Wka

Hur förstå machiavellism

Machiavellism är en politisk teori och en av den mörka triaden av personlighetsdrag, i psykologi, baserat på läror av Niccolo Machiavelli.

Steg

Hur förstå machiavellism. Definitionen av machiavellian eller machiavellism är "anställning av list och falskhet i statskonst eller allmänt beteende".
Hur förstå machiavellism. Definitionen av machiavellian eller machiavellism är "anställning av list och falskhet i statskonst eller allmänt beteende".
 1. 1
  Definitionen av machiavellian eller machiavellism är "anställning av list och falskhet i statskonst eller allmänt beteende". Kom ihåg detta, bör ett Machiavellisk leva efter detta som en offert för livet.
 2. 2
  Det bästa stället att börja är prinsen, Machiavellis epokgörande arbeten, och där idén om machiavellism härrör.
 3. 3
  Göra en del forskning om både Machiavelli och tider. Förstå sammanhanget som machiavellism steg är viktigt, levde antydan Machiavelli under regeringstiden av familjen Medici i Florens och landsförvisades av dem.
 4. 4
  Vissa tror Machiavelli att vara en ond rådgivare som skulle uppmuntra de styrande att använda tortyr och andra metoder för att behålla makten. Läs prins två gånger, en gång titta på det som om det är din rådgivare och du är kung.
 5. 5
  Andra tror att prinsen är en smart stycke satir, som det står skrivet i italienska inte latin. Läs prinsen en gång titta på pjäsen som satir, tror på dig själv som är mer så, råd eller satir.
 6. 6
  Machiavellism sågs som ett främmande virus infekterar engelska politiken, med ursprung i Italien, och har redan smittat france. Det var i detta sammanhang som St Bartholomew dagmassakern av 1572 i Paris kom att ses som en produkt av Machiavellianism, en uppfattning starkt präglat av hugenotterna. Läs upp på Hugenots och Frankrike, hur den franska monarkin används Machiavellisk taktik när det handlar om Hugenots.
 7. 7
  I psykologi, machiavellism är en term som vissa sociala och personlighet psykologer använder för att beskriva en persons benägenhet att bedra och manipulera andra för personlig vinning. Kom ihåg att det också kan betyda detta, även om det är mycket lik den ursprungliga.
 8. 8
  Under 1960-talet utvecklades richard Christie och Florens L. Geis ett test för att mäta en persons nivå av Machiavellianism.The testet kallas Mach-IV-provet och består av tjugo frågor, som används för att bestämma ens Machiavellian rating.Go här och ta en titt: http://personality-testing.info/tests/MACH-IV.php
 9. 9
  De poäng över 60 av 100 är höga Mach, som stöder uttalanden som, bör du berätta bara sanningen om det är i ditt eget intresse.
 10. 10
  Machiavellianism är en av de tre personlighetsdrag som kallas den mörka triaden, tillsammans med narcissism och psykopati, vissa går så långt som att säga att det är en subklinisk form av psykopati. Läs upp på psykologi machiavellism att försöka förstå vad Mach sinne kan ha varit som.
 11. 11
  Läs om moderna machiavellians och vad de har skrivit. Than Shwe-burmesiska General, Wen Jiabao-Kinas premiärminister, Lord Mandelson-brittisk politiker och Lord.Note alla tre har makten utan att omfattas av folket. Than Shwe en general som innehar makten med våld, Wen Jiabo, ledare i en enpartistat och Mandy i huset av Lords, en icke-vald maktposition i regeringen.
 12. 12
  Läs om gamla machiavellians som Pol Pot-kambodjansk diktator, stalin-rysk diktator, ordförande Mao-första kommunistiska ledare i Kina.

Tips

 • Om du anser dig själv en förespråkare av machiavellism, vara varnat att många inte kommer att ta lätt på detta. Det är inte rekommenderat att göra detta mycket offentligt, för din säkerhet och trygghet.

Varningar

 • Även om du är bra på att ljuga, det är mycket troligt att någon annan är bra på att uppmärksamma, alltför. Med tanke på vissa Machiavellian system, kanske de inte alltid ger dig tillstånd av en sådan ledtråd i gengäld. Förutsatt sådana saker kan läras av extrema upplevelser, vem vet en sådan person s gränser?
 • Om du inte är bra på att ljuga, då du kommer att fastna.