Wka

Hur man kan minska laser smärta hårborttagning

Laser hårborttagning är en teknik som använder energin i en laser för att tränga djupt in i hårsäckarna. Resultatet är hårborttagning eller permanent hårborttagning när proceduren utförs flera gånger. Även om det är oftast minimal smärta involverad med laser hårborttagning, är varje patient annorlunda och kommer att uppleva förnimmelser av lasern annorlunda. Faktorer såsom skicklighet professionella utför proceduren, åldern på utrustningen, och smärta toleransnivå för den enskilde bestämmer smärta nivåer. Dessutom kommer vissa delar av kroppen och områden med tjockt hår vara mer känsliga under laser hårborttagning. Att veta hur man kan minska laser smärta hårborttagning innan du börjar din behandling kommer att bidra till att lindra stress och göra dig mer bekväm före, under och efter ingreppet.

Steg

Hur man kan minska laser smärta hårborttagning. Hitta en kvalificerad professionell som du känner dig bekväm med att prata med för att utföra din laser hårborttagning.
Hur man kan minska laser smärta hårborttagning. Hitta en kvalificerad professionell som du känner dig bekväm med att prata med för att utföra din laser hårborttagning.
 1. 1
  Hitta en kvalificerad professionell som du känner dig bekväm med att prata med för att utföra din laser hårborttagning.
 2. 2
  Schemalägg en konsultation för att diskutera dina farhågor om smärtlindring under och efter din procedur.
 3. 3
  Fråga de professionella som kommer att utföra laser hårborttagning den bästa planen för dig att hantera obehag, och följa hans eller hennes instruktioner.
  • Han eller hon kommer sannolikt att erbjuda att använda en bedövande eller utvärtes smärtstillande som kommer att tillämpas flera minuter innan proceduren. Du kommer också att informeras om vilken över disk smärtstillande du kommer att kunna ta om du behöver en.
 4. 4
  Håll dig så avslappnad och stressfri som möjligt dagen för din laser hårborttagning förfarande.
 5. 5
  Kom i god tid för att tala med de professionella som kommer att utföra ditt förfarande i fall du har några fler frågor före ingreppet.
 6. 6
  Applicera en kall kompress efter din laser hårborttagning förfarande för att minska smärta som uppstår.
 7. 7
  Undvik direkt solljus eller solarier i flera dagar efter laser hårborttagning, och slitage solskyddskräm för att hålla det känsliga området från förbränning.
 8. 8
  Följ upp med professionella som förformade förfarandet som planerat eller om du har ett problem eller frågor.

Tips

 • Ta med en kompis med dig samma dag som din laser hårborttagning förfarande för att minska stress som kan leda till mer smärta.
 • För att bidra till att du inte kommer att uppleva stora laser smärta hårborttagning, kolla in bevis för de professionella som kommer att utföra proceduren. Leta efter en kvalificerad läkare, hudläkare, hudterapeut eller plastikkirurg för bästa smärtlindring, samt säkerhets-och tilltalande resultat.
 • När lära sig att minska laser smärta hårborttagning, alltid följa de råd och anvisningar i arbetslivet utför proceduren för bästa resultat.
 • Få gott om sömn natten innan din procedur. Detta kommer att hjälpa dig att slappna av och vara beredd, vilket i sin tur minskar risken för smärta.
 • Om du upplever några mindre biverkningar efter din procedur såsom rodnad eller svullnad, försök att inte klia eller gnugga det drabbade området. Det kommer bara leda till mer irritation och förseningar healing.

Varningar

 • Gå inte till solariet eller utsätta det område där du kommer att ha laser hårborttagning utförs utsätts för direkt sol flera veckor innan din procedur. Detta kan orsaka solbränna, och gör området mer känsliga för smärta när de utsätts för lasern.
 • Aldrig har laser hårborttagning av en okvalificerad tekniker. Detta kan inte bara leda till svår smärta, men större komplikationer.
 • Använd aldrig en bedövande kräm utan noggrann övervakning av en kompetent yrkesman. Applicera inte det själv. Om du använder för mycket eller använder det felaktigt, kan det komma in i blodomloppet och orsaka allvarliga komplikationer. Det är bäst att lämna ansökan till den professionella.

Saker du behöver

 • Professional som utför laser hårborttagning
 • Mediciner som ordinerats
 • Köldkompress