Wka

Hur får man ut av ett slagsmål med din bästa vän

Oavsett hur stor din bästa vän är, slagsmål och oenighet är bundna att hända gång på ett tag. Vi är alla människor. Om du verkligen bryr oss om varandra, hittar du ett sätt att lösa det. Här är hur man laga en vänskap och komma tillbaka på rätt spår med din vän.

Steg

Hur får man ut av ett slagsmål med din bästa vän. bakomliggande orsaken till.
Hur får man ut av ett slagsmål med din bästa vän. bakomliggande orsaken till.
 1. 1
  Isolera problemet. Innan du kan åtgärda situationen, måste du veta vad som gick fel. Du måste gå under han-sa hon-sa skämten och avgöra vad som var den bakomliggande orsaken till konflikten. Tänk:
  • Om du och din kompis hade faktiskt en konfrontation, tänk på hur situationen utvecklats från din sida. Vad förkryssat verkligen dig av? Har ditt svar öka spänningen? Om så, hur? Gör en lista över vad du kände de största problemen var och tänka på vad din vän kanske trodde från deras perspektiv. Öva empati genom att sätta dig i deras skor och överväger eventuella feltolkningar.
  • Om du vet att din ilska ledde dig att göra något som skadar din vän, ber om ursäkt för denna talan (om du känner dig ledsen och sanningsenligt tycker att det är dåligt) nu och säga att du inte hade för avsikt att det ska ske. Ibland kämpar över en sak trappas upp utskällning och dra i tangentiella konflikter. Om du vet att du passerat en linje, be om ursäkt nu för att visa att du har insett att du felaktigt låta din ilska få det bästa av dig och visa att du är redo att prata om den grundläggande frågan.
  • Om ingen verklig konfrontation inträffade och du känner att din vän ignorerar dig eftersom du har gjort något för att skada dem, tänk på hur din senaste interaktion inträffade. Visste du säga eller göra något som kan uppfattas som stötande? Visste du inte att överväga din väns känslor på ett känsligt ämne? Du kanske vill rådfråga gemensamma vänner som känner er båda väl, men låt inte samtalet urarta till skvallra eller anklagelser. Ditt mål är att göra vad du kan för att räkna ut vad som är fel, men om du är i en återvändsgränd, men du vill bara starta en konversation med din kompis och fråga.
  • Om du är den som är upprörd, sitta ner och försöka avgöra vad ställa dig. Har du varit ugnsstekning över något på ett tag? Har din vän gör en dum kommentar som du tog för personligen? Vill du bara ha en dålig dag? Om svaren på dessa frågor tyder på att din ilska bör vara kortsiktiga och otillräckliga för att motivera avsluta din vänskap, så ska du tänka på vad det tar för dig att kunna förlåta din vän.
 2. 2
  När du känner till problemet, tänk på hur det kan lösas. Först ser det ur ditt perspektiv och vilka förändringar du är villig att, eller känner att du borde göra. Detta är utgångspunkten för en kompromiss. Tänk sedan på vad du vill be din vän att göra.
  • Om det är en ensidig situation där du är 100% på fel för att kränka din vän eller vice versa, kanske du kan bara föreslå åtgärder objekt för den ena parten. Men kom ihåg att även om en person skadar andra, skulle det ha varit helt oavsiktlig och resultatet av en rimlig uppfattning. Ett avtal kan göras för offret att försöka att inte ta sådana saker så personligen i framtiden, att inte vara så paranoid eller känslig, etc. Det bara kan vara en skillnad i personlighet att båda parter kommer att kämpa för att övervinna - en part försöka vara mer känslig för andras känslor och den andra parten försöker inte ta saker så personligt - men det är den dynamik som markerar starka vänskapsband.
  • Kom upp med rimliga löften om att båda sidor kommer att känna är rättvis och relativt lika (eller åtminstone i proportion till skulden). Var inte hämndlysten eller tänka på detta är en tävling där du försöker att vinna över din vän. Det är inte vad lösa konflikter handlar om, och du måste lämna sådana antagonistiska tankar vid dörren innan du har en chans att lyckas.
 3. 3
  Sätt upp en konversation med en vän. Skicka ett meddelande till din kompis förklara att du har gjort en del reflektion över din konfrontation, och ni tror att ni båda skulle ha nytta av en lugn diskussion över den grundläggande konflikten. Du skulle vilja höra deras sida av historien - ett samtal måste ske innan själva försoning kan uppstå, och du hoppas att din vän skulle ta sig tid att sitta ner med dig snart.
  • Tror ärligt och hårt om vad du gjorde fel i den här situationen, och förbered dig för att be om ursäkt. Det är det bästa sättet att verkligen visa din vän att du vill förena.
  • Be inte om ursäkt på ett sätt som skyller din vän. Istället för att säga "Jag är ledsen att du känner sig kränkta av vad jag sa," säger, "Jag är ledsen att jag förolämpade dig." Den första meningen lägger skulden på din vän, den andra tilldelar den till dig.
  • Försök att inte erbjuda en litania av ursäkter. Dela din sida av historien med jag-budskap om hur du kände i situationen för att ge din vän lite perspektiv, men inte rama in saker på ett sätt som gör att det verkar som om du försöker undvika skuldkänslor. (Till exempel, "Jag kände mig hotad när du provat ut för samma del" i stället för "Jag kan inte tro att du skulle provspela när du vet hur illa jag vill att en del!").
  • Låt din vän att ventilera lite. Han eller hon kan fortfarande vara aktivt arg. Låt ilskan skall uttryckas, och sedan kommunicera igen att du är ledsen. Fråga om det är något annat du kan göra för att göra den till din vän.
  • Var uppriktig. Bara be om ursäkt om du är verkligen ledsen - annars kommer din vän att kunna se till att du inte menar det. Om du fortfarande arg, ta lite tid att lugna ner sig och komma till en plats där du känner dig ledsen.
  • Välj rätt ögonblick. Om möjligt, försök att hitta en tid när du kan be om ursäkt till din vän i personen, utan publik. Om det inte fungerar, erbjuder ett telefonsamtal eller en anteckning. Text din ursäkt som en absolut sista utväg.
 4. 4
  Gör ett tackoffer. En Fredsoffren kan vara så enkelt som att erbjuda en kram, eller utarbeta som gör din vän en gåva. Vad det än är, ska det förmedla en känsla av goodwill och låt din vän veta att du värdesätter honom eller henne. Här är några idéer:
  • Skriv ett trevligt brev som beskriver varför du två är vänner.
  • Gör en sats av cookies.
  • Erbjud dig att hjälpa din vän kör en tröttsam ärende.
  • Föreslå en rolig aktivitet som du kan göra tillsammans.
 5. 5
  Kom tillbaka till det normala så snart som möjligt. Bor inte på kamp eller hålla föra upp det. Istället jobbar hårt på att lösa tillbaka till din vanliga rutin och behandla din vän som argumentet aldrig hänt. Du och din vän ska både låta det gå att ge varandra en chans att åter-vinna deras förtroende.
 6. 6
  Veta när man ska gå vidare. Om du har uppriktigt försökt att be om ursäkt, visa din vänskap, eller söka hjälp och din vän har fortsatt att förkasta dina ansträngningar, kan det vara dags att avsluta vänskapen. Någon som inte uppskattar det du gör för att försöka åtgärda problemet är antingen för arg för att förena eller bör inte vara din vän i första hand.
  • Lämna dörren öppen. Ta inte detta tillfälle att ta upp varenda sak som din vän har någonsin gjort till ilska dig och verkligen bränna dina broar. Istället, låt honom eller henne veta att du är ledsen att vänskapen är bruten, och du är villig att se över det när den andra personen är klar.

Tips

 • Alltid vara helt ärlig. Om du har ett problem, försiktigt prata om det. Hålla det och låter det ut när du är arg kommer bara leda till en annan kamp.
 • Låt inte din ilska få det bästa av dig. Titta på vad du säger eller det kommer att göra saker och ting värre.
 • Om din kompis blir svartsjuk eller arg lätt, se till att du inte gnugga saker till dem. Var försiktig med vad du säger också.
 • Var inte rädd för att vara äkta. Det är okej att gråta: det får de känslor och får dig att må mycket bättre.
 • Du måste sätta din bästa vän först om hon eller han är en upprörd. Skyll inte dig själv eller din vän. Försök att få saker redas ut, och som kan hjälpa till.
 • Din vän kan verka arg på dig genom att vara med en annan kompis, men det bara gör dig svartsjuk eftersom de fortfarande vill vara din vän. Deras alltid beredda att hjälpa dig ut och komma tillbaka i spåret!
 • Du bör inte vara den att säga förlåt varje gång. Om du känner att din kompis aldrig ber om ursäkt, bör du ta upp detta i ett lugnt och vänligt sätt.
 • Om du behöver hjälp med någon få igenom, gör det! Det gör att du och den personen mår bra efteråt.
 • Ibland fungerar det inte direkt. Lämna tid att lösa saker.
 • Genom att säga förlåt och reda ut problemet betyder inte nödvändigtvis din vän som är nära dig som han / hon var innan. Försök att göra dem så nära som de brukade vara. Du behöver bara skicka dem kort eller ge dem en liten present.
 • Om du vet att din bästa vän verkligen blir upprörd över vissa saker, som sport eller kvaliteter, inte gnugga det i hans eller hennes ansikte när du gör bättre än de gör i någon av dessa situationer. Bara gratulera din vän för att försöka, och om han / hon frågar hur du gjorde, sedan artigt dela din seger. Det är troligt att han / hon kommer att vara glad för dig, och glad för att fira din seger!
 • . Låt dina känslor visar hur du känner och var inte rädd för att säga din ursäkt eller ens avsluta vänskapen bara vara dig själv och om det inte är nog för honom eller henne då de var aldrig din vän i första hand.
 • Håll inte agg.
 • Vissa skolor har inbördes medlingsprogram men inte får varandra på något mer problem än din i. Om det blir ett verkligt problem, överväga att be din lärare om en vägledare / peer-medling remiss. Peer medlare och rådgivare vägledning är där för att hjälpa.
 • . Som de alltid säger, om du älskar något som är gratis om det kommer tillbaka till dig då det var din, men om det inte gör det så är det aldrig var din.