Wka

Hur att växa fram din naturliga hårfärg

Trött på att färga håret och behöva hänga med underhållet? Vill du gå till en mer naturlig look och spara pengar i salongen? Vad bättre nyans av hårfärg är där än det som växer direkt från dina egna rötter? När allt var det plockas ut av dina gener, precis som färgen på dina ögon och hud. Följ dessa steg och du kommer att vara på väg att få ett enkelt underbara hår.

Steg

Hur att växa fram din naturliga hårfärg. Färga håret en sista gång.
Hur att växa fram din naturliga hårfärg. Färga håret en sista gång.
 1. 1
  Få en frisyr. Få de färgade delarna av ditt hår klippa bort så mycket som möjligt eller åtminstone ha det så kort som du kan bära med. Kort hår är det bästa sättet att snabba upp den väntande processen när växer fram din naturliga hårfärg som det finns många trendiga stilar att välja mellan. Om du föredrar längre hår, kan du alltid gå till regelbundna månatliga trim och sakta arbeta dig som dina rötter växa ut. Tänk som regel tumme, att ju längre håret är till att börja med, desto längre tar det för dig att se några märkbara resultat. Det är helt upp till dig, beroende på ditt tålamod och stil föredrar.
 2. 2
  Färga håret en sista gång. Du kan hoppa över det här steget och gå vidare till steg # 3 om du inte längre har något färgat hår kvar på huvudet efter steg # 1. Annars recoloren återstående färgade bitar en nyans som är garderober till din naturliga färg som möjligt. Om du nyligen färgat håret, skulle det vara en bra idé att låta dina rötter växa minst en tum innan så sker. På så sätt kommer det att göra det lättare för dig att bestämma rätt nyans för att matcha dina rötter. Om du har problem med detta, kommer en professionell kolorist i en salong kunna hjälpa. Boxed kit i haircare isle of ditt lokala apotek är bekvämt för dem som är på en stram budget. Det finns också möjlighet att gå för Ombre utseende, vilket är en stil som har blivit ganska populärt nuförtiden.
 3. 3
  Investera i rätt produkter för din hårtyp. Bara för att du inte färga håret längre betyder inte att du bör försumma det med hårda schampo och vissa produkter som du inte nödvändigtvis behöver. Även normalt hår behöver särskild vård för att det ska se att det är bäst. En god kvalitet schampo och balsam bör vara de två basvaror i någon hårvård rutin. Detta betyder inte att bara de dyra märkena är den bästa kvaliteten. Märken som Aussie, växtbaserade Essenses, Dove, Sunsilk, Garnier Fructis och Loreal har också fått ett gott rykte. Baby schampo är mycket billig och utmärkt för alla hårtyper inklusive permanentat. Eftersom det är skonsam nog att användas på ett barns hår, kommer det också vara skonsam nog att använda på din. Du kan hoppa över balsam om ditt hår är fet. Balsam gör också en omedelbar hår Detangler när det blandas med vatten i en sprayflaska.
 4. 4
  Gå lätt på schampo. Schampot som sitter i vår dusch kan också vara en största boven i dramat för torrt skadat hår. Tvärtemot vad många tror, ​​är det inte bra eller ens nödvändigt att tvätta håret varje dag, särskilt om håret är kemiskt behandlat. Att göra detta torkar ut hårbotten, hålla håret från att växa ordentligt. En bra tvätta varannan dag är allt du verkligen behöver. Försök att gå utan att tvätta i minst fyra dagar. Om ditt hår känns lite oljig innan dess, prova att använda en torr schampo. Om du inte har något sedan blanda lite maizena med bakpulver, stänka på dina rötter och övre delen av håret, och sedan borsta den ordentligt. Om du känner behovet att använda torr schampo efter tredje gången, då det skulle vara en bra tid att tvätta den. Utspädning ditt schampo med tillräckligt med vatten för att skapa en ljus diskmedel blandningen är ett bra sätt att rengöra ditt hår utan att helt torka ut. Att göra detta också konserverar den mängd schampo som används och sparar pengar i det långa loppet.
 5. 5
  Få massor av motion. Motion har många fördelar för den mänskliga kroppen, såsom att upprätthålla kroppsvikt och förbättra den allmänna hälsan. Men visste du att det också kan bidra till att göra håret växa snabbare? Motion får hjärtat att pumpa snabbare, cirkulerande blodflödet i hela kroppen inklusive hårbotten, vilket resulterar i snabbare hårväxt. Så vad väntar du på? Sätt dina sneakers på och ta en joggingtur eller en lång promenad i parken. Lär dig en ny dans, prova på yoga, eller hoppa på studsmattan. Du kan också plocka upp styrketräning. Hitta en rutin som fungerar för dig och hålla fast vid det och du kommer du att märka resultat från ditt hår och kropp.
 6. 6
  Arbeta med vad du har. Kämpa inte emot den naturliga strukturen på håret. Om du gör det med värme stylers kommer att orsaka skador och eventuellt brott. Med detta sagt, undvik värme stylers på alla kostnader såsom strykjärn, torkar blåsa, och locktänger. Det finns många sätt att ha kul med ditt hår utan att använda dessa saker. Om du har lockar, mjuka eller förstärka dem med en speciell produkt som är gjord speciellt för dem. Om du vill ha vågor eller lockar, hår rullar är mycket billigt och mycket mindre skadligt. Eller så kan du använda en speciell spray som skapar dem när du krama håret. Bär håret i en hög hästsvans innan du går till sängs och ta ut det på morgonen skapar volym. Känn dig fri att experimentera, ta reda på vad som fungerar för dig, och ha kul med ditt hår medan du väntar på att det ska växa ut.

Tips

 • Äta hälsosamt, dricka mycket vatten, excersizing regelbundet, och tar multivitaminer är också mycket fördelaktigt för hårväxt. En frisk kropp kommer att producera friskt hår.
 • Motstå frestelsen att åter färga håret och avstå från hairdye isle i butikerna. Kom ihåg att du försöker bryta haircoloring missbruk. Om du gör det kommer bara motverka syftet med att försöka odla det i första hand.
 • Ha tålamod, tar hårväxt tid för de flesta människor. Så dont förväntar sig några drastiska resultat förrän efter några månader till ett år, beroende på hur snabbt ditt hår vanligtvis växer. Såvida du inte är en av de lyckliga få som har välsignats med hår som växer supersnabbt, inte tänka på det för mycket. Gå vidare med ditt dagliga liv och innan du vet det, kommer du att bli nöjd med resultatet.
 • Med hjälp av en billig och mycket lätt balsam som VO5 eller Suave i stället för schampo är perfekt för kinky eller lockigt hår.
 • Undvik stress så mycket som möjligt och begränsa din caffefine och alkohol intag.
 • Skölja håret med en matsked vit eller äppelcidervinäger blandas med 1 kopp vatten efter schamponering och konditionering är ett bra sätt att klargöra håret, bli av med några uppbyggd i hårbotten, detangle hår, hålla det blankt, ge det volym, lindra en kliande hårbotten, minska mjäll, tamt frizz och förbättra lockar.
 • Ha en simtur cap när du simmar att skydda håret från den hårda saltet från stranden eller klor från en swimmingpool.
 • Få håret trimmas regelbundet

Varningar

 • Om du har en viss sjukdom eller sjukdom som hindrar håret från att växa ordentligt, se till att den blir behandlad innan du följer dessa steg. Annars kommer du att bli besviken med resultatet.
 • Undvik annonser som hävdar att göra håret växa snabbare. Det finns absolut inget piller eller formel som kommer att hjälpa dig att göra detta. Därför är det bara en bluff för dem som bara vill ha dina pengar. Dont bli en annan sucker för falsk marknadsföring.
 • Vissa mediciner kan bromsa hårväxt. Om du tar något och funderar på att skaffa bort dem, tala med din läkare först innan du gör det.
 • Håll dig borta från alla värmekällor, perms och relaxers kemiska.