Wka

Hur locka håret utan värme

Curls ser smickrande på alla hårtyper, färger och längder, men värmen från curling strykjärn och torkar blåsa kan orsaka skador på håret över tiden. Lyckligtvis finns det en mängd olika metoder för att uppnå lockar utan användning av dyra och skadlig utrustning. Lär dig att göra täta lockar, vintage lockar, naturliga vågor och omfångsrika vågor med hjälp av enkla, billiga metoder.

Steg

Hur locka håret utan värme. Tvätta och villkor håret som vanligt.
Hur locka håret utan värme. Tvätta och villkor håret som vanligt.

Metod ett: t-shirt metod för snäva lockar

 1. 1
  Tvätta och villkor håret som vanligt. Försiktigt kamma ut eventuella tovor, sedan blot håret torrt med en mjuk handduk. Applicera inte serum eller leave-in balsam.
 2. 2
  Skär en t-shirt i långa remsor. Börja i nacken och använda en sax för att klippa hela vägen ner till fållen. Fortsätt tills du har gjort så många band som möjligt från kroppen av t-skjortan. Kasta ärmarna, eftersom de är för kort för att göra långa hår remsor.
  • Gör remsorna så bred som du vill att dina lockar att vara. För små lockar, gör dem en tum bred, för större, lösare lockar, gör dem upp till 3 inches bred.
  • Om du inte har en gammal t-shirt, kan du använda långa strumpor, handdukar maträtt, andra klädesplagg, och även papperspåsar. Se bara till att längden av remsorna är ett par inches längre än håret.
 3. 3
  Rulla håret. Använd en kam för att separera en liten del av håret från resten. Rada upp botten av en t-shirt remsa med slutet av ditt hår. Rulla upp håret mot dina rötter, hålla t-shirt remsan på plats hela tiden. När du har rullat håret och bandet upp till hårbotten, knyt ändarna på remsan för att hålla den rullade håret på plats.
  • Om du bara vill krypa ändarna på ditt hår, sluta rulla halvvägs upp huvudet och knyt banden på den plats där du vill att lockarna att stanna.
  • Rulla håret i stället upp, för lockar som kurvan mot halsen snarare än lockar som studsar utåt.
 4. 4
  Låt håret torrt. Vänta flera timmar eller gå till sängs med håret rullat i strimlor. När håret är helt torrt, knyta upp banden och lossa håret. Gör detta försiktigt om du vill snäva lockar. För lösare lockar, kör en bred tandad kam genom håret för att separera dem in i vågorna.

Metod två: huvudband metod för vintage lockar

 1. 1
  Tvätta och villkor håret som vanligt. Om du redan har tvättat det nyligen, kan du få helt enkelt det blött. Blot den torr med en handduk.
 2. 2
  Wrap håret runt ett pannband. Välj en mjuk elastisk pannband, den typ som sveper hela vägen runt huvudet för att hålla håret ur ansiktet. Att arbeta i sektioner, linda håret runt pannbandet och använda hårnålar till stift ändarna på plats när du går. Fortsätt tills alla i ditt hår har fastnat runt pannbandet.
 3. 3
  Låt håret torrt. Somna bära pannband så du håret hinner torka helt. För att snabba upp saker och ting, använd en hårtork på kalla inställningen att blåsa luft över håret.
 4. 4
  Ta pannbandet och skaka ur dina lockar. Unpin varje avsnitt i håret och låt det krypa ner. Fortsätt tills håret är helt löst. Håll dina söta, vintage lockarna på plats genom scrunching dem med en klick mousse och spraya håret lätt med hårspray.

Metod tre: fläta metod för naturliga vågor

 1. 1
  Tvätta och villkor håret som vanligt. Försiktigt kamma ut eventuella tovor. Klappa håret torrt med en handduk.
 2. 2
  Braid fuktigt hår i två flätor. Del håret i mitten och fläta de två sektionerna tätt och fäst ändarna med ett hår slips eller gummiband.
  • För en mer naturlig look, använd fingrarna för att försiktigt dra flätor isär, lossa dem något.
  • För lösare-ser vågor, prova att använda en enda fläta ner på ryggen istället fläta två delar.
  • För hårdare lockar, separera håret i tre eller fyra delar och fläta varje.
 3. 3
  Låt håret torrt. Vänta flera timmar eller gå till sängs med håret i flätor.
 4. 4
  Lossa flätor. När håret är torrt, ta bort gummibanden och unbraid håret. Försiktigt köra fingrarna genom håret för att skapa naturtrogna vågor.

Metod fyra: sock bun metod för omfångsrika vågor

 1. 1
  Förbered strumpan. Skär tådelen av av ett rent rör strumpan (ca 1 1/2 inches eller 4 cm). Rulla strumpan i en donut form.
 2. 2
  Dra tillbaka håret. Börja med torrt hår för denna metod. Dra tillbaka i en hästsvans på toppen av huvudet och fäst det med ett hår slips. Spraya din hästsvans lätt med vatten för att hjälpa till att ställa vågorna.
 3. 3
  Placera strumpan. Håll i änden av din hästsvans och placera den genom hålet i strumpan. Wrap sektioner av hår över den yttre ytan av strumpan munk och tuck ändarna ordentligt under den. Fortsätt rulla strumpan ner din hästsvans mot ditt huvud, hålla håret instoppat under den. Bun ska stanna säkert på plats när den når ditt huvud.
 4. 4
  Lämna bulle i natten. Ta strumpan och hår slips efter 6-8 timmar. Försiktigt köra händerna genom håret för att frigöra vågorna.

Tips

 • Undvik att borsta håret efter styling. Detta kommer att separera lockarna och lämnar håret ser rörigt och burrigt. Istället, lossa försiktigt lockarna med händerna för en rufsig look.
 • Ha tålamod! Vänta minst sex timmar innan du tar ut.
 • Gör flätor så hårt eller så löst som du vill beroende på hur tight / löst du vill att dina vågor vara.
 • Om du har skiktade hår som du så småningom rulla strumpan upp tuck resterande hår.
 • För burrigt hår, tillämpa en anti-frizz serum till håret innan styling.
 • För pin-rakt hår, använd mousse eller annan anläggning produkt för att hjälpa ställa in curl / vågen innan styling. Hairspray används kanske efter styling att hålla vågor eller lockar intakta.

Saker du behöver

 • Hårnålar
 • Bred tandad kam
 • Mousse, hårspray, anti-frizz serum och / eller annan anläggning produkt (tillval)
 • En ren tubsocka
 • Sax