Wka

Hur man be en vän på en dag

Frågar en vän på en dag är skrämmande, men kom ihåg att du är redan vänner. Detta innebär att du har gemensamma intressen, kan kommunicera och njuta av att tillbringa tid tillsammans. Ta initiativet, övervinna rädslan för avvisande, kan din vänskap utvecklas till något mer. Du kommer aldrig veta förrän du frågar. Detta är hur man ska gå tillväga.

Steg

Hur man be en vän på en dag. Vänta på rätt tillfälle.
Hur man be en vän på en dag. Vänta på rätt tillfälle.
 1. 1
  Vänta på rätt tillfälle. De säger att timing är allt. Om ni två har aldrig varit ensamma tillsammans, skulle en dag vara besvärliga. Här är några idéer:
  • Ett av de bästa sätten att få din vän intresserad är att prata om andra tjejer / killar med den personen. Det är helt acceptabelt beteende för vänner och det bara kan föda svartsjuka. Gör det inte för mycket, och aldrig gnälla om hur det motsatta könet behandlar dig. Detta kan Parlay in i en flirtig vänskap.
  • Du plockar upp goda starka signaler från din vän och ni två har ett tydligt samband. Detta betyder inte att du ska hoppa rakt in i det ändå. Frågar en vän ut kan vara besvärligt. Visa inte upp den nästa gång du är planerade att umgås med din grupp av vänner. När din kompis ringer, låt det gå till röstbrevlådan, men kalla honom / henne tillbaka i en timme eller så. Säg att du var upptagen. Din vän kan fråga något i stil med, "du har inte varit runt en hel del på senare tid." Säg, "Ja, jag har varit upptagen. Jag är fri för middag i morgon kväll men."
  • Om du umgås i en grupp av vänner, måste du hitta en ensam tid när ni två kan binda. Visa inte denna person mer uppmärksamhet än dina andra vänner när de är runt, eftersom det kan göra honom / henne obekväm. Bara vänta på en tid när alla andra delar av eller när ni två är de första som det och slå upp en konversation. Om din kompis försöker få ensam tid med dig i framtiden, det är ett gott tecken. Om han / hon inte gör det, bör du vänta nog att be honom / henne.
 2. 2
  Planera dagen. Var flexibel, ha mer än ett datum idé i åtanke. Välj datum alternativ som du både njuta. För att minska ångest, hålla datera avslappnade.
 3. 3
  Bestäm hur, när och var.
  • Hur: Tänk på fördelar och nackdelar med att fråga personligen, per telefon, via sms eller e-post. Välj en metod.
  • När: Välj en tid att fråga som är ömsesidigt lämpligt.
  • Var: Välj en plats att ställa som erbjuder avskildhet och inga avbrott.
 4. 4
  Fråga vän ut. Innan tala, koppla av med några djupa andetag. Attityd är viktigt, tro på dig själv, är du förberedd. Le och få ögonkontakt.
 5. 5
  Framför allt, vara riktig. Inte sätta på en bluff-baloney personlighet försöka vinna deras hjärtan. Det finns inget vackrare än äkta. Tänk på de mest "attraktiva" folk du känner. De är avslappnad och bekväm och rolig att vara med. De är "riktiga". Det är den person som du vill vara. Inre skönhet gör verkligen magnetisera.

Tips

 • Se till att vänskapen inte kommer att förstöras om du ber honom / henne. Det sista du vill är att förlora en stor vän.
 • Om vän vänder dig ner, förblir artig. Undvik tryck att ändra sig. Upprätthålla en positiv attityd, agerade du från hjärtat och det var ärligt och modigt. Sätt erfarenhet i perspektiv. "Nej" är en besvikelse, men det är inte en återspegling av vem du är.
 • Kom ihåg att vänskap inte alltid översätta till romantik. Ett avslag är inte slutet av din ursprungliga vänskap. Fortsätt denna viktiga relation för att ha stödja nästa gång du frågar ut en jämlike.
 • Saker kan inte alltid fungera. Om de inte gör det kan slita sönder din vänskap. Det kan fungera om du spelar bort det som ett skämt eller en vågar, men det kan göra det så att du inte kan ställa ut henne igen.
 • Psykologer säger att de längsta varaktiga relationer börjar som vänskap. Som sagt, det kan vara svårt om upprättandet romantik i en relation bäras av vänskap. Den uppvaktning period kan vara kort eller obefintlig, och som kan föda beklagar när en flirtig främling dyker upp. Se till att du övergången från vänskap till frieri och sedan till intimitet. Lämna inte romantik åt slumpen.
 • Om du är väldigt blyg, kan det hjälpa att förbereda innan du frågar. På papper, skriva vad jag ska säga. Med en vän eller familjemedlem, repetera högt. Be om feedback. Granska och revidera manuset.