Wka

Hur har din egen stil

Många hävdar att de inte vet vad deras "stil" är, men om någon annan är att plocka ut dina kläder varje dag, det är ett säkert kort att du redan har en stil. Läs stegen nedan så att du kan identifiera dina favorit kläder och hitta din stil.

Steg

Hur har din egen stil. Dra dina absoluta favorit kläder ur garderoben och rada upp dem på din säng.
Hur har din egen stil. Dra dina absoluta favorit kläder ur garderoben och rada upp dem på din säng.

Börja där du redan är

Du kan ha utvecklat en egen stil utan att ens veta om det. Ta en närmare titt på vilka typer av kläder du redan äger.

 1. 1
  Bedöm din garderob. Titta i din garderob och lådor och ta del av de typer av kläder du redan har köpt själv. Du kommer förmodligen se några mönster i ditt köpbeteende.
  • Är de flesta av dina kläder vardagligt?
  • Finns det en dominerande färg?
  • Är alla kjolar och klänningar fotled längd?
  • Är de flesta av dina kläder gjorda av syntetiska tyger eller naturliga tyger?
  • Har du 15 par byxor och en kjol?
 2. 2
  Dra dina absoluta favorit kläder ur garderoben och rada upp dem på din säng. Bara plocka kläder som du älskar och kan aldrig skiljas.
 3. 3
  Titta på varje klädsel du har valt och fråga dig själv varför du älskar det.
  • Är det bekvämt?
  • Gör det du känner dig sexig? Kraftfull? Fun?
  • Tänk på hur du känner varje gång du bär alla dina favorit outfits. Finns det en gemensam nämnare?
 4. 4
  Bestäm om du bär kläder för att imponera på andra eller att må bra när du bär dem. Luta dig mot "fashion över komfort" eller "komfort över mode?"
 5. 5
  Är dina favorit outfits lämplig för de flesta av dina dagliga aktiviteter?
  • Brukar du köpa kläder som du dras till, även om de är helt opraktiskt för din livsstil? Om så är fallet, dessa kläder är definitivt "din stil."
  • Om du dras mot hot pink sundresses, men du måste bära en skräddarsydd kostym till jobbet, försök att ta en bit av din stil med dig varje dag lägga en färgglad sidenscarf till din ensemble och de längsta örhängen tillåtna på din plats sysselsättning. Du kommer inte att bära din varma rosa sundress, men du kommer att ha en mer individuell look som uttrycker din personlighet.

Konsultera experter

Om du upptäcker att din garderob är ett sammelsurium av gårdagens försäljning, utan särskilt tema, då du kanske vill rådfråga källor med lite mode kunniga.

 1. 1
  Köp minst 3 modetidningar och 3 andra typer av damtidningar och titta på varje outfit på varje modell.
 2. 2
  Klipp ut bilder på alla klädstilar du gillar. Inte mer än att det, titta på bilden och göra en omedelbar beslut. Om du älskar det, klippa ut den och lägg den åt sidan.
 3. 3
  Fördela tidningen bilder i så många kategorier som motsvarar din livsstil. Till exempel kan du ha en hög märkt "casual" en högen märkt "arbete" och en stapel märkt "formella".
 4. 4
  Sålla genom varje kategori lugg och notera likheterna.
  • Innehåller din casual kategori huvudsakligen bilder av kostymer velour jogging eller jeans?
  • Är blusar och toppar frilly eller svår?
  • Är allt löst och flytande eller snäv och begränsande?
  • Svaren på dessa frågor bör hjälpa dig att identifiera din personliga stil.

Shoppa runt

Gå window shopping, särskilt om du är en taktil person. Känslan av tyget kan vara lika viktigt för dig som färgen och stilen.

 1. 1
  Prova shopping i vintagekläder butiker eller butiker sparsamhet. Dessa typer av butiker tenderar att ha en mängd olika stilar, som representerar människor från alla samhällsskikt. Och kom ihåg, även om du tittar på 40 dresses och du inte gillar någon av dem, åtminstone du vet vad du inte gillar.
 2. 2
  Gå till en modern klänning butik eller på damernas avdelning i en stor butik. Rådfråga säljarna. Oftast, försäljning kontorister känner sin avdelning och de kan ge dig goda råd. Var säker på att du litar på den person du frågar så att du är säker på att du får bra råd och inte falska komplimanger betydde bara att förmå dig att köpa något.
 3. 3
  Börja märka kläder andra bär som du beundrar. Tänk på varför en viss dräkt tilltalar dig. Du kanske till och med känner sig säkra nog att fråga henne var hon fick sina kläder.

Komma ner till grunderna

Oavsett vad din personliga stil visar sig vara, finns det några häftklamrar bör du alltid ha till hands.

 1. 1
  Köp en enkel svart klänning om du inte redan äger en. En enkel svart klänning är lämplig för nästan alla tillfällen. Du kan alltid klä upp det med tillbehör.
 2. 2
  Håll en mängd olika bälten, bred, smal, svart och dekorativa. Ett bälte kan omedelbart ändra utseendet på en outfit.
 3. 3
  Använd halsdukar som tillbehör. Långa halsdukar kan bäras runt midjan och korta halsdukar kan vara löst knuten runt halsen för att förbättra något du bär. Du kan även använda en halsduk som ett pannband för att knyta tillbaka håret.
 4. 4
  Få en variation av nylon och andra Legwear. Ogenomskinliga strumpbyxor, särskilt sådana med mönster, är bra att ha med korta kjolar.
 5. 5
  Fyll ditt smyckeskrin med grundläggande örhängen och halsband. Ett par enkla örhängen silver hoop bärs med en skräddarsydd skjorta och jeans designer är perfekt för många tillfällen.
 6. 6
  Tänk att få några linnen och tees. De kan bäras under en mängd olika blusar och göra skjuv material bärbar.
 7. 7
  Ha minst en svart tröja och en grundläggande blazer. En kavaj kan bäras med klänning byxor eller jeans.
 8. 8
  Häng på några kläder i neutrala nyanser även om du föredrar färgstarka, vilda utskrifter. Vissa klänningar och kostymer är tidlösa och är den enda lämpliga klänning kläder för dystra händelser.
 9. 9
  Håll minst 2 par snygga, bekväma skor och några par sandaler i din garderob. Du kan aldrig gå fel med ett par blanka läder pumpar.

Tips

 • Prova på allt. Något som ser fantastisk på en skyltdocka kanske inte passar dig alls, och något som du aldrig trodde att du skulle bära kan hamna din favorit pjäs.
 • Shoppa ensam. Din stil, slutligen, är en som behagar dig och du ensam.
 • Använd vadderade galgar för alla skräddarsydda dina kläder så att de inte blir deformerade.
 • Ha en kläder swap. Bjud in dina vänner över för en kväll och be dem att ta med några kläder de inte längre vill ha eller liknande. Har alla prova på varandras oönskade kläder. Alla går hem glad och det inte kostar dig något.

Varningar

 • Lång, är lösa kläder mycket tilltalande och bekväm, men var försiktig om du bär sådana kläder när du lagar mat eller om du arbetar med maskiner av något slag.

Saker du behöver

 • Tidningar
 • Sax
 • Full längd spegel (tillval)
 • Svart klänning
 • Jeans
 • Enkla tillbehör (bälten, sjalar, smycken)