Wka

Hur komma över någon du hemsöka över

Komma över någon du är besatt med kan vara riktigt svårt. Det finns ingen enkel lösning, men med några få steg, är det möjligt att lägga det förflutna bakom dig och ta ett steg in i framtiden. Här är en enkel guide för att hjälpa dem som är i behov av att glömma någon de brukade hemsöka över.

Steg

Hur komma över någon du hemsöka över. Fråga dig själv varför du fortfarande håller på.
Hur komma över någon du hemsöka över. Fråga dig själv varför du fortfarande håller på.

Ändra dina tankar

 1. 1
  Fråga dig själv varför du fortfarande håller på. Svara sanningsenligt, också. Kanske är det, "Åh, ja, vi hade sådana stora tider tillsammans," eller "Jag bara hitta den personen så bra." Vad det än är, besvara den. Yet också titta på vad du ignorerar om denna person. "Han var alltid sent." "Han kritiserade mig hela tiden." Du kanske upptäcker att det du trodde var perfekt verkligen inte.
  • Om du försöker att komma över någon, det finns förmodligen några anledningar till varför du inte vill behålla tänka på personen. Räkna ut några av dessa skäl och berätta för dig varför du bör använda dessa skäl för att släppa taget.
   • Säger den person du besatt behandla dig illa konsekvent? Dig själv att du förtjänar bättre. Hitta ett sätt att öka din självkänsla. Du behöver inte nöja sig med någon som du behandlar dig dåligt eftersom du tror att du förtjänar det.
   • Har personen du hemsöka över har en annan pojkvän / flickvän? Personer med pojkvänner / flickvänner är bara tabu. Om personen bedrar sin pojkvän / flickvän med dig, varför skulle inte de fuska också på dig?
   • Har du haft relationer i det förflutna, men de aldrig träna? Ni känner förmodligen lojala mot personen, och du är rädd för vad livet kommer att se ut utan honom / henne. Men ibland är det bara bättre att erkänna att du hade en stor kör och stannar vid detta. Om du verkligen menade för varandra, kommer det att hända en dag.
   • Gör andra omständigheter, såsom föräldrar, bästa vänner, avstånd, ålder, etc., gör att relationen inte praktiskt? Om de omständigheter som du inte kan kontrollera, så sluta försöka bekämpa liv och fokusera på saker som du kan kontrollera. Du förtjänar någon som är stor och praktisk. Du hittar den personen.
 2. 2
  Ta bort alla minnen / minnen av den person från din vardag. De säger att frånvaro gör hjärtat växa Fonder. Vad de inte berätta för dig är att för mycket frånvaro gör hjärtat växa distraherad. I ditt fall, är detta bra!
  • Gå igenom ditt rum och ta bort alla bilder på, brev från, hänvisningar till den person du försöker stoppa bekymrar dig över. Om du har en dagbok där du skriver om personen, börjar en helt ny en, försök att inte skriva om den personen.
  • Demontering är annorlunda från att förstöra. Om du aldrig vill att personen ska vara någon del av ditt liv i framtiden, inte förstöra föremål eller minnen förknippade med den personen. När du är gammal och besatt med någon du älskar, som älskar dig tillbaka, kommer minnena vara roligt att tänka på.
 3. 3
  Spela en sammanslutning spel. En sammanslutning spel är ett finare namn för att lura hjärnan att klumpa in personen i en kategori som är dåligt, eller en kategori som du inte gillar. På kort sikt kommer det att hjälpa dig att tänka om de delar av den person som du inte gillar snarare än de delar av den person som du hemsöka över.
  • Tricket till föreningen spelet är bara att tänka på något dåligt när du tänker på personen. Vad är det första som poppar in i ditt sinne när du tänker på den person du bekymrar dig över? Förmodligen något bra, eller hur? Försök att tänka på något dåligt istället.
  • Har personen aldrig duschen, agera arrogant eller inbilsk, bär för mycket smink, aldrig fullfölja, spela spel osv? Oavsett är värst om den personen i din åsikt, fokusera på det. Inte menar om, men bara borra den i ditt huvud, så att när du tänker på honom / henne, du tänker på något dåligt först.
   • Några dåliga egenskaper som vanligen förknippas med pojkar: alltför högmodigt, arrogant eller högmodig, utnyttjar andra människor, alltför inriktad på utseende, inte fungerar bra med andra människor, inte visar respekt eller seder, är inte nyfiken på värld, alltför besatt av pengar och kön, är sexistiska och avvisande av kvinnor, är inte trovärdig.
   • Några dåliga egenskaper som vanligen förknippas med flickor: för gossipy; alltför fokuserad på oviktiga saker (kändisar, smink, etc.), inte chansa, inte äventyrliga, ingen humor, är "falska" och vill att alla ska vilja henne, alltför besatt av pengar, vet inte hur bara umgås med pojkarna.

Ändra dina vanor

 1. 1
  Undvik att vara på samma ställe som den personen, om möjligt. Undvika att personen är ett bra sätt att berätta för din kropp och själ att det finns gott om andra människor i världen som skulle kunna kräva din uppmärksamhet. Därför att det är sant: Det finns gott om andra människor där ute, och hela ditt liv behöver inte kretsa kring en person.
  • Kanske är du i skolan med den person, eller deltar i en aktivitet. Undvik personen så mycket som möjligt. Sitt inte med personen vid lunch, inte skriva in sig i samma projekt. Så mycket som möjligt, att vara på en annan plats vid en annan tidpunkt.
  • Gör inte dig själv i situationer där man kunde stöta in i varandra. Om han går till en massa konserter under sommaren, gå spela tennis istället. Om hon hemsöker gallerian på lördagar, bara gå till köpcentret under veckan.
  • Om du är tvungen att vara i samma rum, eller som stöter honom / henne, bara le, småprata om det behövs, och göra en ursäkt att lämna. "Sorry, behöver min vän lite hjälp med sina läxor," eller något liknande, kan enkelt arbeta.
 2. 2
  Ignorera dem. Försök att inte prata eller ens titta på den personen. Det är svårt att, naturligtvis, men när det någon gör något för att få uppmärksamhet eller vara nära dig, försök att lägga märke till något annat eller vara någon annanstans. Du kommer inte komma över någon du hemsöka över genom att bara gå med flödet.
 3. 3
  Spela en negativ förstärkning spel. Detta är ungefär som föreningens spelet, men den här gången är det faktiskt innebär något fysiskt istället för att vara rent mentalt. Se om det fungerar för dig.
  • Sätt en lös gummiband runt handleden. Varje gång du tänker på den personen, ge dig själv en liten kick med gummibandet på insidan av handleden. Detta fungerar för personer som vill sluta röka. En besatthet är en tankevana (ett visst sätt att tänka) som du kan bryta med negativ förstärkning, dvs smärtan av bandet knäppa mot handleden. Snart får du se hur mindre ofta tankar om dem över ditt sinne. Det är framsteg!

Skapa nya möjligheter

 1. 1
  Skaffa en ny hobby. Om du fortfarande bekymrar dig över den personen, kan det bero på att du bara har för mycket tid att låta ditt sinne vandra. Detta är inte en hemsk sak, men det är förmodligen ger dig också många möjligheter att dagdrömma. Plocka upp en ny hobby genom att hoppa in i något som du vet gör dig glad och upptagen, eller utforska något helt nytt!
  • Om du är en tjej, anser vandring, surfing, keramik, ridning, marinbiologi, mode, fotografi, skrivande, trädgårdsarbete, rulle / skridskoåkning, modellering, eller att tillverka. Allt som håller dig aktiv kommer att göra. Oroa dig inte om att plocka upp något som bara killar förväntas göra.
  • Om du är en kille överväga cykling, racing, vandring, surfing, rafting, debattera, landskapsarkitektur, schack, arkitektur, camping, skrivande, fotografering, robotteknik, eller stängsel. Allt som håller dig aktiv kommer att göra. Gör vad retar dig, även om det traditionellt är reserverad för flickor.
  • Volontär. Volontärarbete är viktigt eftersom det visar att du precis hur mycket du har. Det tvingar dig att inse att ditt lilla problem - försöker stoppa bekymrar dig över någon - är en mycket privilegierad problem att ha.
 2. 2
  Lean på dina vänner. Dina vänner är där för att hjälpa dig. I vått och torrt. De ger dig råd, tillsammans med en axel att vila på. Gå ut med dina vänner, vara nöjd med dem. Sitt inte bara inlåst i ditt rum, isolerad från de människor som vill vara omkring dig.
 3. 3
  Hämnas själv, om så är nödvändigt. Detta är inte menat i den hårda fysiskt sätt. Det betyder att du ska göra allt för att visa dem att du inte bryr dig längre. Ibland kan detta enkelt åstadkommas genom att vara din normala själv. Sluta försöka imponera på dem om du gjorde det tidigare. Istället, börja göra de saker du vill göra, till exempel bär kläder du verkligen gillar, gör sport du älskar, lyssna på musik du gillar, etc.
 4. 4
  Gå på en resa. Det behöver inte vara långt, om det inte är praktiskt. Många människor tar tid att "återuppfinna" sig själv efter ett uppbrott, kommer till platser som Indien eller södra Europa. Dessa platser är långt borta och dyrt att resa till, så de kanske inte är praktiskt. Men att hitta en plats som är speciell i ditt hjärta.
  • Gå någonstans du aldrig har varit förut. Som nämnts tidigare, det behöver inte vara riktigt långt borta eller dyrt att resa till. Så länge som du är intresserad av att åka dit, kan resa vara ett bra sätt att sluta bekymrar dig över någon.
  • Prata med lokalbefolkningen, engagera sig i samhället, och ha kul. När du reser, fokusera på den nya du. Den nya du är upphetsad om lärande, kommer att sätta honom / henne där ute, och vill ha nya upplevelser. Vad tjänar det till att resa om du inte sätta dig där ute?
 5. 5
  Ta den tid du behöver. Glöm inte: tar tid. Det kan ta så länge som år att komma över någon. Men det får lättare. Livet är aldrig lätt, men ju mer du förstår, och ju bättre du förstår om dig själv, desto lättare kommer det att bli. Ganska snart kommer du att se tillbaka, skratta, och undrar: "Vad tänkte jag på?"

Tips

 • Gör inte text som person. En liten "oskadlig" text kan leda till att du helt misslyckas i ditt arbete när du får ignoreras. Smärtan kommer att vara dåligt och kommer bara att leda till över-tänkande situationen och inte resulterar i att du får över denna person.
 • Hängande runt vänner och familj kan verkligen hjälpa till att få dig att tänka på saker, och kanske till och med hjälpa dig. Försök och umgås en hel del.