Wka

Hur man gör akryl naglar

Varför blir dina akryl naglar på en nagelsalong, när du kan göra dem själv hemma för halva kostnaden? Allt du behöver är några leveranser från apotek och lite tålamod. Här är hur du ger dig själv en proffsig akryl manikyr hemma.

Steg

Hur man gör akryl naglar. Överväg en akryl nagel kit.
Hur man gör akryl naglar. Överväg en akryl nagel kit.

Att köpa akryl naglar leveranser

 1. 1
  Överväg en akryl nagel kit. Om detta är första gången du gör din egen akryl naglar, kanske du vill börja med ett kit. Kit innehåller allt du behöver för att komma igång och komma med detaljerade instruktioner för att hjälpa dig att uppnå det utseende du vill.
 2. 2
  Bestäm dig för att köpa förnödenheter separat. För större kontroll över utseendet på dina akryler, kanske du vill köpa varorna separat. Detta sätt kommer du också vara beredd när det är dags att ansöka på nytt akryl efter dina naglar växer ut. Gå till en skönhet leverans butik och köpa följande leveranser:
  • Akryl Tippar och spiken spets lim. Tipsen är oftast ganska långa, vilket gör att du kan trimma och fila ner dem till den form och storlek du vill ha.
  • Akryl nagelklippare och filer. Regelbundna Clippers och filer är inte lika effektiva på akryl naglar.
  • Akryl vätska och akryl pulver. Dessa ämnen blandas samman för att skapa akryl naglar.
  • Akryl skål och akryl pensel. Du behöver dessa leveranser att blanda upp akryl och tillämpa den.

Få dina naglar redo

 1. 1
  Ta bort gamla nagellack. Akryl ska appliceras på rena naglar, så ta bort din gamla polish innan du sätter igång. Använd aceton-baserade nagellack remover för att ta bort det. Om du har gamla akryl naglar eller geler för att ta bort, blöta dem i ren aceton för att ta bort dem.
 2. 2
  Klipp naglarna. För att ge ett bra underlag för akryl, använd en spik sax eller nagelklippare att trimma dina naturliga naglar till en kort, jämn, hanterbar längd. Använd en nagelfil för att jämna ut dem.
 3. 3
  Fila ytan på dina naglar. Använd en mjuk nagelfil för att göra ytan på dina naglar lite grövre och mindre glänsande. Detta ger en bättre yta för akryl för att hålla sig till.
 4. 4
  Skjut tillbaka nagelbanden. Du vill att akrylen ska följas dina naturliga naglar, inte huden. Skjut tillbaka nagelbanden eller trimma dem för att hålla dem ur vägen när du ger dig själv en manikyr.
  • Använd en metall eller trä nagelband pusher att trycka tillbaka nagelbanden. Om du inte har ett nagelband pusher, kan en trä Popsicle pinne bytas.
  • Det är lättare att trycka tillbaka nagelbanden när de är mjuka och blöta, snarare än torr. Blötlägg fingrarna i varmt vatten i några minuter innan du använder nagelband pusher.
 5. 5
  Använd spiken primern. Detta tar bort kvarvarande fukt och oljor från dina naglar för att få dem redo för akryl. Om olja kvar på dina naglar kommer akryl fastnar inte.
  • Använd en bomullstuss för att försiktigt gnugga ytan på dina naglar med primer.
  • Nail primer görs med en metakrylsyra, som kan bränna. Var noga med att inte använda för mycket eller få den på huden.

Applicering av akryl

 1. 1
  Applicera tipsen. Hitta rätt storlek spetsen för nageln. Om spetsen inte passar din nagel perfekt, lämna det ner till storlek. Placera en klick lim på spetsen och tillämpa den på din naturliga nagel så att den nedre kanten av akryl spets är centrerad halvvägs ner ytan på nageln. Håll den på plats i fem sekunder för att låta limmet torka.
  • Om du oavsiktligt sätter på spiken spets krokiga, dränk den i vatten i några minuter för att ta bort den, torka de nageln och återanvända spiken spets.
  • Se till att limmet inte rinner på huden.
 2. 2
  Få de akrylmaterial redo. Häll vätskan akryl i akryl skålen och häll lite pulver i en separat skål. Akryl är en stark kemikalie som producerar rök som kan vara giftiga, så se till att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme.
 3. 3
  Ladda akryl pensel med akryl. Doppa borsten i akryl skålen att fukta änden med akryl. Borsta den mot sidan av skålen för att avlägsna överflödig vätska. Kör borsten genom akrylpulver så att en liten, fuktig boll samlar på änden av borsten.
  • Du kan behöva öva några gånger för att uppnå rätt förhållande mellan vätska och pulver akryl. Den lilla boll av akryl blandning bör vara fuktig och bredbar, men inte alltför våt.
  • Ha pappershanddukar hands ifall du behöver borsta bort extra fukt.
 4. 4
  Applicera akryl blandningen till dina naglar. Börja på "smile line", den nedre kanten av akryl spetsen. Platta till akryl bollen över linjen och borsta upp till toppen. Sprid det snabbt och smidigt så att övergången mellan din naturliga nagel och akryl spetsen är slät. Upprepa med alla tio naglar.
  • Om du använder akryl korrekt, bör det finnas en mjuk kurva, snarare än en hård linje, där akryl spetsen möter din naturliga nagel. Du kan behöva använda mer än en boll av akryl per spik för att uppnå detta.
  • Applicera inte akryl till nagelbanden. Den bör starta några centimeter ovanför din nagelbanden så att den följer din spik, inte huden.
 5. 5
  Låt den akryliska torr. Det bör bara ta cirka tio minuter innan akryl är helt inställd. Testa det genom att knacka på ytan på nageln med handtaget på din akryl pensel. Om det gör ett klickande ljud, det är redo för nästa steg.

Efterbehandling naglarna

 1. 1
  Forma tips. Nu när akrylen har satt kan du använda akryl nagelklippare och en kurs nagelfil för att forma de tips och trimma dem till den längd du vill ha. Använd en buffert för att polera ytan av spikarna.
 2. 2
  Måla dina naglar. Du kan använda ett skikt av klar polish eller välja att måla dem med färgat nagellack. Applicera lacket på hela nageln för att skapa en slät och jämn yta.
 3. 3
  Behåll dina akryl naglar. Efter cirka två veckor, kommer dina naglar att växa ut. Välj att antingen återanvända akryl eller ta bort akryl från dina naglar.