Wka

Hur får håret att bli långt och friskt

Vill du ha långt och friskt hår? Här är hur man får det. Följ dessa enkla steg och ditt hår kommer att bli lång och friska på nolltid.

Steg

Hur får håret att bli långt och friskt. Drick mycket vatten och äta hälsosamt.
Hur får håret att bli långt och friskt. Drick mycket vatten och äta hälsosamt.
 1. 1
  Drick mycket vatten och äta hälsosamt. Ända undrar varför människor som gris ute på skräpmat har dålig hår? Anledningen är din hud och hår både behöver vitaminer för att växa och vara friska, precis som resten av er.
 2. 2
  Komma skär kommer att hålla ändarna jämn och frisk. Om du inte har kluvna toppar eller brott, bara klippa om du känner dig det behöver inte ens upp längden.
 3. 3
  När kamma håret, inte rippa inte igenom det! Detta kommer att göra en fruktansvärd röra av ditt hår. Använd en bred tand kam och försiktigt arbeta dig från botten till toppen (dvs, detangle de sista inches, sedan detangle några inches högre, arbeta dig upp). Om du vill använda en borste hitta en med mjuk borst inte kortare eller metall sådana. Bli av med någon kam eller borste som bryter ditt hår!
 4. 4
  När du tvättar håret, använder schampo och balsam för din hårtyp. Om du inte gillar resultatet, prova med en annan produkt. Tvätta det ut helt. Koncentrera dig på schamponering i hårbotten, eftersom det är den del som blir fet. Stapla inte håret på ditt huvud när du schampo det, eftersom detta kan uppmuntra den att trassla.
 5. 5
  Massera din hårbotten medan schampo / balsam är på håret.
 6. 6
  Använd en skölj-out balsam! Många människor tycker att ändarna av långa hår blir torrt, även om de har fet hårbotten. Om ditt hår blir torrt, bör du använda balsam, koncentrerar den på längden och ändarna på ditt hår. Du kanske vill hålla den utanför din hårbotten. Om det behövs, sätta upp håret så att balsam inte spola ut omedelbart i duschen.
  • Du kan så småningom få uppbyggd om du använder produkter eller balsam, speciellt med produkter med ingredienser som slutar på "-icone" eller "-oxan." Använd ett schampo om ditt hår blir torrt eller ohanterlig, och tvåla det hela vägen till ändarna. Du ska bara behöva göra detta då och då - kanske en gång varje vecka eller två.
 7. 7
  Minimera din användning av värme styling. Också minimera användningen av kemiska behandlingar på håret, inklusive avkopplande, permanenter, färgning (i synnerhet med ammoniak eller peroxid) och blixt för ditt hår. I synnerhet inte på nytt blekmedel, åter koppla, eller re-perm hår som redan har behandlats, eftersom det drastiskt kan försvaga hår.
 8. 8
  Ha tålamod, det kan ta lång tid att växa ditt hår, men det kommer att vara väl värt det. Också skadat hår kan inte fastställas.
 9. 9
  Låtsas som om din bit av håret är ett smycke eller klänning som är mycket exklusivt.

Tips

 • Försök att inte tvätta håret varje dag, det är dåligt för dig eftersom ditt hår har naturliga oljor som du inte bör bli av. Tvätta var tredje dag, eller andra dagen om du behöver (beroende på din hårtyp). Kom ihåg, är mindre bäst!
 • För en stor närande hårinpackning, ansöka olivolja till hela längden på håret och sedan spränga den med lite varm luft (fön på låg inställning) så det fastnar på hårstrået. Skölj ur efter ca. 15 minuter för blankare, mjukare, håret!
 • Använd en leave in balsam för att förhindra kluvna toppar.
 • Om ditt hår är torrt lägger balsam på innan din dusch och när du tvättar håret.
 • Om du kliar, kan det vara huvudlöss infektion, eller jäst eller mjäll.
 • Använd ett schampo och balsam med biotin och aminosyror.

Varningar

 • Fettfri diet eller diet som innehåller nästan alla frukter och grönsaker är inte rätt väg att gå om du vill ha frisk, glänsande hår. De låter friska och har sina fördelar, men ditt hår behöver proteiner och essentiella fettsyror för att se bra ut.
 • Om du har fint hår, använder för mycket balsam eller alltför rika en balsam kommer att få den att förlora volym. Välj ett balsam för din hårtyp för bästa resultat.
 • Använd inte för mycket schampo-det kommer att torka ditt hår.