Wka

Hur bli av med en tvångsmässig fd flickvän

Ibland kommer du att lämna en relation eftersom det inte riktigt fungerar för dig längre, men din partner kanske inte nödvändigtvis känner så och dröja sig kvar hoppas att du får tillbaka tillsammans, även om du är med någon annan redan. Dessa enkla steg kan hjälpa dig att bli av med henne.

Steg

Hur bli av med en tvångsmässig fd flickvän. Hålla saker diplomatisk om du måste se henne en hel del i skolan eller arbetet.
Hur bli av med en tvångsmässig fd flickvän. Hålla saker diplomatisk om du måste se henne en hel del i skolan eller arbetet.
 1. 1
  Säg som det är. Även om det är en känslig fråga, som till exempel, hon är depressiv eller saknar självförtroende, är det alltid bättre att berätta sanningen. Gör det på ett artigt sätt, inte vara elak eller sarkastisk. Kom ihåg att målet är att få henne att förstå, inte såra hennes känslor.
 2. 2
  Håll lite avstånd. Hängande runt en tjej som fortfarande älskar dig kan ge henne idén att hon fortfarande kunde få dig tillbaka, och kan skada eventuell ny relation du har. Låt henne veta att du gör det eftersom det är bäst och hålla henne så långt ifrån varandra som möjligt.
 3. 3
  Hålla saker diplomatisk om du måste se henne en hel del i skolan eller arbetet. Hon är bara en annan person, inte en vän. Kom ihåg avståndet, om det inte kan vara även fysiskt, bör det åtminstone vara emotionell. Inte leder henne på något sätt, du vet inte vad hon förstår av vad du säger.
 4. 4
  Stand Your Ground. Säg inte till henne att du är bättre ensam, men sedan tillbaka nästa vecka för att du är ensam. Säg inte till henne att du föredrar att hålla ett avstånd men prata med henne varje dag. Hon ska försöka få din uppmärksamhet så länge du är villig att ge det, och som bara skadar henne mer och skapar en hård situation för alla. Var stark!
 5. 5
  Dela inte några detaljer om din nya partner med ex. Det gör henne hemsöka mer, och detaljer om den nya flickans liv, där hon arbetar / studier, bilder, får etc äventyra henne (beroende givetvis på hur galet ditt ex är).
 6. 6
  Det är en bättre idé att inte låta personen veta att du har någon ny alltför snart efter bryta upp. Hon kunde börja fantisera om att du varit otrogen mot henne, och som skulle kunna göra henne mycket arg och depressiv.

Tips

 • Var konsekvent med vad du säger och gör.
 • Få ett besöksförbud om situationen blir för extrem.
 • Kom bara ihåg att hon var någon att du älskade eller egentligen brydde sig om. Du bör vill vad som är bäst, och om du har gått vidare, då är det inte bra för henne att dröja kvar. Om du tror att hon blir alldeles besatt, prata med sina vänner, kanske en av dem kan bidra till att få ut ditt budskap.

Varningar

 • Säg inte till henne att du fortfarande älskar henne. Om du säger, "Jag älskar dig, men jag ska vara med den här nya personen nu och jag vill att du ska hålla dig borta", det uppfattas som blandade signaler och du kommer bara förvirra henne.
 • Var försiktig med ditt val av ord. Om du arbetar med en person som är "bräckliga" (t.ex. en depressiv person), kanske du vill få lite råd från någon som vet hur man handskas med dem, och leda henne mot att få hjälp för sig själv. Om du skadar henne för mycket, kanske hon gör något ni båda ångrar gillar överdosera på piller och / eller själv-kroppslig-skada.
 • Inte bara försvinner om du planerar att försöka åstadkomma en vänskaplig relation efter besattheten blåser över. Det kan göra att du ser det onda. Berätta för henne först, och sedan försvinner.