Wka

Hur man lägger lockigt hår i en ananas för andra dagen hår

Ser du någonsin på dina lockar i slutet av dagen och önskar att du kunde hålla dem perfekta för nästa dag? Det finns ett par sätt att bevara lockarna medan du sover. Ett av de enklaste är "ananas", där du sätter håret i en hög lös, hästsvans. Detta kallas för en "ananas" eftersom lockarna sticka ut på toppen som bladen från frukten. Om du är redo att lära sig detta snabbt och enkelt lockigt hår skicklighet, hålla behandlingen.

Steg

Hur man lägger lockigt hår i en ananas för andra dagen hår. Style håret och bära det normalt för dagen.
Hur man lägger lockigt hår i en ananas för andra dagen hår. Style håret och bära det normalt för dagen.
 1. 1
  Style håret och bära det normalt för dagen. För att få bra andra dagen hår, eller ens tredje dagen hår från dina naturliga lockar, måste du börja med en bra hår dag på din första dag.
 2. 2
  Hitta en scrunchy (ett hårband med trasa runt det) eller en bomull pannband. Du vill använda något som inte kommer att lämna en hästsvans strecksatsen om ditt hår medan du sover.
 3. 3
  Samla håret till toppen av huvudet i en hästsvans.
 4. 4
  Dra scrunchy runt hästsvans. Beroende på hur tjockt ditt hår är, kommer du bara att packa in den en eller två gånger. Den hästsvans måste vara lös så att den inte strecksatsen lockarna. Oroa dig inte om det är löst.
  • Obs: Om du har kort lockigt hår du kanske vill göra två ananas flätor istället för en. Annars kommer de flesta av dina lockar inte göra det i ananas!
 5. 5
  Säkra ananas (tillval).
  • Klipp det: Om ditt hår är mycket lång, är det förmodligen floppa runt i ansiktet av denna punkt. Ta några medelstora klo klipp och klipp ponny till toppen av huvudet. Detta kommer att hålla håret från att floppa runt medan du sover.
  • Ha en sovande mössa: Ett annat alternativ är att bara dra en mössa satin sova över din ananas. Detta kommer att hålla lockarna på plats och skydda håret från frizz medan du sover.
 6. 6
  Gå att sova! Den ananas ska vara bekvämt att sova på. Om ditt hår är inte inne i en sömn mössa, kanske du vill sova på en siden eller satin örngott för att minimera frizz.
 7. 7
  Uppdatera ditt hår nästa morgon. Det är olika för varje huvud lockar. Du kanske vill spritz med en uppdaterare spray och gå ut genom dörren, eller spraya lite vatten på och använda lite ljus gel till finger curl ditt hår tills det är som du vill ha det.
 8. 8
  Njut av dina andra dagen lockar!

Tips

 • Iklädd en mössa satin sömn eller sova på en siden kudde kommer hjälpa till att minska frizz från att rulla runt medan du sover. Om du inte har en sömn lock som du kan göra något av ett par satiny motion shorts.
 • Denna metod kan inte vara bäst för riktigt kort lockigt hår. Det fungerar bäst med medellång till lång längd lockar. För axellångt hår, prova att göra två ananas flätor istället för en, så alla dina lockar kommer att passa.

Varningar

 • Andra dagen hår kan vara svårfångade och svåra att få till massor av lockar. Var inte besviken om du inte får den bästa andra dagen hår från denna metod. Det tar en hel del övning och lära sig vad ditt hår gör eller inte gillar.

Saker du behöver

 • Scrunchy eller stretchigt bomull pannband
 • Sleeping lock (valfritt)
 • Örngott (tillval)