Wka

Hur man shoppa den lilla svarta klänningen

Den lilla svarta (LBD) är en av de mest mångsidiga och eleganta bitar en kvinna kan äga. Det kan bäras till arbete eller ute på stan, beroende på hur du shoppa det. Saker som smycken eller skor kan göra en stor skillnad i hur en LBD ser.

Steg

Hur man shoppa den lilla svarta klänningen. Skapa en konservativ look med din LBD.
Hur man shoppa den lilla svarta klänningen. Skapa en konservativ look med din LBD.

Besluta om en look

Det fina med en LBD är att det är extremt mångsidig, och kan därför ta sig många olika stilar.

 1. 1
  Skapa en konservativ look med din LBD. För en konservativ look, gå för tillbehör som ser ren och vacker, men inte alltför fet. Pärlor, små örhängen och smakfulla halsband eller armband kommer att tänka på, som gör skor som är mer konservativa som svart Patten läder helar eller ballerinor. Detta är en bra look för arbete.
 2. 2
  Gör din LBD se trendig. För en trendigare look, gå för en rolig sko som har en stilett klack, och några större, djärvare smycken, liksom ett uttalande halsband. Detta är en bra look för cocktailpartyn eller middag.
 3. 3
  Sätt ihop en funky look med din LBD. Till funk upp din LBD, lägga en massa färg, likt en metallisk sko, eller några neon strumpor. Detta är en bra look för yngre kvinnor redo att delta i en trendig vernissage eller att göra ett framträdande på en ny klubb.

Välj juveler

Smycken kan hjälpa till att förmedla många olika stämningar och stilar, och LBD är perfekt för alla dina smycken.

 1. 1
  Bär stora örhängen med din LBD. Ibland örhängen är allt du behöver, och om så är fallet, välj en stor och fet paret. Dangly, beslag, eller dubbar kan alla arbeta, så länge de gör ett uttalande. Detta är inte tid för något läckerbit, och kom ihåg att bära upp håret för att göra örhängen kända.
 2. 2
  Para ihop LBD med ett uttalande halsband. En djärv halsband tillägger omedelbar KRAFT till en LBD. Om du vill ha något mer konservativ, gå för mer klassiska färger som silver, svart eller pärlor. För något lite funkiga, plocka ett halsband med chunky stenar och mer färg.
 3. 3
  Sätt på en stor klocka att accent din LBD. Prova en men's-inspirerade (aka big) klocka med din LBD. En klocka är också klassiskt nog att vara konservativ men ändå coolt att vara trendig.
 4. 4
  Bryt ut de djärva armband. Försök stapla några stora armband tillsammans, och var inte rädd för att leka med färg här.
 5. 5
  Lägg en brosch till din LBD. Lägga till en brotsch till en LBD är en stor, mer konservativt sätt att shoppa. Du kan välja en vintage skärborr, eller para klänningen med något mer modernt som en knapp-inspirerad brosch eller ens en brosch gjord av band eller fjädrar.

Välj dina skor

Ett bra sätt att styla din LBD är med dina skor.

 1. 1
  Bär stövlar eller stövletter med din LBD på svalare dagar. En platt start eller en bootie kommer att ge mer av en downtown "cool look" till din LBD. Högre krängt stövlar och kängor kommer att lägga lite mer polish, men kommer ändå hålla ensemblen ser coolt.
 2. 2
  Para ihop LBD med vissa lägenheter. Flats är alltid bra för att hålla en outfit avslappnad och sofistikerad på samma gång. Välj en lägenhet med en liten utsmyckning på den för att lägga till lite spänning och koppla ihop den med din brosch, eller överväga ett par konservativa loafers för att matcha med din men's-inspirerad klocka.
 3. 3
  Plocka några konservativa klackar att bära med din LBD. En sko med en lägre klack (3 "eller nedan) i en neutral färg som en naken eller svart är bra för att hålla din look konservativ men ändå polerade. Detta är en stor typ av sko att bära med ett pärlhalsband.
 4. 4
  Ha kul klackar för att liva upp din LBD. För att verkligen klä upp din LBD, plocka en stilett klack i en rolig färg eller stil. Experimentera med hälen form och höjd, färg och utsmyckning.

Klä upp benen

Ett bra sätt att hålla värmen på vintern och elegant i din LBD är genom att kasta på ett par strumpbyxor eller strumpor, som kommer i en mängd färger.

 1. 1
  Bär svarta tights för att skapa en sofistikerad, elegant, och konservativ look.
 2. 2
  Sätt på ett par bruna, naken eller grå strumpor med din LBD. Neutrala strumpbyxor eller strumpor är lika försiktiga som svart, men är bara lite mindre kantig.
 3. 3
  Experimentera med färgglada strumpor. Andra färgade strumpbyxor, som lila, orange, eller ens klarröd kan se bra, men är förmodligen bättre lämpade för ett cocktailparty eller en utekväll än att bära under dagen på kontoret. Om du inte arbetar i en konservativ inställning men, ger detta alternativ ett försök.

Välj en handväska

En handväska kan hjälpa klä upp eller tona ner en LBD, beroende på typ.

 1. 1
  Ha en större ansats eller handväska med din LBD. En av dessa större påsar är perfekt för dagligt bruk, så du kan bara kasta alla dina nödvändigheter i det - även din lunch. Neutrala färger är bra eftersom du kan bära dem varje dag i veckan utan att behöva överföra innehållet i din plånbok varje gång du byter kläder, men om du vill piffa upp din ensemble, plocka en handväska i en rolig färg som rosa eller rött. Du kan också koppla ihop din påse med ett tillbehör du älskar att bära med din LBD. Till exempel, om du alltid bära din mormors citrin brosch med din klänning, hitta en stor axelväska i gult för att matcha.
 2. 2
  Accessorize din LBD med en cross-liksäck. En cross-liksäck är en lite mer bohemisk, och perfekt för en utekväll eller att ha på sig till en vass part.
 3. 3
  Skaffa en koppling för att gå med din LBD. En koppling handväska, men små, är det mest dressat eller alla plånböcker, och perfekt för kvällen. Traditionellt, dikterade etikettsregler som kvinnor bar bara kopplingar till kväll engagemang och lämnade banden hemma. Välj en rolig färg eller en med paljetter att verkligen jazz upp din LBD.

Avsluta din look

Avsluta din look genom att lägga till några solglasögon eller kasta på en jacka eller tröja om vädret kräver det.

 1. 1
  Ha en button-down cardigan med din LBD. Detta är ett perfekt alternativ om du vill ta med ett extra lager med dig i fall det blir kallt.
 2. 2
  Vira en pashmina runt axlarna för att lägga till färg och värme till din LBD.
 3. 3
  Lägg en scarf till din LBD. Det finns en mängd olika sätt du kan lägga en halsduk till din LBD att klä upp samt att lägga mångsidighet till din ensemble. Överväga att bära en Hermes scarf med din LBD.
 4. 4
  Lägg ett par solglasögon för att avsluta utseende. Du kan antingen välja en mer konservativ par svarta solglasögon för att bära med din LBD under dagtid, eller välj en stil som är mer "i nuet" som en med vita fälgar eller i en grön eller lila färgton.

Tips

 • Oavsett utseende du går för och hur du shoppa, bara hålla fast vid din personliga stil.

Saker du behöver

 • Lilla svarta
 • Olika smycken
 • Skor
 • Handväska
 • Solglasögon
 • Ytterkläder