Wka

Hur får man mest nytta av laser hårborttagning

Laser hårborttagning har snabbt blivit ett mycket populärt alternativ för dem som vill ta bort hår permanent men långsiktiga resultat kommer att variera från person till person.

Steg

Hur får man mest nytta av laser hårborttagning. Inse att laser hårborttagning (ARN) fungerar bäst på mörkt hår och ljus hy.
Hur får man mest nytta av laser hårborttagning. Inse att laser hårborttagning (ARN) fungerar bäst på mörkt hår och ljus hy.
 1. 1
  Inse att laser hårborttagning (ARN) fungerar bäst på mörkt hår och ljus hy. Ljusa hår kan behöva artificiellt mörkare för att lasern för att rikta dem.
 2. 2
  Undvik att ta bort hår med rötterna (pincett, vaxning, etc) i minst 6 veckor innan din behandling. Bara rakning eller använda ett hårborttagningsmedel som Nair på håret (dessa produkter bara ta bort hår ovanför huden) för att hantera tillväxten.
 3. 3
  Välj en behandlingsanläggning som använder nyare teknik för att minimera smärta, t.ex. Candela GentleLase som förbereder huden för lasern ett ögonblick innan pulsen med en kylvätska spray. Denna speciella laser använder vidare en Alexandrit laser som har en mycket lång våglängd att penetrera djupare rötter än många andra lasrar.
 4. 4
  Få en konsultation! Möt teknikern och få honom / henne utföra ett test puls innan du förbinder dig till något.
 5. 5
  Shave noggrant precis innan din behandling. Detta kommer att minimera smärtan.
 6. 6
  Undvik koffein i 24 timmar innan din behandling. Detta kommer att hjälpa till med smärta också, och du kommer att bli mer avslappnad.
 7. 7
  Under behandlingen, förvänta smärta. Det kan beskrivas som ett gummiband slapping huden eller liknande tweezing flera hårstrån på en gång.
 8. 8
  Ge teknikern återkoppling om din smärta. De kan behöva justera intensiteten för lasern, kylarvätska, eller, i vissa fall, använda en bedövande kräm på huden.
 9. 9
  Kommunicera med din tekniker efter ingreppet. När du lämnar kontoret, bör du vara lite röd och du kan se röda cirklar i mer känsliga områden av din hud. Gammal teknik lasrar lämnade du brann för ett par dagar, men nyare teknik bör lämna dig återvinnas inom en timme.
 10. 10
  Var medveten om hur laserbehandling fungerar. Du bör märka att under de närmaste 24 timmarna, kommer de behandlade hårstrån inte växa. Efter den tiden, kommer de att börja att "växa" till ungefär halva tidigare takt tills de har utvisats nog att tas bort. Du kan hjälpa till "spridande" process med en tvättlapp i duschen. Vissa hårstrån kan vara löst nog att gripas med fingrarna, men du kan också använda pincett för att dra ut dem. Ta inte bort hårstrån som ger motstånd - de hårstrån som är redo att komma ut kommer att tas bort utan att ens känna det. Resistens innebär roten fortfarande lever, och du måste vänta på att håret att dö i din nästa behandling. Tweezing det kommer bara att sakta din övergripande processen.

Tips

 • Innan vi går vidare med laser hårborttagning, kan du överväga pulserande ljus hårborttagning behandling istället som är liknande förutom att den använder en pulsad ljus tillsammans med en kylande gel som appliceras direkt på huden. Som med laser hårborttagning, kan det bli dyrt och i allmänhet kräver flera besök beroende på mängden hår ska tas bort.
 • Räkna med att det tar många behandlingar för att rensa din hud av hår. Om du har en hel del hår, är det mycket möjligt att du kan behöva behandlas var 4-6 vecka för ett år eller längre. Om du känner dig modfälld, kom ihåg att varje hårstrå som dödas aldrig kommer att växa igen, men närliggande folliklar kan börja växa hår för att ta dess plats. Din första behandling kommer att vara den mest produktiva med de mest märkbara resultat.
 • Se till att du känner dig bekväm med din tekniker. Oönskat hår är ett problem som många av oss skäms över och det är viktigt att känna sig bekväm med att prata om ditt hår med teknikern.
 • Alltid ge din tekniker med feedback om din smärta. Ingen människa är den andra lik, och han / hon behöver för att ändra inställningar på lasern för din individuella färg och smärttröskel.

Varningar

 • Var försiktig med rabatterade utövare. Du får ofta vad du betalar för, så se till att din valda hårborttagning utövare är kunnig och vet vad de gör. Få remisser från dem om möjligt att du kan prata med.
 • Lär dig att skilja mellan fakta och hype. Laser hårborttagning är i allmänhet inte anses erbjuda 100% permanent hårborttagning och kan erbjuda hårborttagning i bästa beroende på person. Gör din forskning och kontrollera FDAwebbplatsen att kontrollera "permanent hårborttagning" påståenden som gjorts av olika utövare. Fråga om de kommer att garantera deras påstående om permanent hårborttagning.
 • Outhärdlig smärta är en varningssignal: Ignorera din stolthet och berätta tekniker om det gör för ont!
 • Motstå frestelsen att återfukta i flera timmar efter behandlingen. Din hud kommer att reagera mycket vilja om det är solbränd och det kommer förmodligen svida.

Saker du behöver

 • En bra långsiktig budget för att betala för denna process. LHR är inte billigt och det är mycket möjligt att du kommer att betala för det i flera månader.
 • Två dagar när du inte arbetar eller går i skolan. LHR kan lämna din hud röd och du vill veta hur din hud reagerar innan du måste synas offentligt.