Wka

Hur ta reda på om någon är en pojke eller flicka

Om du har träffat någon, eller känner någon, vars könsidentitet perplexes dig men du är för rädd för att fråga direkt, kan ta reda ta lite detektivarbete. Föreslagna metoder beskrivs härnäst.

Steg

Hur ta reda på om någon är en pojke eller flicka. Om du inte redan känner till deras namn, fråga dem vad det är.
Hur ta reda på om någon är en pojke eller flicka. Om du inte redan känner till deras namn, fråga dem vad det är.
 1. 1
  Om du inte redan känner till deras namn, fråga dem vad det är. Om deras namn är ett namn som bara pojkar har oftast (som "Bob" eller "John"), då kanske det är en pojke, och vice versa för flickor, oftast bara tjejer kallas Cynthia eller Melissa. Detta är inte ett idiotsäkert antagande att göra, eftersom vissa namn passar båda könen (som "Sam" eller "Pat") och en del människor helt enkelt väljer att kalla sitt barn ett namn vanligtvis reserverad för det motsatta könet.
 2. 2
  Titta på deras rörelser. Om de måste använda badrummet, se om de går i pojkens eller flickans badrum.
 3. 3
  Kontrollera att frisyr! Detta kan tyckas självklart, men ibland kan du berätta från frisyr sannolika kön på den person du tittar. Om de har flätor eller hästsvans, men inte en "cool" klädsel, till exempel, de är förmodligen en flicka.
 4. 4
  Kontrollera denna outfit om du misstänker dem för att vara "cool" vissa outfits är presentreklam av huruvida ämnet i fråga är man eller kvinna. Tyvärr är det inte idiotsäkert, så många outfits kan bäras av båda könen (särskilt pojkar kläder).
 5. 5
  Fråga någon annan. Hitta någon du kan lita på och fråga dem om de vet svaret. En god vän, en lärare, en förälder, etc, är lämpliga personer att ställa. Denna typ av fråga bör vara lätt att hantera.
 6. 6
  Ställ frågor till dem som skulle avslöja deras personlighet till exempel be dem om sina hobbyer, idealiska aktiviteter och saker som är mer relaterade till kön. Om de gillar att måla sina naglar, är de förmodligen hona. Om de tycker om smuts cykling, förmodligen mindre så.
 7. 7
  Detta kanske låter lite läskigt, men titta på deras kropp. Beroende på hur gammal personen är, kan de få tecken på bröst och kurvor och höfter. Flickor tenderar ofta att ha "mjuka" ansikten med rundare käftar medan pojkarna kan ha en mer fyrkantigt ansikte. Axlarna är också viktig. Om de har ganska breda axlar med en tjockare hals, kan det vara en pojke. Leg hår är också mycket viktigt. I lan åren, inte alla tjejer kommer att raka, men de flesta pojkar börjar få mycket mer hår på benen än flickor. Händerna är ett annat tecken. Flickor kan ha målade naglar eller kan ta hand om sina naglar på en bättre nivå. Det kommer sannolikt att bli mindre hår på händer och vara mindre än i händerna på en pojke.

Tips

 • När de når puberteten, skillnaderna mellan könen blir mycket tydligare.
 • Om personen har gått igenom puberteten, undersöka deras struphuvudet.
 • Ibland pratar med personen avslöjar tillräckligt om dem för att räkna ut om de är manliga eller kvinnliga. Ibland deras röst är den bästa indikatorn.
 • Försök kontrollera deras frisyr. Vissa frisyrer är mer uppenbara för kön än andra dock, så det är inte idiotsäkert.
 • Kontrollera sina ögonbryn. Pojkar tenderar att ha tjockare ögonbryn än flickor.
 • Prata med ett syskon! Yngre syskon är mycket mindre sannolikt att vara förolämpade av ett misstag och du kan alltid skicka bort det senare. Prova att göra en kommentar om ett anmärkningsvärt inslag som "Jag gillar deras hår" eller något. Var försiktig dock, att inte sätta dig över så konstigt. Testa vattnet först.

Varningar

 • Fråga inte den personen direkt! En sådan fråga är sannolikt att förolämpa.
 • Kom ihåg att om du ringer en pojke en flicka, eller vice versa, kan du förolämpa dem. Var försiktig.