Wka

Hur man handskas med människor som behandlar dig som ett barn

Har du någonsin pratat med en vuxen eller någon som behandlar dig som en fem-åring? Här är en guide om hur man ska hantera det.

Steg

Hur man handskas med människor som behandlar dig som ett barn. Var noga med att tala om vuxna ämnen och fokusera på nuet och framtiden.
Hur man handskas med människor som behandlar dig som ett barn. Var noga med att tala om vuxna ämnen och fokusera på nuet och framtiden.
 1. 1
  Granska dig själv. Kanske du agerar väldigt barnslig och förtjänar din behandling. Även om, inte bråttom att växa upp, kommer du att ångra det senare.
 2. 2
  Respektera andra. Om du behandlar någon som är betydligt äldre eller yngre än du själv med respekt, eftersom han / hon ofta har kunskap om livet genom att leva och uppleva andra saker än dig, då det kommer att dra negativ uppmärksamhet till dig och ditt beteende. Den personen kan behandla dig annorlunda, eftersom han / hon anser att det är nödvändigt för att kolla in din brist på respekt för att förstå ditt problem.
 3. 3
  Var noga med att tala om vuxna ämnen och fokusera på nuet och framtiden. Om du befinner dig i en situation där det kan vara lättare att prata om saker som hänt tidigare i ditt liv, alltid försöker att relatera till den vuxna person som du är idag, och på vilket sätt man inte anta den barnsliga beteende du brukade. Men överdriv inte detta! Om du gör det uppenbart, att folk märker. Återigen, det är alltid märkt om någon försöker agera mer vuxen än de verkligen är, och det kommer att få motsatt effekt av vad du försöker uppnå.
 4. 4
  Aldrig få irriterad eller arg. Förstå att ibland anledningen att personen behandlar dig på detta sätt är att han / hon känner sig underlägsen och inte vet hur man beter sig på ett korrekt sätt. Om du reagerar med irritation, kommer den personen att känna sig ännu mer obekväm med situationen och vara ännu mer angelägna om att "bevisa" att han / hon inte är sämre än dig. Då och då kommer du att stöta på den person som behandlar dig på detta sätt därför att han / hon känner sig överlägsen. I det fallet är det faktiskt ännu värre att bli arg eftersom det gör att personen känner att han / hon var "rätt hela tiden".
 5. 5
  Slutligen, om inget annat fungerar, ta varje femte meningen personen säger, börja med "så...", upprepa meningen och lägg "är vi klara?" till slutet av den. Den personen är nog för okunnig för att märka vad du gör och förr eller senare kommer han / hon kommer att börja känna som om du är på samma nivå.

Tips

 • Säg något riktigt smart nu och då!
 • Agera med självförtroende
 • Ta ett djupt andetag, och vara dig själv!
 • I "näringslivet" klänning professionellt (folk i allmänhet) kommer att ta dig på större allvar.
 • Aldrig agera som om du försöker dölja din barnsliga beteende.
 • Om du behandlas som ett barn när man är en, rättvist nog. Om du behandlas som ett barn som en tonåring, trösta dig genom att påminna dig om att din mamma kan och kommer att göra värre. Om du behandlas som ett barn när du är i själva verket 35, omvärdera vad exakt du gör på ett socialt tillfälle.