Wka

Hur får man ut av ett straff


Om du har fina föräldrar, då kan du läsa resten, men om du blir straffad en minst två gånger i veckan eller hotat att straffas två gånger i veckan, detta förmodligen inte kommer att fungera.

Steg

Hur får man ut av ett straff. Titta på anledningen till att du förväntar dig, eller tror att du förtjänar bestraffning.
Hur får man ut av ett straff. Titta på anledningen till att du förväntar dig, eller tror att du förtjänar bestraffning.
 1. 1
  Titta på anledningen till att du förväntar dig, eller tror att du förtjänar bestraffning. Bestraffning är vanligtvis kunde dela ut av en anledning, och ofta är skälet till den förväntade straffet kan korrigeras. Här är några orsaker till straff, och metoder för att korrigera vad som gjordes.
  • Dåliga betyg. Du kan inte ändra ett betyg på ett prov eller läxor, men ibland kan man göra en makeup test eller extra kredit arbete för att ändra din slutpoäng. De flesta föräldrar kommer att förlåta straff, om betyget kan göras upp.
  • Att göra en enda röra. Om, till exempel, havererade du köket matlagning ett mellanmål, kanske du kan undvika straff genom att städa upp efter dig.
  • Inte talar sanning. Frestelsen är att försöka vicka ur det här, men ofta betyder det att berätta en lögn för att täcka den tidigare, och det innebär att gräva dig in i ett djupare hål. Bara berätta sanningen, uttrycka din ånger, och acceptera straffet om det händer.
  • Om du inte gör en knepig eller ditt arbete. Detta kan vara den vanligaste källan till irritation för föräldrar. Frasen "Hur många gånger måste jag berätta?" är som ett mantra för vissa föräldrar. Om du har väntat tills straffet är framstående, kan det vara för sent, men det gör inte ont att hoppa upp, ta tag i soporna, och chef för burken på gatan.
  • Slåss med ett syskon. Detta är en av de vanligaste orsaken till bestraffning,
 2. 2
  Försök imponerande dina föräldrar genom att be om ursäkt till ditt syskon. Var den större personen, som ibland är svårt när man vet att det inte är ditt fel. Detta kommer att få fart och kommer att lossa din föräldrar stress. Försök att skilja dig från ditt syskon, kommer detta att undvika striderna. När syskon slåss det betyder oftast att de kämpar oavbrutet. Tänk en dag kanske du inte har dem.
 3. 3
  Ber om ursäkt för händelsen. Detta är den mest uppenbara taktik för att undvika straff, men det kommer inte att fungera flera gånger på en enda regel du har brutit, inte heller kommer det att fungera om du är oärligt om det. Om du inte kan be om ursäkt sanningsenligt och uppriktigt, slösa inte din tid.
 4. 4
  Fråga dina föräldrar om du kan "byta" en straff. Till exempel, om din mamma inte låter dig gå på bio med dina vänner, kan du be henne för en alternativ bestraffning, som ett kok stryk, eller så kan du försöka att "byta" grundstötningen för en större straff, såsom städning ut garaget och diska för nästa vecka. Detta fungerar bara om du inte håller ändra dina bestraffningar konsekvent, till exempel, om du fortsätter att prata tillbaka och inte lär sig att sluta, då dina föräldrar förmodligen inte kommer att låta dig hålla "utbyter straff" eftersom de inte arbetar.
  • Tigger inte att få straffet tas bort!
  • Skrik inte eller vara oförskämd när man talar.
  • Om det inte fungerar och du fortfarande sluta få problem att hålla ett brett perspektiv, acceptera straffet utan att klaga (kanske även tacka dina föräldrar att verkligen blåsa sitt sinne). Detta kanske låter kontraproduktivt, men nästa gång de kommer förmodligen vara mer välvilligt inställd till att inte straffa dig. Fungerar som en charm!
  • När du har slutfört dessa steg, även om de straffa dig, kan du förmodligen bortse från det utan dem bry helst.
  • Om dina föräldrar ge dig ett straff som du verkligen hatar, så låtsas att du egentligen inte har något emot. Detta kommer att fungera som omvänd psykologi, för om du agerar som om du inte riktigt bryr sig, då de kommer förmodligen aldrig att ge det till dig igen.
  • Kom ihåg, kommer straffet sluta förr eller senare. Du bör inte agera som om det är slutet på världen.

Tips

 • Säg att du är mamma / pappa, "Hey vet du vad, insåg jag att jag hade fel jag är ledsen att jag kommer att försöka göra bättre nästa time.I löfte." och bevisa det!
 • Försök agerar som du redan lärt oss läxan. Prova att säga något i stil med "Ok. Jag lärde mig min läxa," och låter självsäker.

Varningar

 • Gör inte vad det är igen! Poängen är att din läxa att lära.
 • Argumentera aldrig. Detta kan förlänga straffet och göra dina föräldrar mycket mer arg.
 • Föräldrar gör inte alltid som barn gnälla om straff. Det kommer att vara över någon gång förr eller senare.