Wka

Hur man exfoliera med tylenol

Exfoliering är processen att avlägsna döda hudceller. Det finns olika exfolierar som skulle kunna användas, men många innehåller starka ingredienser eller kan vara ganska dyr. I den här artikeln får du lära dig att exfoliera huden (särskilt känsliga områden) med paracetamol / paracetamol tabletter, som säljs i USA som Tylenol.

Steg

Hur man exfoliera med tylenol. Förbered för exfoliering.
Hur man exfoliera med tylenol. Förbered för exfoliering.
 1. 1
  Förbered för exfoliering. Hitta en säker plats som har rinnande vatten, t.ex. ett badrum handfat eller i dusch / badkar. Börja med att samla dina viktigaste ingrediensen, Tylenol (eller något annat märke av paracetamol / paracetamol).
 2. 2
  Förbered pastan. Använd ca 2-3 tabletter, beroende på den plats du exfolierande (ansikte eller hals) eller på den faktiska storleken på tabletterna.
 3. 3
  Gör pastan. Tillsätt några droppar vatten, tillräckligt för att lösa upp tabletterna. Var försiktig, att lägga för mycket vatten kan förstöra pastan. Några droppar vatten är bra. Använd dina fingrar för att bryta upp tabletterna medan de är lösa. Detta kommer att påskynda processen.
 4. 4
  Gnid pastan över området gnugga pastan kraftigt över ansiktet. Du kan blanda Tylenol pastan med en ansiktstvätt eller lotion för att göra det lättare att sprida sig. Gnid pastan i en cirkulär rörelse i ca 1-2 minuter.
 5. 5
  Skölj av. Använd vatten för att skölja bort pastan. Avsluta med att klappa torrt med en handduk.

Tips

 • Använd inte för mycket vatten eller pastan kommer inte att fungera.
 • Kom ihåg att använda färre eller flera ingredienser, beroende på vilket område du är peeling.
 • Använd icke-tabletter, till exempel regelbunden styrketräning Tylenol, eller en liknande produkt. Det är mycket lättare att göra till en pasta med hjälp av icke-tabletter och resultaten är generellt bättre. Använd tabletter som är neutrala i färg som färgade tabletter kan lämna fläckar.
 • Denna artikel har riktat för användning på ansiktet. Resultaten av detta recept varierar beroende på vilken kroppsdel ​​exfolierad (er). Detta recept fungerar bäst för ansikte och hals.
 • Gnugga inte för hårt eller för länge. 1-2 minuter i en cirkulär rörelse är tillräcklig.
 • Om så önskas, blanda Tylenol pastan med en renande produkt eller en kräm för att göra det lättare att sprida.
 • Gör inte detta alltför ofta eftersom det kommer att göra din hud rå.

Varningar

 • Använd inte hett vatten!
 • Om du är allergisk mot Tylenol eller liknande varumärke som du använder, ska du inte använda det här receptet.