Wka

Hur kamma en afro

De med naturligt afro strukturerad eller kinky hår kan känna sig överväldigad av det. Men hanterar en afro är inte svårt om du använder en lite tålamod och jobba med det. Här är hur.

Steg

Hur kamma en afro. Välj om torr eller våt fungerar bäst för dig.
Hur kamma en afro. Välj om torr eller våt fungerar bäst för dig.
 1. 1
  Välj om torr eller våt fungerar bäst för dig. Denna teknik kan användas på torrt hår, men många människor tycker att det kan vara bäst att arbeta med håret medan det är vått eller fuktigt. Om du gör detta med torrt hår, se till att den är återfuktad och / eller oljas först och vara försiktig med det.
 2. 2
  Blöt håret genom att antingen tvätta den eller spraya med vatten från en sprayflaska.
 3. 3
  Avsnitt håret i flera delar. Storleken på delarna beror på hur mycket tid du har och längden och tjockleken på ditt hår.
 4. 4
  Applicera en generös mängd av en vatten baserad balsam eller fuktgivande produkt till sektionerna och därefter en olja, företrädesvis en naturlig olja som kokosolja, olivolja, sheasmör, jojobaolja, osv. Använd en generös mängd.
 5. 5
  Med hjälp av en mycket bred tandad kam eller plocka försiktigt kamma igenom det första avsnittet försiktigt. Börja kamma vid ändarna och kam närmare rötterna varje gång.
 6. 6
  Använd en finare tandad kam på samma sätt som den breda tandad kam.
 7. 7
  När du har slutfört varje avsnitt, vrid det eller fläta det. Detta kommer att hindra håret från "krymper" och mattor samtidigt bevara en viss längd.
 8. 8
  När du är klar med alla dina hår, eller när det är torrt, ta ut flätorna / vändningar och ludd.

Tips

 • Du kan också djupt villkor håret med jämna mellanrum eller göra het olja behandlingar.
 • För att hålla formen din afro natten, är det bäst att knyta den tillbaka eller flätor eller vrida den.
 • Den största fienden av afro hår är torrt. Det finns flera sätt att bekämpa detta. Istället för att sova på en bomull örngott som kan absorbera fukt från håret, antingen binda upp håret med en siden eller satin sjal eller mössa på natten eller sova på en siden eller satin örngott.

Saker du behöver

 • Bred tandad kam
 • Mindre tandad kam
 • Fuktgivande produkt
 • En olja (valfritt)
 • Silke eller satin wrap / lock (tillval)
 • Silke eller satin örngott (tillval)