Wka

Hur curl kort hår

Kort hår kan vara en barnlek att underhålla, men jobbigt att styla. Styling kort hår är långt ifrån omöjligt, men. Du kan fortfarande njuta av utseendet av lekfulla, lockar flörtig även om du har kort hår. Om du har en bob, kan du använda ett antal tekniker för att forma håret, inklusive locktång stilar och lockar stift. Om du har kortare pixie hår, dock kan du behöva nöja bara curling ändarna på ditt hår.

Steg

Hur curl kort hår. Börja med torrt hår.
Hur curl kort hår. Börja med torrt hår.

Locktång

 1. 1
  Börja med torrt hår. För denna metod fungerar torrt hår bättre än vått hår. Dessutom bör håret vara ganska rakt. Om du har vågigt hår eller hår med en massa Cowlicks, kanske du vill överväga uträtning det med ett strykjärn innan du fortsätter.
 2. 2
  Separera håret och nåla det översta lagret på huvudet. Använd en kam för att separera håret i ett toppskikt och ett bottenskikt. Ta ett par stora salong klipp och stift den övre delen av håret på toppen av huvudet, så att du kan arbeta med bottenlagret ensam.
 3. 3
  Lämna din lugg ensam, om du har dem. Separera luggen från resten av håret. Du kan lämna dem hänga ner eller klipp dem till toppen av huvudet. Hursomhelst, inkluderar inte dem i curling processen.
 4. 4
  Ta en liten del av håret från bottenskiktet. Ju bredare sektionen, desto större curl. För medelstora lockar, bör en 1 till 2 tum (2,5 till 5 cm) avsnitt räcka.
 5. 5
  Clamp din locktång till ditt hår. Använd en locktång med en 1 tum (2,5 cm) diameter. Spänn fast den separerade delen av håret ca 1/2 tum (1,25 cm) från botten.
 6. 6
  Rulla curl. Wrap håret runt locktången, hålla järnet borta från ansiktet så att den färdiga curl stannar ur ansiktet och den varma locktång är fortfarande ett säkert avstånd från huden. Den curl bör rullas under, med locktången på baksidan av huvudet.
 7. 7
  Spraya curl. När curl rullas upp, spraya den med hårspray för att hålla det på plats. Släpp curl när du är klar besprutning.
 8. 8
  Fortsätt curling bottenskiktet. Försök inte att separera håret i jämna sektioner. Istället för en mer naturlig look, gör sektionerna ganska ojämn.
 9. 9
  Gradvis låt ned och curl det översta lagret. Avlägsna håret från det översta lagret fästs på huvudet en sektion i taget. Curl varje avsnitt på samma sätt användas för att locka det nedersta lagret av håret innan du drar ner nästa avsnitt.
 10. 10
  Dra lockarna isär med fingrarna. För att förhindra att hårlock look, kör fingrarna genom lockarna försiktigt separera dem.
 11. 11
  Krama håret. Ta ändarna på ditt hår i handflatan och tryck försiktigt uppåt till hårbotten.
 12. 12
  Reta rötterna. Lägg volym till din stil genom att ta tag i överdelen av håret, bara nära del, och borsta bakåt till rötterna.
 13. 13
  Lägg en sista spray av hårspray. En bra, final spritz kommer hjälpa till att hålla det färdiga utseendet på plats.

Pin curls

 1. 1
  Tvätta håret som vanligt. Använd ljummet vatten och ett schampo som är framtagen för din hårtyp.
 2. 2
  Applicera en skölj-out balsam för mjukare lockar. Skölj ut det med kallt vatten. Om du vill ha fastare, mer stela lockar, kan du hoppa över balsam helt och hållet.
 3. 3
  Ta bort överflödig fukt men inte torka helt. Försiktigt klappa håret med en handduk så att den inte längre droppande våt. Ditt hår måste vara måttligt fuktigt för att pin curls för att ställa korrekt, dock.
 4. 4
  Sätt lite mousse i håret. Mousse gör håret styvt nog att hålla en stil. En gel eller kräm kan också fungera, beroende på din hårtyp.
  • Fint hår fungerar bäst med en mousse.
  • Medium och tjockt hår fungerar bättre med en gel, som har mer hållkraft.
 5. 5
  Separera håret i små sektioner. För den här stilen, kan prydliga, ordnade sektioner fungerar bättre än ojämna sektioner. De delar av håret bör vara ca 1/4 till 1 tum (2/3 till 1 1/4 cm) bred. Den bredare sektionen är, desto mjukare och lösare curl kommer att bli.
 6. 6
  Wrap varje avsnitt runt fingret. Placera fingret vid ändarna av en del av håret. Linda håret runt fingret, rulla curl under och bort från ansiktet. Den curl ska vara precis löst nog att glida av fingret.
 7. 7
  Säkra curl till huvudet. Använd hårnålar eller en liten, smidig salong klipp. Skjut stiftet eller klippet över curl diagonalt över toppen av curl.
 8. 8
  Spraya den färdiga uppsättningen med vatten. Efter att du har svept och nåla hela huvudet av hår på hårbotten, använd en sprayflaska till spritz vatten över håret. Besprutning håret med vatten gör att den torkar jämnt.
 9. 9
  Låt lockarna lufttorka. Förvara stiften in för flera timmar till över natten.
 10. 10
  Gradvis bort stiften. När håret är torrt, ta bort stiften eller klipp och försiktigt varva ner curl.
 11. 11
  Mist håret. Spraya håret med lite hårspray för att hjälpa lockarna håller bättre.
 12. 12
  Separera och ordna lockarna. Kör fingrarna genom lockarna för att separera dem så att de inte är lika tätt lindade. Kör fingrarna under lockarna vid roten och ger lockarna en mild skaka att rufsa dem i en naturlig form.
 13. 13
  Applicera en sista beläggning av hårspray. Spritz ett företag som innehar hårspray över det färdiga lockarna att hålla den slutliga stilen.

Böjda ändar

 1. 1
  Arbeta med torr eller lätt fuktigt hår. Lite fukt kan hjälpa curl att ställa mer naturligt, men denna process fungerar också om du börjar med torrt hår. Ansök intensiv värme till blötläggning vått hår kan orsaka skador.
 2. 2
  Del håret på sidan av huvudet. Använd en kam för att en del håret strax ovanför örat på ena sidan av huvudet. Dra resten av håret över till andra sidan.
 3. 3
  Separera en liten del av håret. Avsnittet bör vara ca 1/2 till 1 tum (1,25 till 2,5 cm).
 4. 4
  Placera en locktång i slutet av avsnittet. Använd en locktång med en 1 tum (2,5 cm) diameter
 5. 5
  Slå in spetsen på håret. Vira upp till botten fjärdedel av sektionen runt locktången, hålla det borta från ansiktet och rulla håret i en uppåtgående, överhandsknop sätt. Inte curl inte hela avsnittet.
 6. 6
  Fortsätt curling tips av ditt hår. Separera du håret i ojämna sektioner och curl tips, med fokus på håret mot framsidan av ansiktet snarare än baksidan.
 7. 7
  Placera lockarna som de svalna. Innan de svalna helt, definiera formen och positionen av lockarna med fingrarna. Vid tiden för stilen är helt cool, bör det ställas in och på plats.
 8. 8
  Spraya snyggare utseende med hårspray. Använd en stark-hold hårspray för att hålla stilen på plats.

Tips

 • Använd produkter hårstyling som är speciellt utformade för ditt hår textur och tjocklek. Ett av de bästa sätten att se till att dina lockar stanna på plats är att använda hålla formler som är utformade för att hålla din hårtyp på plats.
 • Om ditt hår är för våt / fuktig, kommer ditt hår hamna ser fet även efter timmar på grund av fukt, så se upp!

Saker du behöver

 • Kam
 • Locktång med 1-tums (2,5-cm) diameter
 • Hårsprej
 • Sprayflaska med vatten
 • Salon klipp
 • Hårnålar
 • Hårbalsam
 • Mousse, gel eller styling grädde