Wka

Hur man älskar villkorslöst

Kärlek är ovillkorlig när den uthärdar trots ogynnsamma omständigheter.


Människor har svårt nog att lista ut vad kärlek är, och sedan finns det villkorslös kärlek, som vissa kommer att hävda är den enda sortens verklig kärlek.

Steg

Hur man älskar villkorslöst. Tänk på kärlek som en handling, inte en känsla.
Hur man älskar villkorslöst. Tänk på kärlek som en handling, inte en känsla.
 1. 1
  Tänk på kärlek som en handling, inte en känsla. En känsla är något som vi får från någon, och när vi slutar att få det, vi ofta ändra vårt beteende på något sätt. Om vi måste göra något, eller vara på ett visst sätt, för att få kärlek, är det kärlek villkorligt. Istället, om du börjar tänka på kärlek som själva beteendet, blir belöningen känslan du får när du agerar på ett visst sätt, inte när någon annan agerar på ett visst sätt. Och du kan fortsätta agera på detta sätt hela tiden, oavsett hur andra människor beter sig - det blir en akt av generositet. Som Stephanie Dowrick säger, "kärlek är inte kärlek utom när det är generöst." Känslor kan inte hålla, men du kan förnya dem kontinuerligt med nya åtgärder.
 2. 2
  Alltid fråga dig själv, vad är det mest kärleksfulla sak jag kan göra för just denna person i detta ögonblick? Kärlek är egentligen inte en storlek passar alla, vad som kan vara en kärleksfull handling mot en person kan vara skadligt för en annan person, i det att den inte hjälper dem komma närmare att bli en verkligt lycklig människa. Villkorslös kärlek är ett nytt beslut du måste göra i varje situation, inte en hård och snabb regel kan tillämpas på alla hela tiden.
 3. 3
  Kom ihåg att kärlek betyder inte att se någon är alltid bekvämt. Om du tror att älska någon om är att främja deras tillväxt, de flesta människor accepterar att smärta och obehag är en del av tillväxten, och om du skydda någon från all smärta eller obehag, är du inte älska dem. Så blanda inte älska någon med blint gör dem bekväma, tillfredsställa sina önskningar, och skyddar dem från någon form av smärta. Om du gör, du gör bara det svårt för dem att växa som människor.
 4. 4
  Tänk på att om kärleken är ovillkorlig, är det givet att alla fritt, inklusive dig själv. Ett annat skäl föregående steg är viktigt är att om du inte följer den, du är på god väg att bli ett folk pleaser, vilket innebär att du inte är villkorslöst kärleksfull mot dig själv. Istället erkänner de tider då gör vad som är bäst för dig kommer ibland att ha dig ur synk med varandra - Maryanne Radmacher kallar denna förståelse "skillnaden mellan tolerans och tillåta medelmåttighet en tomt i din trädgård."
 5. 5
  Förlåt. Även om någon inte be om ursäkt, det kärleksfulla sig till både dem och dig själv att släppa taget om din ilska och förbittring mot dem. Tänk Piero Ferrucci råd att förlåta "är inte något vi gör, men något vi är." Återigen, missförstå inte vara villig att förlåta för att låta folk gå över dig. Hur du agerar (kärleksfullt) mot personen kommer att variera, men din förmåga att utöva villkorslös kärlek kommer att grumlas om du håller på att negativa känslor.
 6. 6
  Tillåt dig själv att Reep fördelarna. Om du någonsin haft ett ögonblick när du övat villkorslös kärlek, vare sig spontant eller medvetet, kände du förmodligen strömförande och frigjorda, inte dränerad och belastas. Ju oftare du känner det förstnämnda efter att agera på ett visst sätt, ju mer du älskar ovillkorligt.

Tips

 • Kärlek innebär önskar att andra ska vara lyckliga. Kärlek handlar om vad vi ger inte vad vi får.
 • Öva att göra något för någon varje dag med kärlek ensam. Gör det utan att förvänta sig något i gengäld. Gör det utan att någon vet det. Till exempel kan du be för dina vänner eller familjemedlemmar som bor långt borta. Du kan skicka e-post, text, eller ett brev till någon som du inte har varit i kontakt med ett bra tag. Ge komplimanger till andra människor. Du kan ge ett leende till en främling som passerar förbi. Du kan klappa din hund eller katt. Gör små saker med stor kärlek varje dag. Och titta på ditt hjärta expandera till mer kärlek.
 • Många människor känner ett svep av villkorslös kärlek på ett barns födelse. Det är inte att säga alla gör eller borde, eller att du inte kan känna det annars. Det bara kan vara ett användbart sätt för vissa människor att komma ihåg vad villkorslös kärlek är tänkt att kännas.