Wka

Hur man gör Dorothys ruby red slippers


Vill att klicka de rubinröda ihop klackarna och recitera linjer från den klassiska berättelsen? Tja, när du lär dig att göra Dorothys Ruby Red Slippers, kan du!

Steg

Hur man gör Dorothys ruby red slippers. Rengör skorna som du ska använda.
Hur man gör Dorothys ruby red slippers. Rengör skorna som du ska använda.
 1. 1
  Rengör skorna som du ska använda. Undvik att använda nya skor.
 2. 2
  Lägg ut gamla tidningar utanför eller på väl ventilerad plats och skor ställer på den.
 3. 3
  Måla skor med röd färg. Om du använder sprayfärg, följ anvisningarna på etiketten och läsa varningarna om att använda akryler, se till att du har tillräcklig erfarenhet för att garantera jämnhet, om du inte använder sprayfärg.
 4. 4
  Prova två jämna drag. Försök att köpa röda skor rakt upp, kommer detta att undvika "home-made/cheap" utseende, och minska den tid och ansträngning som krävs.
 5. 5
  Låt skorna torka i väl ventilerat område för 1-2 dagar, för att se till att när limning på paljetter färgen inte kommer att lossna. (Syftet med detta är så den naturliga färgen på skon inte kommer genom spalterna mellan paljetter)
 6. 6
  Koppla in den limpistol och vänta på att värma upp. Limpistoler arbetar på ett liknande sätt till en elektrisk stovetop, så det kan ta en stund (1-2 min) för trådarna i limpistolen för att värma upp tillräckligt för att smälta limmet.
 7. 7
  Lägg ut stora röda paljetter.
 8. 8
  Limma på paljetter åt gången med en liten klick av varmt lim, placera dem så nära varandra som möjligt, men inte stoppa dem tillsammans (detta steg kommer att ta lång tid, så spela lite musik eller sätta på en film, men inte mycket intressant, annars kommer du att få någonting gjort) kan du också använda spraylim på burk liknar hårspray, som finns i din lokala hantverk butik, och någon typ av glitter. Denna metod är mycket snabbare. Bara spraya och strö glitter på skorna. Använd tidningen så att du kan återanvända överskott glitter.
 9. 9
  Låt skorna torka / svalna i ca 15 minuter.
 10. 10
  Skaka skorna för att se om några paljetter är löst eller lossnar, om de är, ersätta dem, bara den här gången, använda lite mer lim.
 11. 11
  Upprepa steg 9 och 10 tills det inte längre paljetter lossna.
 12. 12
  Bär med stolthet!

Tips

 • Om du behöver något snabbare få ett par röda tygskor och sätta lite rött glitter på dem.
 • Endast täcka den övre delen av skon med paljetter, lämna sulan som är.
 • Detta är inte en barnvänlig projekt, äldre barn med en tillräcklig ansvarskänsla kunde göra detta, men om du vill ha ett professionellt utseende, bara låta vuxna eller tonåringar gör skorna.
 • Du kan göra pilbågar genom att klippa ut en båge form och heta limma pärlor Bugle och strass till det, eller bara mer paljetter och glitter. Kartong som har målats röda är ett bra val, eller (om du kan få det) läder som har målats.
 • Bara måla utsidan av skorna, fyll insidan med gamla tidningar så att färgen inte kommer att gå i.
 • Om du vill vara mer korrekt att den ursprungliga berättelsen, använd silver färg och paljetter silver, eftersom Frank L Baums ursprungliga berättelsen, var Dorothys skor silver. De ändrades till rött i filmen för att ge en hög kontrast mellan skorna och Yellow Brick Road och de flesta människor numera förknippar skorna som rött.

Varningar

 • Hot lim från pistolen är varm, försök att inte få något varmt lim på bar hud, eftersom det kommer att blåsa, låt inte små barn använda varma limpistoler (det är cool limpistoler som du kan låta dem använda, är limmet fortfarande het och kommer att göra ont, men brukar blister, oftast.)
 • Röken som avges av färg (speciellt sprayfärg) kan vara giftiga, peka alla aerosolburkar borta från människor och djur, och alltid spraya färg utvändigt eller på väl ventilerad plats. (Öppna några dörrar eller fönster och mobila fläktar är mycket användbart om pekade mot öppen dörr eller fönster)

Saker du behöver

 • Skor-företrädesvis klackar, för att vara mer korrekt att filmen, men gamla sneakers är bra, speciellt för bus eller godis.
 • Röd färg (sprayfärg ger en jämnare effekt, och är mycket enklare och snabbare att använda, men ganska mycket varje färg kommer att göra)
 • Stora röda paljetter (ca 1 cm eller 1/2 tum till 3 cm av 1 tum över, kan du använda mindre, men du kan också ha andra saker att göra med din tid)
 • Limpistol & heta limstavar.
 • Gamla tidningar
 • Valfritt (om du inte kan hitta vissa poster som anges ovan)
 • Tydliga, glittriga paljetter
 • En stark, snabbtorkande lim som torkar klart
 • Rengöring material
 • Målarpenslar och vatten för att rengöra penslar