Wka

Hur ta hand om ohanterliga hår

Lockigt hår tenderar att vara den mest utmanande av alla hårtyper. Här är några tips som ska hjälpa!

Steg

Hur ta hand om ohanterliga hår. Kom ihåg att håret är en fiber och måste behandlas som en favorit tröja.
Hur ta hand om ohanterliga hår. Kom ihåg att håret är en fiber och måste behandlas som en favorit tröja.
 1. 1
  Kom ihåg att håret är en fiber och måste behandlas som en favorit tröja: Ingen vridning, rycka eller borsta när det är vått. Pressa fukt från håret efter schamponering med en absorberande handduk och kam.
 2. 2
  Håll håret trimmas regelbundet! Även 1/4 tum i månaden eller var sjätte vecka gör hela skillnaden i hälsa av ditt hår. Om du försöker att låta håret växa ut, nyp ändarna för hälsan precis samma. Du kommer fortfarande att få längd! Hår som får växa oputsad kommer så småningom att börja bryta i ändarna från slitage, och du kommer att förlora hår lika snabbt som det kan växa.
 3. 3
  Naturligt lockigt hår skriker efter fukt. Layer lätta produkter vid varje steg i din grooming processen snarare än att använda en tung produkt åt gången.
 4. 4
  Om du har väldigt lockigt hår och vill curl definition. Båda dessa är utmärkta produkter och kommer inte att göra ditt hår känns klibbig. Det är bäst att lufttorka för att minimera frizz, om du måste, använd en diffuser kvarstad på din fön på en medelhög till låg inställning.
 5. 5
  Avsluta med en vattenhalt lockout spray. Detta hjälper till att skydda ditt hår från fukt och gör din stil längre. Du kan också prova en utjämnande produkt, såsom Redken Glass (för grovt hår bara, för mycket olja för finare hår), Matrix Glow Trix, eller Tigi SpoilMe.
 6. 6
  Använd inte en platt järn på en daglig basis. Strykning orsakar en cirkulär problem-håret är lockigt / krulligt så du räta ut det, men värmen orsakar ännu mer frizz, så du räta in mer eller använda mer värme. Runt och runt du går. Snälla, om du måste plattång, försök att följa dessa riktlinjer:
  • Köp en bra keramisk plattång! Om du har spenderat mindre än 40€ på din järn det finns en god chans att det inte kommer att vara av god kvalitet och kan skada ditt hår.
  • Se till att din platt järn har en termostat. Börja med din järn på medium (termostat till halvvägs) och justera tills du använder minsta möjliga mängd värme för att räta ut håret.
  • Använd alltid en värme-absorberande produkt mellan ditt hår och järnet! Aldrig sätta ett strykjärn på hår som är oskyddad!
  • Räta minimalt. Det är, om en del av ditt hår är mer lockigt än resten, såsom vid hårfästet, försöka räta bara "problemet" områden och använda en bra keramisk rund borste för att räta resten att minimera värme exponering.
  • En gång i veckan eller var tredje schampon använder en tung behandling för att minimera brott och främja en sund tillväxt.

Tips

 • Investera i bra verktyg. Keramiska borstar, som finns på någon skönhet leverans butik är underbara allierade för att bekämpa frizz och lägga volym.
 • Älska hår du har! Alla har vissa problem med sitt hår. Gör inte håret barometern för din dag.
 • Prata med en professionell om vilka produkter som är bäst för din hårtyp. Fall inte för hard sell! Om du känner att de bara försöker nå sin försäljning mål för veckan, gå bort. Någon riktig professionell kommer att spendera så mycket tid med dig som du behöver utan att du känner sig tvungen att köpa.
 • Alltid kam, snarare än pensel, hår som tenderar att frizz, och aldrig borsta blött hår. Det är som mest sårbara när det är vått!

Saker du behöver

 • Återfuktande schampo och balsam, ELLER ett schampo / balsam som innehåller dimetikon / Silikon för mjukhet
 • En bra leave-in behandling
 • En avslutande produkt för att låsa ut fukt och glans
 • En tung vecka "fest" för extra fukt i håret
 • Keramiska verktyg
 • En kam när håret är torrt