Wka

Hur man använder humor för att stoppa ett argument

Det kommer ofta att vara stunder i ett argument när tillfälle presenterar sig för dig att bryta spänningen och avvärja en stor kamp. Vad du gör i dessa ögonblick är avgörande, och humor, när de används på rätt sätt, kan vara det allra bästa verktyget för att styra något argument mot upplösning.

Steg

Hur man använder humor för att stoppa ett argument. Förstå syftet med inom ett argument.
Hur man använder humor för att stoppa ett argument. Förstå syftet med inom ett argument.
 1. 1
  Förstå syftet med inom ett argument. Syftet är inte att förringa eller visa upp din motståndare, om det är ditt mål, så är detta inte den artikeln för dig. Syftet är att lindra spänningen och för att hjälpa er båda ser absurditeter och motsägelser i livet i allmänhet och av det ämne du grälar om i synnerhet. Det handlar om att hjälpa er båda att inte ta er så allvarligt, även om ämnet i sig är mycket allvarligt. Humor är ett bra sätt att stävja känslomässigt drama eller inflationen av ett argument bortom dess ursprungliga punkten.
  • Var säker på att du aktivt lyssnar på vad den andra personen har att säga och inte bara försöker avleda deras oro med humor som en pensel-off. Aktivt lyssnande kommer att säkerställa att du kan spegla sin oro tillbaka på dem i slutet av argumentet (se nedan).
 2. 2
  Vara säker på huruvida humorn är rätt metod i en viss situation. Humor kan lindra en svår situation och lätta på spänningen, men den har också potential att eskalera argumenterar om det används på ett sätt som antyder förringar av motståndaren eller situation. Stor försiktighet måste vidtas för att bedöma detta innan du sätter humor i argumentet. Det finns flera principiella saker att tänka på:
  • Fråga dig själv: "Är jag argumentera med någon som svarar bra på humorn?" Inte alla uppskattar ett skämt när humöret är fackling och för vissa människor, kommer humor helt enkelt bevisa att de inte tas på tillräckligt stort allvar och kunde underblåsa ett argument. Använd din medvetenhet om personen att bedöma denna aspekt, samt överväga huruvida humor du vill injicera respekterar den andra personen.
   • Detta bör emellertid också balanseras med en insikt om att en person som är mycket kritisk mot andra och ändå väldigt känslig i gengäld har ett internt problem och du kan inte spendera ditt liv tiptoeing runt deras hyper-försvarsställning. I detta fall, vara respektfull innebär att vara redo att släppa argumentet från din sida och inte vara defensiv om de misslyckas att reagera lugnt.
  • Fråga dig själv: "Är humor lämplig i detta sammanhang?" Vissa matcher är alltför uppvärmd eller om alltför känsligt ämne för humor för att vara lämpliga och effektiva. Försök att använda humor i miljöer där din motståndare känns extremt sårbara, passionerad eller dogmatisk kan göra situationen värre, eftersom du kanske tycks göra ljus av en allvarlig fråga eller lägga ned sin passion eller övertygelse.
   • Dock måste detta vägas med noga med att inte över-Privilege "tabubelagda" ämnen, om du argumenterar med någon som stakar ut en position av "Rör inte min tro / åsikter även om jag kan decimera din", humor kan vara en sista utväg kvar innan du avslutar ditt engagemang i tvisten.
  • Fråga dig själv: "Är detta rätt inställning för att använda humor?" I vissa inställningar, som en arbetsplats, kan humor vara ett olämpligt sätt att hantera konflikter. Självklart kommer detta att bero på sammanhanget och känsla för situationen runt dig.
 3. 3
  Om du har bestämt att situationen är lämplig och att den andra parten kan vara mottaglig för din intelligens, vistelse ännu härdat och respektfullt som du hitta rätt tillfälle att sätta humor in i konversationen. Självklart vill du inte att höja argumentet till en mer seriös kamp där humor kanske inte längre är lämpligt, men om det bedöms lämpligt, kan humor desarmera ökade spänningar och hjälpa din motståndare se till att argumentera kasta inte kommer att lösa de större fråga. En stor del av detta är att leverera din humor i en artig och lugnt sätt och undvika nedlåtenhet eller hån i din ton.
 4. 4
  Infoga humor här! Det finns ett antal strategier som kan vara användbara när man beslutar om din kommentar:
  • (1) Lägg perspektiv - att göra ett skämt som påminner människorna i världen utanför argumentet kan minska humöret. Till exempel, i ett argument om alltid glömmer att sätta toalettsitsen nere, kanske du slänger in en kommentar i stil med: "Ja, det är trevligt att ha inomhus VVS"
  • (2) Var självironiskt - argumenten ofta uppstår när båda parter agerar envist. Att göra ett skämt på egen bekostnad visar att du inte tar dig själv på för stort allvar. Till exempel, "Du vet att jag har problem med komplicerade mekanismer som har både" upp "och" ner "inställningar." Ännu effektivare är en ursäkt tillsammans med självironiskt humor, t.ex. "Jag är så ledsen, verkar det som saknade min mid-afternoon snack har underblåst min förvandling till en gormless vettet. "
  • (3) vara smickrande - ändra din ton genom att säga något alltför sött kan verka som du försöker vessla ur argumentet, men när det görs med humor det bara kan flyga. Till exempel, "Du är så vacker, skulle du göra falla i toaletten ser graciös... och då jag slår vad alla andra skulle börja göra det också."
 5. 5
  Fånga gapet. En väl genomförd skämt kan leda till en tillfällig paus i argumentet, särskilt om den andra personen skrattar. Utnyttja pausen efter skämt att desarmera argumentet helt. Detta betyder ofta apologizing eller acceptera den andra personens synvinkel. Alternativt, om du inte kan acceptera deras åsikt, respektera deras uppfattning genom att berätta för dem att du förstår deras sida av argumentet och att medan det inte har ändrat din egen åsikt, har det gett dig en hel del att tänka på och att du är beredd att ta hänsyn till de saker som de har tagit upp.
 6. 6
  Ta itu med de underliggande frågorna senare. Den bästa tiden att reda ut ett argument är när de som deltar i det inte alltför känslomässigt investerade i argumentet själv och humöret har släckts. Att ta sig tid att ta itu med de problem som orsakade argumentet hjälper till att undvika framtida argument om ämnet. Det hjälper också att visa den andra personen att när du använder humor under ett argument, var det inte gjort för att undvika frågan helt, men bara för att ändra formatet på diskussionen. Detta kan göra humor ännu effektivare med den personen i framtiden, till exempel, så småningom kommer du antingen ihåg att sätta sätet nedåt eller förklara varför du bara inte kan lära sig att komma ihåg...
  • Ge er minst 30 minuter för att lugna ner sig och kanske ännu längre, beroende på hur brådskande lösa frågan. Ta en promenad, lyssna eller titta på något roligt eller umgås med husdjur eller barn.

Tips

 • Visste du att? Ett argument är "desarmeras" (pacified eller frånkopplat), det är inte "diffust", vilket innebär att spridning eller spridning om.
 • Liksom i många andra saker: med praktik resultaten blir bättre.
 • Sarkasm är inte humor. Det är ett tecken på någon som är ganska cranky och är inte intresserade av att desarmera situationen, men vill stomp över det och sätter sin prägel som "sista ordet".
 • Skratt är den bästa medicinen. Tänk på en tid i er relation där ni båda skrattade, eller var mycket lyckliga tillsammans om något. Tänk på en film del som ni båda hittade rolig och sedan agera den delen. Det kommer att ändra fokus för argumentet att en god tanke och kommer att stoppa upptrappningen av argumentet från att bli värre.
 • Humor är en kreativ reaktion på en svår situation när det används i att argumentera. Sett i ljuset av detta, är det lättare att se det som respektfullt och hänsynsfull än som nonchalant eller en pensel-off. Det tar faktiskt stor talang och tänkte att använda humor intelligent. Håll din hjärna fullt påslagen och hålla dina defensiva känslor åt sidan.
 • Ibland är det inte så mycket vad du säger som vad du gör. En rolig ansikte, en tafatt hållning, en grimas, etc. kan vara tillräckligt för att förmedla humoristisk kroppsspråk som har din motståndare pausa tillräckligt länge för att begrunda enfald av dina argument.
 • Om möjligt, gör humoristiska kommentarer som relaterar till det sista den andra personen sa. Lägga detta sammanhang kan göra ett skämt mycket roligare och signaler till den andra personen du lyssnar på dem.

Varningar

 • Som nämnts ovan finns det många tider och platser när humor inte fungerar och bara göra saker värre. Gå försiktigt!
 • I värmen av ett argument kan det vara frestande att göra ett skämt på bekostnad av den andra personen, särskilt när du tror att de blir orimligt. Det brukar bara tjänar till att göra saker värre, eftersom det framstår som att du agerar överlägsen och försöker sätta ner dem. Bara gör det inte. Istället kom alltid ihåg: kritisera ämnet eller beteendet, inte personen.
 • Tidigare misstag är tabu för humor. De är inte roligt - de är ett scorekort av förbittring. Undvik dem.
 • Likaså undvika generaliseringar eller absolutes. Att säga sådana saker som "du alltid" eller "aldrig", även i ett humoristiskt sammanhang, är en generalisering och hållet riktat vinna snarare än att förstå och kompromissa.
 • Aldrig dölja en förolämpning enligt humor. Det är inte bara motverkar syftet utan bara bränslen argumentet genom en oförmåga att släppa taget om märkning.