Wka

Hur att trimma din egen kluvna toppar

Inte varje trim kräver en resa till salongen. Ta hand om din egen kan hålla ditt hår ser kor mellan besöken, och kan spara pengar och hår också.

Steg

Hur att trimma din egen kluvna toppar. Skaffa ett par hår saxar.
Hur att trimma din egen kluvna toppar. Skaffa ett par hår saxar.

Metod ett: skärande kluvna hårtoppar

 1. 1
  Skaffa ett par hår saxar. Normala sax kommer gnaga igenom håret och orsaka mer. Du kan köpa hår sax på nätet eller på en lokal skönhet leverans butik.
 2. 2
  Klipp vinkelrätt mot hårstrå. Detta kommer att hålla änden starkare än en lutande snitt skulle.
 3. 3
  Gör snitt ca 1/4 "ovanför split för att säkerställa en sund ände. Vissa kluvna hårtoppar kommer att vara längre än 1/4" ovanför änden och bör minskas i enlighet därmed.
 4. 4
  Försök trimning mot en ljus bakgrund om du har mörkt hår och vice versa.

Metod två: damning

 1. 1
  Ta en liten del av håret och vrid den. De hårtopparna kommer att dyka upp ur twist och du kan se kluvna toppar och trimma dem.
  • Om du har ljusare hår, använd en mörkare bakgrund att bidra kontrasten så att du kan se håret bättre. Om du har mörkare hår, använd en ljusare bakgrund att bidra kontrast till dina ögon.
 2. 2
  Bred ut en del av håret med fingrarna. Placera pekfingret över toppen av sektionen, långfingret intill och nedanför, och ringfingret över. I grund och botten väva det genom dessa tre fingrar. När du skjuter fingrarna ner avsnittet bör du se dåliga ändar poppar ut, så trimma dem. Fortsätt hela vägen ner strängen. Var beredd på ögonen!
 3. 3
  Med samma avsnitt, nu vrida den i motsatt riktning. Detta kommer att hjälpa dig att upptäcka några av de kluvna hårtoppar du kanske har missat när du vred på håret ett sätt.
 4. 4
  Börja på ett nytt avsnitt och upprepa. De första par gånger du gör detta, damning kommer att ta ett tag. Efter en stund, beroende på hur många kluvna toppar och hur mycket hår du har, bör processen ta mellan 10 och 60 minuter.

Metod tre: trimning

 1. 1
  Be en vän eller familjemedlem att trimma håret. Det är bra om de har lite hår erfarenhet skärning. Du kan trimma ditt eget hår om du är försiktig.
 2. 2
  Tvätta håret och applicera leave-in balsam. Kamma håret med en bred tandad kam medan balsam är fortfarande i. Detta kommer att separera håret i sektioner.
 3. 3
  Ta en sektion och föra den framåt, håll i slutet av denna hårslinga fast mellan två fingrar. Gör detta precis ovanför där du vill trimma, och göra snittet.
 4. 4
  Ta nästa avsnitt framåt och upprepa.
 5. 5
  Se till att du kammar ditt hår väldigt bra och inte stör gavlar. Det är också viktigt att hålla de skurna och oskurna sektionerna separera och skär samma mängd hår av varje avsnitt.

Förhindra kluvna hårtoppar

 1. 1
  Återfukta håret ofta och effektivt. Efter schamponering ditt hår, glöm inte att använda balsam. Hår kan dela och bryta för ett antal anledningar, men ofta är det eftersom håret inte är ordentligt återfuktad.
  • Använd balsam som är skräddarsydd för just din frisyr. För torrt hår, använd ett balsam med naturliga oljor (shea smör, kokosfett, etc.) och tillstånd ändarna mer än hårbotten. För fet eller fint hår, använd en lätt balsam och går mycket lätt på balsam nära hårbotten.
  • Återfukta minst varje gång du schampo. Ditt hår är gjord av proteiner, och behöver näring precis som andra organ i vår kropp. Om du schampo varannan dag, vara säker på att träffa ditt hår med fuktkräm efter varje ren.
 2. 2
  Tätning i fukt från vattnet och balsam. Du gjorde allt detta arbete att få fukt i ditt hår - inte låta det gå till spillo! Använd produkter som shea smör eller olivolja eller kokosolja som hjälper tätningen i fuktbehandling du bara gav håret.
 3. 3
  Skydda ändarna när du utformar ditt hår. Sätt upp håret i stilar såsom bullar och Pinuppor att hålla den från att torka ut och bli skadade. Efter en dusch, en del tjejer gillar att låta sitt hår lufttorka i en bulle under hela natten när de sover.
 4. 4
  Använd djupa-behandlingar för ditt hår. Ge ditt hår en liten boost minst varje vecka eller så genom att göra en djup behandling. Djupa behandlingar ger håret mer fukt och skydd, så att om du går 2-3 dagar utan schamponering och konditionering är håret noga med att behålla en hel del fukt.
 5. 5
  Undvik överdriven stil skador. Människor med mycket friskt hår brukar ha detta gemensamt: de undviker styling håret mer än nödvändigt.
  • Se upp för värmeskador. Heat skada, som orsakas av riktning hår, till exempel, är känt att framställa kluvna toppar. Använd blow-torrare på lägsta värme inställningen när du torkar håret. Om du kan, låt håret lufttorka när du kliver ut ur duschen: ge det en snabb klapp-ner med en handduk, spray i vissa Detangler, ge ditt hår en snabb genomgång med en kam, och låt den torka på egen hand.
  • Borsta inte håret när det är vått. Ditt hår är väldigt känslig för brott när det är vått, så du bör vara försiktig. Använd en bred tandad kam på vått hår för att skära ner på kluvna toppar och andra skador.

Tips

 • Gå till ett bra rum med ljus belysning, ifall du inte kan se vad hår du skär.
 • Gå till en frisör om du vill att de ska lösas ordentligt.
 • Produkter som hävdar att "läka" kluvna hårtoppar är falska. De kommer bara tillfälligt limma kluvna toppar tillsammans. De kan hjälpa till att förhindra stökigt hår dock.
 • Det är rekommenderat att använda speciella saxar gjorda för att klippa hår, som normala hushåll sax skadar håret. Glöm inte att hår sax är mycket vassa och är utformade för att förhindra att hår de grepp från att glida ut, så om du nyper lite finger huden i dem av misstag, du förmodligen kommer att ha en ganska djupt snitt i huden. Använd med försiktighet!

Varningar

 • Tyvärr kan gå till en professionell och ber om, säg, en tum trim för att bli av kluvna hårtoppar resultera i mycket mer avskuren. En del av detta kan bero på frisören beslutar att han / hon vet bättre än du, och en del av det kan vara att inte vara fast eller tillräckligt tydlig i dina instruktioner.
 • Om du är ett barn, få en vuxens hjälp för detta. Det kommer att slå ut ser mycket bättre eftersom en andra person är i en bättre position för att se om en nedskärning kommer att lämna ett "hål" eller göra en del av håret för kort.