Wka

Hur man har ett bra argument

Den "Är inte" "är för" "Är inte" "är för" är en typ av argument som ingen vill gå och hämta in. Så här ange dina åsikter samtidigt som samlas in och rimliga.

Steg

Hur man har ett bra argument. Förolämpa inte den andra personen.
Hur man har ett bra argument. Förolämpa inte den andra personen.
 1. 1
  Håll dig lugn. Den energi du avger brukar plockas upp på den andra personen, om du är lugn de känner du menar inget illa och slappna av mer. Även om du får känslomässiga, försök att hålla din värdighet och inte piska ut oväntat. Också överväga din röst, försöka hålla en jämn, låg ton och volym, inte fluktuerar för mycket i hastighet och ljud. Försök att låta så avslappnad som möjligt och undvika högfrekventa ljud. Också överväga ditt kroppsspråk: ha en bra fast hållning som gör din känna sig mäktig men inte aggressiv.
 2. 2
  Förolämpa inte den andra personen. Undvik att, på något sätt, säga något som kan tas som en förolämpning. När folk är arga de är mycket känsligare och tar även den minsta kommentar som en förolämpning.
 3. 3
  Uttryck som du är villig att lyssna till den andra personen och respektera dem. Även om du kanske inte håller med om vad den andra personen säger att du måste komma ihåg att de skulle känna sig lika starkt för sina åsikter som du gör om din.
 4. 4
  Var förnuftig. Resultatet av argumentet är kanske inte precis vad du ville ha, men aldrig förvänta sig att få allt du vill ha.
 5. 5
  Prata med den personen på ett korrekt sätt berätta för dem att du inte håller med (ämne). Beroende på vad det är de kan eller inte kan engagera dig i nämnda diskussion.
 6. 6
  Var civila, är den starkaste personen oftast fel. Skrikande eller försöker att bli hörd är inte ett bra sätt att göra dina argument, det lossnar omogen.
 7. 7
  Se till att du är bekant i ämnet! Du vill inte komma i ett argument om hundträning med en expert när du precis har lyckats träna din hund att sitta.
 8. 8
  Tryck din punkt. Välj en rimlig idé, och hålla fast vid det - låt inte den person du argumenterar med distrahera dig eller leda dig bort från motivet.
 9. 9
  När du har kommit till en slutsats, och en förståelse ena sidan kommer att lämna med kanske en annan uppfattning i frågan. Det eller den personen kan helt enkelt bli irriterade av dig.

Tips

 • Svär inte, låter denna den andra personen vet att du kommer att vara orimligt och sätter en betydligt mer aggressiv ton än vad som behövs.
 • Håll din röst på en normal volym.
 • Att försöka övertyga den andra personen att lugna ner med ord oftast inte fungerar, och fungerar aldrig om du är lugn själv. När människor är känslomässigt de vanligtvis inte tar väl till långa förklaringar eller lyssnar på dina behov, så fraser som "det är verkligen oförskämt av er att inte lyssna på mig, visa mer respekt" tas vanligtvis mer som förolämpningar och power- ökar än som faktiskt lyssnar på.
 • Låt det inte alltför länge, degraderar argumentet om det hålls ut.
 • Om argumentet är en kontorist, säljare, etc. be att få tala med sin handledare. Om en handledare är inte omedelbart tillgänglig, få ett telefonnummer.
 • Låt varje person att tala och göra sin poäng.
 • Ställ friska gränser. Om den person som du argumenterar är arg, motbjudande eller verbalt kränkande, bör du verkligen interagera med dem? Det kan vara bättre att gå bort.

Varningar

 • När folk blir arga att de kan reagera på oförutsägbara sätt. Om du någonsin känner att du är i större fara än det är värt, gå bort.
 • När arga, folk tenderar att tänka mindre, t.ex. ge efter för skada eller inte betrakta resultatet av sina handlingar.
 • Argument kan leda till mer lång-time eskalerande fientligheterna.