Wka

Hur man svarar när din vän säger något kränkande

Vad gör man när en kompis har sagt något så chockerande eller stötande du är inte riktigt säker på hur man ska reagera? Medan kränkande kommentarer inte bör ignoreras du måste använda finess och bedöma den övergripande situationen för att avgöra vad man ska säga och när du ska säga något.

Steg

Hur man svarar när din vän säger något kränkande. Snabbt avleda diskussionen till ett annat ämne samtidigt som hänsyn som levererade kommentaren.
Hur man svarar när din vän säger något kränkande. Snabbt avleda diskussionen till ett annat ämne samtidigt som hänsyn som levererade kommentaren.
 1. 1
  Snabbt avleda diskussionen till ett annat ämne samtidigt som hänsyn som levererade kommentaren. Oavsett om det är en mot en eller i grupp, avleda samtalet i en annan riktning tills du kan avgöra varför din vän levererade offensiven kommentaren. Istället för att direkt peka finger för att ringa din kompis en rasistisk, sexistisk eller något annat namn är lämplig för kommentaren, ta flera faktorer i beaktande.
  • Hur nära är du att denna vän? Är detta kommer från någon du känner mycket väl eller en ny bekantskap? Kan kommentar har kommit från en vän till en vän? Beroende på din nivå av vänskap, överväga om det är värt att säga något direkt, direkt till den person eller dra din kompis åt sidan och nämner kommentaren hans / hennes kompis just gjort. Om du är nära vänner, det är värt det alltid att ta itu med anmärkning så snart som möjligt. Om det är en vän till en vän, kanske du vill diskutera vad som hände med din vän antingen vid en senare tidpunkt eller privat. En bekant är en annan omständighet där du ska ta med kommentaren att lysa men göra det i en avslappnad, icke hotfullt sätt.
  • Vilka är de omgivande omständigheterna? Är du ute med drinkar och kunde den andra personen har haft för mycket att dricka (alltså förändra hans / hennes personlighet) eller kan din vän att kastas in i en stressande situation, vilket ibland kan driva människor att säga och göra saker de annars inte skulle?
  • Vem är närvarande? Kan kommentaren har påverkat barn i gruppen eller kanske din chef? Vissa omständigheter där kommentaren görs runt lättpåverkade barn eller kunde sätta en buckla i din karriär bör behandlas omedelbart. Dra vän åt sidan och påminna honom / henne om situationen och omgivningen. Påminn din vän att kommentaren skulle få allvarliga negativa konsekvenser och att skadekontroll kan vara nödvändigt. Om anmärkning gjordes under en privat lunch eller middag eller runt andra kamrater i en social miljö du kan ha mer tid att bestämma exakt vilken typ av reaktion är mest lämpligt.
 2. 2
  Tänk på att din vän kanske försöker passa in. Ibland blir nervös och mis-läsa en situation, tänker att den kommentaren skulle vara roligt eller intressant i gruppen.
  • Kan tänka hans / hennes kommentar är rolig. Om din vän tror att han / hon är rolig genom att släppa några "f" bomber i din mammas grupp, försök att få hans / hennes uppmärksamhet och skaka på huvudet medan munnen, "nej." Gruppen kan skratta, men tänker att din vän är oförskämt eller olämpligt.
  • Panik och i ett försök att göra små prata och sa något kränkande i stället. Ibland kanske inte är väl bevandrad i världen av småprat och hänvisar till aktuella frågor kring politik eller religion (till exempel) eller andra lättstött gränser off ämnen. Om inte personen backar den nya demokratiska kandidaten på den demokratiska klubben, han / hon borde förstå att vissa frågor kan anses vara stötande.
 3. 3
  Ta hänsyn till personens ålder och bakgrund. Inte för att det ursäktar någon för att vara offensiv, kan försöka lista ut var personen kommer ifrån hjälp att avgöra om kommentaren härrörde från okunnighet eller hat.
  • Omogna personer eller barn kan kommentera en fråga utan att ha ordentlig utbildning eller kunskap, som kan hamna klingande offensiv.
  • Människor som tas upp inom vissa miljöer kan faktiskt inte inser en kommentar kan vara stötande. Till exempel kan en pojke eller man höjde utan en stark kvinnlig prescence tror att tala ner till kvinnor är helt normalt men uppenbarligen är kränkande för kvinnor (och troligen de män) i gruppen.
 4. 4
  Adressera anmärkning i ett lugnt, logiskt sätt. Du behöver inte blåsa upp och starta en kamp, ​​men den person som levererade anmärkning måste förstå att hans / hennes ord har konsekvenser. När du har utvärderat där kommentaren kommer ifrån och det sammanhang i vilket det levererades, bestämma när och var att ta itu med kommentaren.
  • Diskutera den offensiva anmärkning så snart som möjligt. Låt inte dagar eller veckor passera innan du pratar med din friend--he/she kanske inte ens minns att leverera det. Säger din vän hur du kände dig och hur den kommentaren kan ha gjort på andra kan du inte bara säga att din frid, men kan hjälpa din vän i framtida förhållanden.
  • Hitta ett privat miljö att prata en och en med den andra personen. Om du är i en grupp, be din kompis om du kunde träffa toaletten tillsammans eller om han / hon vill gå snack stativ eller bar för en drink. Ta en på en chans att säga, "Kommentaren du gjort om _____ kan vara ganska skadligt." Sedan förklara varför kommentaren var skadligt och göra det klart att du är obekväm med den typen av språk eller ord.
  • Försäkra din vän du fortfarande gillar honom / henne. Ingen vill få veta att de hade fel eller gjorde något dåligt, så se till att du säkerhetskopierar din leverans med hur du känner vännen. Låt honom / henne veta att du fortfarande är kompisar och att du förstår att han / hon inte gör kommentaren att betyda eller sårande.

Tips

 • Omvärdera vänskapen om din kompis ständigt säger att offensiven anmärkning kontinuerligt - det kan inte vara en vän värd att behålla.

Varningar

 • Ta någon kommentar kring våld till en viss grupp eller individ på allvar och ha en diskussion omger anmärkning. Påminn vän som våld eller talar om att såra någon baserat på deras religion, är sexuell läggning eller ras ett grovt brott.