Wka

Hur att arbeta och studera samtidigt

Studenter som arbetar och studerar tycks njuta av det bästa av allt. De får sin utbildning och samtidigt har möjlighet att behålla sina arbeten och få en lön check. Men det är inte så lätt som det låter och studera samtidigt som arbetet är förmodligen en av de svåraste saker du någonsin kommer att göra i livet. Här är några tips som hjälper dig.

Steg

Hur att arbeta och studera samtidigt. Ha god tidsplanering.
Hur att arbeta och studera samtidigt. Ha god tidsplanering.
 1. 1
  Ha god tidsplanering. Inrätta en dag eller vecka plan för dig själv och se till att du avsätter tid för dina studier dagligen. Variera studietiderna att passa in med andra åtaganden, såsom familj, sport etc. Var medveten, och acceptera, att dina helger är sannolikt att ätas in med åtminstone någon regelbunden undersökning. Beroende på dina åtaganden och behov av sömn, tidig lördag eller söndag morgon kan vara ett bra val för att ge dig fri tid senare på båda dagarna för familj, religiösa observation, sport, vänner, andra aktiviteter etc.
 2. 2
  Få dig motiverad genom att stanna i kontakt med dina klasskamrater. Använd e-post för att dela idéer och brainstorma svar på inlämningsuppgifter. När man studerar och arbetar, kan det vara lätt att tappa motivationen utan ständig elev kontakt, så gör det bästa av teknik för att "cybermeet". Försök att fånga upp före eller efter lektionerna ibland för att sätta ansikten till namnen.
 3. 3
  Sätt upp mål och belöna dig själv när du uppnår dem - Detta är en stor själv-motiverande vana. Ett stort mål är ledigt från att studera!
 4. 4
  Sätt upp en lugn plats för studier hemifrån livet distraktioner, såsom TV, telefonsamtal eller andra familjemedlemmar. Alltid hålla dina läroböcker, anteckningar, dator mm i detta en plats för enkel åtkomst och hämtning vid behov. Det sparar oroande där saker är efter en lång dag på kontoret, butiken eller verkstaden när du känner dig trött!
 5. 5
  Gör plats för lek. Allt arbete och ingen lek gör Jack en tråkig pojke och Jill en tråkig tjej. Spela föryngrar vår själ och ger oss större syfte i livet. Gå ut och roa dig, fortsätter en hobby, vandra, se en film, spendera en eftermiddag liggande med barnen spelar Lego marsmänniskor på golvet. Dessa är stunder lika värdefulla som helst och när du spelar, är ditt sinne vila men undermedvetet beräkna studien du har lärt dig och är också föryngra din arbetstid själv. Alltid lägga ner rekreation tid i ditt schema.
 6. 6
  Njut av crossover mellan arbete och studier. Heltidsstuderande kan visas avundsvärt för dig, men de miste om den viktigaste ingrediensen som driver dig - arbetslivserfarenhet. Redan arbetar ger mervärde till din studie, genom att ge verkliga insikter och exempel som kan hjälpa dig att bättre förstå dina studier. Även om ditt arbete och studier är helt orelaterade, är arbetet fortfarande ge dig kompetens att prioritera, hantera, balansera arbetsuppgifter, tid-förvaltning, handlar med kollegor och kunder etc. Allt detta är ovärderligt jämfört med oerfarenhet av en fullständig tidstudent..

Tips

 • Be din familj och vänner för att vara förstående, du har tagit på en hel del för den tid studierna och de får inte se mycket av dig ibland, till exempel när du har övningar, se din professor / lärare att vidta åtgärder för att fånga upp på den missade arbete eller föreläsning. Förutsätt inte att professorn kommer att förstå vid tentamen tid. Vara uppriktiga från kursstart.

Varningar

 • Låt inte ditt arbete halka. Om du finner studien tar så mycket ansträngning att det påverkar ditt arbete, måste du göra ändringar som att färre kurser eller förhandla ledighet.
 • Se till att du bara välja en ackrediterad skola, universitet eller annan utbildning institution.