Wka

Hur man kör i höga klackar

Ibland kunna gå i höga klackar bara räcker inte. Det finns desperata tider som kan orsaka behovet för dig att köra i höga klackar. Det är där högklackade connoisers ofta snubblar. Denna guide kommer att instruera dig hur du kör i höga klackar utan att bryta en klack och ser bra ut.

Steg

Hur man kör i höga klackar. Till att börja springa, måste du först ha bra hållning.
Hur man kör i höga klackar. Till att börja springa, måste du först ha bra hållning.
 1. 1
  Sätt på hälarna.
 2. 2
  Till att börja springa, måste du först ha bra hållning. Stå rakt och placera händerna ca 6cm bort från dina sidor. Peka handflatorna i golvet och böja fingrarna horisontellt mot golvet.
 3. 3
  För plana ytor: Tryck hälen på din favorit foten (höger fot i de flesta människor) fast i marken. Följ snabbt med din tå. Gör du så här med din andra foten och fortsätt. Se till att du håller din hållning när du kör, och införliva några hip svänger in din kör att göra det mindre påfrestande och ge dig mer "studs".
 4. 4
  För några steg, kommer du att kunna mosa din sko på marken på en gång, jag. E. Ingen häl-tå. Du kanske tycker att detta lite lättare att göra, men se till att du inte gör det för ofta eller det kan vara smärtsamt och är dåligt för dina skor.
 5. 5
  Naturligtvis, när det finns ett krav på dig att köra i höga klackar, du förmodligen inte kommer att köra på en helt plan yta fri från föremål som du skulle inne. Att lära sig att navigera sådana hinder är den svåraste delen.
 6. 6
  Att köra ner stegen eller i en rännsten, är det mycket lättare att köra på tårna. Lyft hälen minst en centimeter ovanför marken och avgå, och se till att du landar med foten i det läget.
 7. 7
  Att navigera runt ett objekt, helt enkelt ändra riktning något genom att svänga på klacken och fortsätta köra.
 8. 8
  För att hoppa över ett litet föremål, landa ditt föredragna fot på sin tå i stället för häl för att driva dig upp och sparka fötterna tillbaka mot knäna. Mark med full sula på varje fot, båda fötterna.
 9. 9
  För att sluta köra, inte plötsligt sätta båda fötterna ner som detta orsakar skador på din sko. Gradvis sakta ner din kör in i en rask promenad, och sedan sluta.

Tips

 • Kom ihåg att hålla huvudet högt ändå titta ner tillräckligt ofta att inte tappa fotfästet.
 • Håll din hållning när du kör, men om att göra ett litet hopp, inte försöka vara rakryggad och böjas-händer.
 • Öva detta först i slow motion och sedan gradvis få snabbare tills du är säker nog med din teknik för att börja springa.

Varningar

 • Köra i högklackat bör undvikas till varje pris, eftersom det är potentiellt skadligt för din sko och fot.
 • Försök inte navigera runt eller över föremål eller köra över ojämna ytor tills du känner att du har erfarenhet nog.

Saker du behöver

 • Bekväma höga klackar
 • Helst bära strumpbyxor när man kör, det är betydligt bekvämare än att ha någonting mellan foten och skon.
 • En stor plan yta att öva på, som inte gjorde för ont att falla på.