Wka

Hur får din telefon tillbaka när dina föräldrar ta bort

Tja, har du haft din mobiltelefon tas bort från din mamma eller pappa. Detta händer så ofta i dessa dagar att det har blivit nästan en övergångsrit i en värld av samtida kommunikationsteknik. Fortsätt att läsa och du kommer få reda på hur du får din telefon tillbaka och, ännu viktigare, kanske, hur man kan förhindra den från att tas bort igen.

Steg

Hur får din telefon tillbaka när dina föräldrar ta bort. Föräldrar kan ha många anledningar till varför de tar mobiltelefoner borta från sina barn.
Hur får din telefon tillbaka när dina föräldrar ta bort. Föräldrar kan ha många anledningar till varför de tar mobiltelefoner borta från sina barn.

Del ett: fullo förstå varför telefonen togs bort

 1. 1
  Föräldrar kan ha många anledningar till varför de tar mobiltelefoner borta från sina barn. Det första man måste inse är att du inte äger telefonen. I det här fallet, "äganderätt" innebär att vara den person som betalar månadsavgifter. Tills du betalar dessa avgifter själv, kommer du att samarbeta med de verkliga ägarna till telefonen, dina föräldrar. När folk har något tas ifrån dem, är deras första reaktion ofta emotionellt, men inte få defensiva!
  • Istället för att gå Bonkers, tar sig tid att rationellt analysera vad som hände. Räkna ut det. Det är viktigt att förstå alla de skäl telefonen togs bort.
  • Få tillbaka telefonen snabbt kräver att du deltar i en lite rollspel. Sätt dig i dina föräldrars skor.
 2. 2
  Var din mobiltelefon-användning för dyrt? Mobiltelefon tjänsteleverantörer som Cingular, T-Mobile och Sprint är i branschen för att utvinna det maximala belopp från telefonen ägare. Alla tjänsteleverantörer erbjuder flera prissättning planer, men, tyvärr, de nästan aldrig hjälpa dig att räkna ut hur man betala mindre. Studera detaljerna i dina föräldrars plan och undersöka andra tjänsteleverantörer och andra planer.
  • Avgöra om du föräldrars plan ger bara röst / text tjänst eller röst / text-och datatjänster. Data tjänsten kan vara mycket dyrare. Läs om de övriga detaljerna i planen, t.ex. bryta-the-kontrakt avgifter och försöka förstå de knep tjänsteleverantörer använder för att göra sina pengar.
  • Ta reda på om dina föräldrars huvudsakliga klagomål handlar om en enda mycket dyr händelse såsom att prata med någon i Timbuktu i två timmar en eftermiddag eller om en fortsatt användning vana som laddar ner filmer så att du kan titta på dem vid ett senare tillfälle.
  • Fråga dina vänner om deras tjänst planer. Du kanske till och med kunna hjälpa dina föräldrar genom att hitta en plan som är bättre för din familj!
 3. 3
  Har din användning förefaller osäkert? Dagens föräldrar är oroliga för alla de sätt du kan komma i trubbel med mobiltelefon-användning, och det finns många. Om telefonen togs bort på grund av osäkra aktivitet, du kommer att behöva visa dina föräldrar att du kan hålla säkerheten i åtanke i framtiden.
  • Mobiltelefoner kan användas i identitetsstöld.
  • De kan sätta dig i kontakt med främmande individer.
  • Sedan finns det pågående problemet med mobiltelefoner och bilkörning. Talar i telefon under körning är numera olagligt i de flesta stater, och textning under körning anses vara en av de farligaste sakerna du kan göra när du kör.
 4. 4
  Var din användning motbjudande? Föreställningar om artighet och social etikett kring mobiltelefon-användning är fortfarande under utveckling, och de kan vara väldigt olika från social grupp till social grupp. Vad anses vara rätt bland dig och dina vänner är sannolikt inte vad dina föräldrar anser lämplig. Om telefonen togs bort på grund av störande beteende, du kommer att behöva visa dina föräldrar att du kan ändra det beteendet och använda telefonen-åtminstone i deras närvaro-i överensstämmelse med vad de tycker är rätt beteende.
  • Vänta dig timmar innan du svarar på ett röstmeddelande från din pappa?
  • Om du och din mamma är att ha ett allvarligt samtal, och din cell ringer telefonen, vad gör du? Om du plockar upp mitt i din mammas meningen är att hon inte kommer att vara för glad.
  • Gör inte text dina vänner under en familjemiddag eller andra liknande händelser. Det finns många andra sätt att vara en vidrig mobiltelefon användaren också. Ta reda på exakt vad dina föräldrar tycker är oacceptabelt.
 5. 5
  Har dina föräldrar tar telefonen bort på grund av en kombination av ovanstående eller andra skäl? Ta dig tid att analysera dina föräldrars klagomål. Vilka är de verkligen galna om? De kan säga att de är sjuka av din brist på telefonens etikett när vad de egentligen oroliga är säkerheten, eller pengar. Eller kan det finnas någon annan orsak. Se till att du förstår alla skäl i all sin komplexitet innan du går vidare till del två nedan.

Del två: interagera med dina föräldrar för att få telefonen tillbaka

 1. 1
  Inse att få tillbaka telefonen kan ta lite tid. Part One ovan kan ta tre eller fyra dagar efter att telefonen har tagit bort, en vecka efter, eller ännu längre. Berätta för dina föräldrar att du har allt tänkte just nu, en dag efter att de har tagit bort telefonen, kommer sannolikt att vara kontraproduktiva eftersom de kommer tro att du är falsk, och dessutom berätta för tidigt inte ger dem tillräckligt med tid för att svalna. Ditt jobb är att visa dem att du rationellt har analyserat situationen och förstå deras skäl för att ta bort telefonen. Det tar lite tid. Du behöver inte gå ut ur ditt sätt att visa dem att du är överens med sina skäl, precis som du har tänkt deras oro och förstår dem.
 2. 2
  Sätt upp ett möte med dina föräldrar så att du kan presentera dina resultat. Planera vad du vill säga i förväg. Gör inte extrema påståenden att din mobiltelefon användning kommer att uppfylla exakt med vad dina föräldrar vill, i all evighet. Undvik att vara alltför reaktiv till deras specifika klagomål i din presentation. Istället beskriva dina resultat: Visa dina föräldrar att dina framtida åtgärder kommer att styras av vad du har lärt dig, inte av en önskan att helt enkelt hålla sig borta från trubbel med dem. Berätta för dem att du kommer att göra bättre val baserat på din nyfunna, full förståelse för situationen.
  • Överväg att presentera dina resultat i ett brev. Vissa föräldrar kommer att betrakta detta som ett tecken på att du är seriös.
  • Om du presentera dina resultat i ett ansikte mot ansikte möte, se till att du förmedlar en allvarlig ton.
  • Vara ett smart förespråkare för dig själv. Till exempel spelar säkerheten kortet till din fördel! Påpeka för dina föräldrar att du behöver din mobiltelefon så att du kan kontakta dem om du någonsin i allvarliga problem.
 3. 3
  Efter mötet, gör inget mer. Självklart, försök att stanna på dina föräldrars goda sidan, men förstår att bollen nu ligger på deras planhalva. Du har rationellt gjort ditt fall, och nu måste du vänta på deras svar. Det bör inte ta alltför lång tid. Det värsta du kan göra i detta läge är efterfrågan som de ger telefonen tillbaka till dig omgående. Detta skulle sannolikt undergräva din seriösa avsikter. Återigen, inte får känslomässigt. Tålamod är påkallad vid denna punkt i processen.
 4. 4
  När telefonen går tillbaka till dig, agera casual. Inte hoppa upp och ner med tårar i ögonen som hävdar att du kommer att vara perfekt från och med nu. Berätta för dina föräldrar två saker just nu och två saker bara: Tacka dem, och sedan förklara att du planerar att visa dem att ge telefonen privilegier tillbaka till dig var ett bra beslut från deras sida. Det var allt. Säg bara dessa två saker. Nästa, genom att utföra del tre, kommer du visa dina föräldrar att du förtjänar det förtroende de har utvidgats till dig.

Del tre: visa att returnera telefonen var försiktig

 1. 1
  Ditt jobb är inte avslutat bara för att telefonen är tillbaka i fickan. Om du inte vill att det tas bort igen, du kommer att behöva visa dina föräldrar att du har ändrat din telefon användning, motsvarande vad du sa till dem i del två ovan. Följ igenom.
 2. 2
  Visa dina föräldrar att du förstår vad ägande innebär i detta sammanhang. Kom ihåg att du inte är ägare av mobiltelefon. Du behöver inte betala den månatliga faktura. Erkänn status de verkliga ägarna, dina föräldrar.
  • Prioritera dina föräldrars samtal. Om du pratar med en vän i telefon, och du ser din mamma har gjort ett samtal till dig under samtalet, ta din mors samtal och berätta för din vän att du kommer att ringa tillbaka senare.
  • När din far lämnar en snabb fråga som behöver ett snabbt svar på din röstbrevlåda, kalla honom tillbaka så snart du kan. Om du inte kan svara omedelbart, förklara varför.
 3. 3
  Kolla in med dina föräldrar regelbundet om din användning mobiltelefon. Vara en aktiv deltagare i din relation med dem. Var inte passiv och vänta på dem att komma till dig. Och inte vara undvikande. Du nu fullt förstå situationen (som ett resultat av att utföra delen, ovan). Du vet bättre hur tjänsteleverantörerna ta pengar från ägarna mobiltelefon. Du vet bättre hur man ska vara säker.
  • Visa dina föräldrar att du vet när du når dataabonnemang maximum och hur man kan sluta använda uppgifterna till ett senare tillfälle.
  • Förklara för dem hur man nu vägrar att plocka upp när du kör.
  • Prata om hur din förbättrade mobiltelefon etikett har förbättrat dina relationer med dina vänner.
 4. 4
  Inse att du inte är perfekt. Inse att du förmodligen kommer att reta dina föräldrar med din mobiltelefon-användning igen i framtiden, trots alla dina ansträngningar. Ett misstag nu och då kommer förmodligen vara OK, men vad är inte OK ignorerar misstaget. Vad är inte OK spelar dum när de oundvikliga svårigheterna har kommit upp. När du gör ett misstag, då går du till dina föräldrar först. Gör dem inte komma till dig.

Tips

 • Bara acceptera det faktum att, att dina föräldrar bryr sig om dig, men du kanske gled upp och lovar att det inte kommer att hända igen..
) Lycka till!
 • Du kommer att ha många mobiltelefoner i ditt liv, men bara en uppsättning föräldrar: Håll denna typ av konflikter i perspektiv.
 • De tre delar som beskrivs ovan kan användas för andra konflikter med dina föräldrar: Studera problemet, presentera studieresultaten till dina föräldrar, och visa din samarbetsanda.
 • Mobiltelefon funktioner och modern kommunikationsteknik i allmänhet förändras snabbt, så håll koll på saker och känna igen dig själv när ditt deltagande börjar gå i sidled.
 • Gråt, klaga, och moping kan fungera med vissa föräldrar för en kort tid, men detta är inte en bra formel för långvarig harmoni i familjen.