Wka

Hur man handskas med obesvarad kärlek

Obesvarad kärlek är kärlek som inte returneras. Oavsett om du är den som älskar eller är älskad, kan det vara en smärtsam upplevelse. Denna artikel kommer att ge viss vägledning för att hantera olycklig kärlek, som har hemsökt och inspirerat människor genom historien.

Steg

Hur man handskas med obesvarad kärlek. Acceptera att romantisk kärlek är vanligtvis inte ett medvetet beslut.
Hur man handskas med obesvarad kärlek. Acceptera att romantisk kärlek är vanligtvis inte ett medvetet beslut.

Om du är ett offer för obesvarad kärlek

 1. 1
  Acceptera att romantisk kärlek är vanligtvis inte ett medvetet beslut. Så om en person vet att du älskar dem, men inte känner på samma sätt om dig, ser inte det som någon slags svek eller avsiktligt undanhålla. De kanske vill älska dig, men helt enkelt inte, av skäl som de inte förstår, och kan aldrig förstå. Ibland är känslan bara inte där. Försök att inte ta det personligt.
 2. 2
  Utrota någon känsla av armod. Om du känner dig upprörd, deprimerad, eller bitter, det är förmodligen för att du känner att du behöver den personens kärlek för att vara lycklig. Men, säger forskningen om lycka att allt du behöver är en hälsosam dos av optimism. Du kan också upptäcka att det är en känsla av armod (som du kan förmedla utan att ens inse det) som är att stänga av personen du älskar, kanske genom att få dem att känna att de är på en piedestal som de inte vill vara på.
 3. 3
  Distansera dig. Du kommer inte vill, men bor nära någon som du vill, men kan inte ha bara är inte hälsosamt. Säg inte att personen eller någon nära dem vad du gör, eftersom de kan försöka övertyga dig annars. Försök bara att komma bort ett tag. Inte kalla dem, gå inte platser där du vet att de ofta besöker, och gör dig själv knappa. Om du måste ha någon kontakt (t.ex. arbete) svara på meddelanden långsamt efter några dagar. Bara ringa tillbaka när du har en bra ursäkt för att få ut telefonen efter några minuter. Ta dig tid att reflektera över din situation och lära dig mer om dig själv.
 4. 4
  Njut av att vara singel. Att handskas med obesvarad kärlek är en hel del som att få över en bryta upp, förutom att du känner en känsla av förlust över något du aldrig haft. Ändå måste du lära dig att njuta av livet utan att någon, vilket kan vara svårt i vårt par-centrerade samhälle, men det är gör-stånd.
 5. 5
  Om du vill stanna vänner, följ stegen i hur man handskas med dumpas när du vill förbli vänner. Även om du inte var dumpad, du förkastade, och efter det att rådgivningen kommer att hjälpa till att bevara din vänskap med den här personen.
 6. 6
  Öva villkorslös kärlek. Om du känner att du verkligen, verkligen älskar den här personen, så kanske du kan älska dem villkorslöst. Du vet att du har nått den punkt när du kan verkligen känna sig lycklig för dem, även om lyckan inte inkluderar dig. Med villkorslös kärlek, det finns ingen känsla av förlust, eftersom det handlar om att härleda all din lycka från handlingen att ge - inte från att ta emot.

Om du är mottagare av obesvarad kärlek

 1. 1
  Kom ihåg att det inte är ett medvetet beslut från deras sida. De försöker inte få dig att känna dig obekväm, och förmodligen känner ännu värre, oavsett om du är närmast av vänner, de har mer på linjen känslomässigt än du gör.
 2. 2
  Fundera på om du blockerar ut sin kärlek. Ibland känner vi oss OVÄRDIG eller misstänksam på grund av våra tidigare erfarenheter, men om du avvisar älskar bara för att du inte kan lita på någon, du säljer dig själv kort. Se om du känner att detta kan vara din gåta.
 3. 3
  Om du är säker på att du inte älskar den här personen, vara fast. Låt inte den personen tro att du är på staketet, att om de bara gör detta eller att de skulle kunna övertyga dig att älska dem. Ju längre du väntar att berätta för dem, desto svårare är det att göra. En sak man kan säga är "jag inte känner på samma sätt om dig som du gör om mig. Jag vet inte varför, men jag är säker på att det är hur jag känner, och jag tror inte att det kommer att förändras. " De kan vara arg, bitter, deprimerad, men de kommer att återhämta sig snabbast om du förmedlar att det är icke förhandlingsbart.
 4. 4
  Minska kontakt eller om gränserna inte kan förtydligas eller bifallas. Om personen är attraherad av dig som mer än en vän, och verkar inte kunna sätta denna attraktion åt sidan, det är nog bäst att ta vänskapen ner ett hack. Håll kontakt avslappnade, konversationer kort, och samvaro kort. Om vän fortsätter att trycka på eller längtar efter en romantisk relation när du har gjort det klart att du inte vill ha en, om de ständigt papperskorgen prata din betydande andra (utan goda skäl), eller om de låter sin egen betydande andra förnedrar dig, så kanske vänskapen är inte värt att behålla, och denna person bör bara vara mer av en trevlig bekantskap.

Tips

 • Den enkla sanningen är att alla människor har kemiska attraktioner till varandra och inte ofta är det ömsesidigt. Detta bör inte göra dig missmodig... det finns många andra människor som kommer att finna dig attraktiv i alla former, intellektuellt, fysiskt, känslomässigt... faktum är, måste du acceptera det och gå vidare (utan att vara pessimistisk) att han / hon bara inte var så in i dig, men det finns någon där ute som så småningom kommer att bli.
 • Försök att fokusera din uppmärksamhet på något annat. Gör en lista över saker du alltid velat göra, och göra dem alla!