Wka

Hur du testar ditt läppstift för farligt bly

Många kvinnor inser inte att när de sätter på sin favorit läppstift varje morgon, kan det föra dem ett steg närmare att blyförgiftning. Denna guide hjälper dig att kontrollera om ditt läppstift innehåller bly.

Varning: den metod som används i denna artikel har hämtats från en hoax kedja email, och fungerar inte. Få en expert för att testa ditt läppstift, men med nya regler på plats, bör alla läppstift som inte har gått att vara fria från bly.

Steg

Hur du testar ditt läppstift för farligt bly. Varning: den metod som används i denna artikel har hämtats från en hoax kedja email, och fungerar inte.
Hur du testar ditt läppstift för farligt bly. Varning: den metod som används i denna artikel har hämtats från en hoax kedja email, och fungerar inte.
 1. 1
  Gnid en liten mängd av läppstift över en del av öppen hud, företrädesvis handen.
 2. 2
  Torka en guldring [eller alla smycken gjorda av guld] på det.
 3. 3
  Vänta ungefär en minut eller två. Om färgen blir svart, sedan omedelbart kasta läppstift bort. De läppstift som du vill testa är gamla, gör de inte läppstift med bly längre, men många från år förflutna kan vara mycket farligt.
 4. 4
  Om det inte finns någon färgförändring, sedan ditt läppstift är bra.

Tips

 • Läppstiftet kommer inte att bli svart omedelbart. Om det inte ändras inom en minut eller så, då är det bra.
 • Liknar andra makeup, gör läppstift har en hållbarhetstid, och bör kasseras efter 6 månader.

Varningar

 • "Detta påstående verkar dras från en gammal alkemist trick för att testa renheten av guld genom att gnugga malm på en mörk sten (ofta innehåller bly) och jämföra strimman med en annan av känd kvalitet. Däremot processen inte fungerar i omvänd. Även om det gjorde det, skulle det inte finnas en tillräckligt stor koncentration av bly i en remsa av läppstift för att producera en synlig förändring. Real, tillförlitlig detektering av bly i en produkt kräver rigorösa vetenskapliga tester, och kan inte uppnås "på billigt" med normala hushållsprodukter. "

Saker du behöver

 • Läppstift
 • Guldring (eller något annat guldsmycken)