Wka

Hur man hittills en aspie

Om du är en person som neurotypical dejta någon med Aspergers, är det en bra idé att utbilda dig om hur en aspie kommer att agera i olika relation situation, eller du kan bli kränkt av sin till synes kall attityd.

Steg

Hur man hittills en aspie. När du först träffa en aspie, är chansen, de ska upplevas som blyg, och de kommer inte att göra ögonkontakt.
Hur man hittills en aspie. När du först träffa en aspie, är chansen, de ska upplevas som blyg, och de kommer inte att göra ögonkontakt.
 1. 1
  När du först träffa en aspie, är chansen, de ska upplevas som blyg, och de kommer inte att göra ögonkontakt. Ta det inte personligt!
 2. 2
  Subtila flirta kommer inte att fungera, eftersom aspies inte kan plocka upp på kroppsspråk alltför väl.
 3. 3
  Din Aspie dag kan berätta samma historia ett par gånger om, eller pratar för mycket och byter ämnen mycket. De försöker inte vara oförskämd, så bara prova och försiktigt knuffa samtalet i rätt riktning.
 4. 4
  Aspergare kan vara mycket obehagligt med kroppskontakt, särskilt med människor de inte känner alltför väl. Överväg att be om tillstånd att krama eller hålla handen eller kysser.
 5. 5
  Vissa Aspies inte njuta franska kyssar. Fråga innan du försöker.
 6. 6
  Aspergare är inte bra på att dela, och inte gillar deras personliga utrymme, såsom deras hus, invaderat av främlingar. Fråga innan du kommer över.
 7. 7
  Om du har sex med din Aspie partner, kan det gå i två riktningar. Din partner kan verka kall och mekanisk om sex, eller de kan vara väldigt "hands on", som vissa aspies har en förstärkt känsla av beröring och njuta av olika texturer.
 8. 8
  Aspergare kan tyckas väldigt kall och känslolös om saker. Försök att inte bli arg om din partner reagerar på detta sätt när du är ledsen.
 9. 9
  Eftersom Aspies inte gillar abstrakta begrepp som känslor, tenderar de att reagera på saker i ett problemlösande sätt, även när de förmodligen inte borde. Om din aspie innehåller en strid plan för saker du inte ens ser som problem, de dömer inte dig.
 10. 10
  Din Aspie har fortfarande känslor, även om de inte kan visa det.
 11. 11
  Din Aspie kan ha en vana att bygga upp ilska inuti, bara att släppa den i en "blåsa ut". Reagera lugnt och business-liknande, om detta händer, och få din partner ifrån den situation som utlöste det. Sitta ner dem någonstans känner för lite kommer att hjälpa.
 12. 12
  Din Aspie har sannolikt ett antal tvångstankar, såsom sport statistik eller samla på saker. En bra present till en aspie födelsedag är något ansluten till deras besatthet.

Tips

 • Be din partner innan du berätta för dina vänner och släktingar om deras tillstånd.
 • Med nästan alla situationer, är nyckeln till att vara med en Aspie tålamod och inte bli stressad.
 • Ju bättre du lär känna din partner, desto mer kommer du plocka upp på det sätt som de visar sina känslor och hur de berätta att de älskar dig.
 • Det är lättare att bara ta en ursäkt än förväntar en
 • Undvik överraskningar. Aspies gillar att ha saker planerade minutiöst.

Varningar

 • Aspies blir mobbad en fan av mycket, och inte stå upp för sig själva mycket väl, särskilt om mobbning är subtil. Vara beredd att stå upp för din aspie.
 • Inte kalla dem en mes eller en fegis! Aspies känner känslor på olika sätt, och att kalla dem en mes - även som ett skämt - verkligen gör ont.
 • Försök att inte ta ut din dålig dag på din partner, eftersom de inte handlar väl med arga kära.
 • Om du flyttar ihop, låt din Aspie ordna hyllor och ritar.