Wka

Hur man har en hälsosam glöd

Det är lätt att få en frisk lyster till huden, inklusive din hud i ansiktet. Allt som krävs är några anbud omsorg och en daglig rutin för rengöring.

Steg

Hur man har en hälsosam glöd. Ta reda på vad din hud i ansiktet typ är.
Hur man har en hälsosam glöd. Ta reda på vad din hud i ansiktet typ är.
 1. 1
  Ta reda på vad din hud i ansiktet typ är. Facial hudtyper inkluderar torr, fet, normal och kombination. Det är nyttigt att försöka hitta produkter som passar den typ av hud du har, eftersom de är mer benägna att vara inriktade på de "problem" områden av denna hudtyp.
 2. 2
  Tvätta ansiktet två gånger om dagen varje dag. Gör detta när du vaknar upp och gå till sängs. Använd en mycket mjuk trasa för att torka ansiktet och aldrig gnugga huden under ögonen: denna hud är för känslig och bör endast dabbed torr.
 3. 3
  Hitta en bra ansikts lotion. Det bör vara hudläkare rekommenderade och fri från problematiska kemikalier såsom parabener.
 4. 4
  Hitta en bra lotion kropp hud. Återigen, se till att det är en rekommenderad version och fri från parabener etc. Prova en liten mängd på hårdare hud, såsom runt armbågen området innan du använder den över hela huden. Om du har några reaktioner på det, kommer de att vara begränsade till den lilla del av huden och du kan leta efter något mer känsliga.
 5. 5
  Torka bort all makeup. Om du använder smink, alltid ta bort makeup med din favorit remover innan du använder scrub.
 6. 6
  Pimpsten bort död hud. Hårdare områden såsom hälar och några ben hud kan gnuggas mer kraftfullt med en pimpsten eller annan produkt, t.ex. en luffa. Detta kommer att ta bort döda hudceller och polera upp den nya huden.
 7. 7
  Drick mycket vatten. Det ger näring åt dig och din hud.
 8. 8
  Motionera regelbundet. Detta är bra för dig, för din hud och din allmänna välbefinnande.
 9. 9
  Äta nyttigt. Försök att undvika tomma kalorier i bakverk, snabbmat och godis (godis). Dessa lägger inte något användbart i din kost och kan lätt obalans din hud hälsa, liksom din allmänna hälsa.
 10. 10
  Ha tålamod. Efter en vecka eller två, bör du börja se resultaten av närmare uppmärksamhet till din hud och en bra hudvård regim kommer att vara med dig för livet.

Tips

 • Om du har en acne problem, se en hudläkare - ditt ansikte kommer att tacka dig!
 • Bli inte upprörd om ditt ansikte inte lyser i en vecka. Ha tålamod eftersom det kommer att ta tid. Också, kanske vad du tänker på som en "glöd" inte vara så realistiska som bara letar efter frisk hud.
 • Håll håret ur ansiktet och inte röra ansiktet för mycket.

Varningar

 • Bara pop finnar om de är den typ som kommer att läka snabbt. Om du måste pop dem, se till att händerna är rena. Applicera lite tvättsprit på finne först, pop, och sedan städa upp med lite mer alkohol.