Wka

Hur att övervinna svartsjuka efter en bryta upp

Även om en break-up var oundviklig och du är säker på att du är bättre, kan du inte automatiskt sluta bry sig om den andra personen. Det är vanligt att undra hur de har gjort, vad de har varit upp till, och viktigast av allt, om de fortfarande saknar dig eller de har flyttat på. Post break-up svartsjuka är ibland en ännu större fråga än den du slutligen känner när du är i en relation eftersom du nu får faktiskt möta din värsta mardröm när han eller hon får ett nytt datum. Alla anonyma potentiell datum gamar har nu slagits samman och materialiserade i en verklig person av kött och blod. Och kanske det värsta av allt är att du inte längre har rätt att protestera. Din första impuls är att känna sig arg, förrådd och besviken. Så mycket som du försöker att övervinna dessa känslor, de hålla gripa dig och göra dig galen.

Lyckligtvis är denna fråga en ganska vanlig man och - tro det eller ej - inte hälften så svårt att övervinna som det verkar i början. Här är några förslag som kan hjälpa dig att övervinna sådana svartsjuka efter ett break-up.

Steg

Hur att övervinna svartsjuka efter en bryta upp. Spendera inte tid att tänka på vad din svartsjuka är "egentligen" om.
Hur att övervinna svartsjuka efter en bryta upp. Spendera inte tid att tänka på vad din svartsjuka är "egentligen" om.
 1. 1
  Skaffa dig samman. Upprepa för dig själv så mycket som det tar att så småningom allt kommer att gå till det bättre. Kom ihåg att det inte är en riktig, fysisk faktor som anstiftar din ilska, rädsla och panik. Det finns inget som kommer upp som hotar dig, utan det är alla inom dig och ditt jobb är att bli av med det för att känna sig i harmoni igen. När du övertyga dig själv att du är säker, kommer du börjar känna kontroll och kan hantera alla typer av negativa känslor.
  • Ta en head-on strategi för dina negativa känslor. Snarare än att betrakta dem som oundvikliga och naturliga, söka sätt att ändra dem till användare attityder, de som kommer att stödja dig i stället leda till att du känna sig maktlös och hjälplös. Vara fullt medveten om att negativa känslor håller dig ansluten till förlusten, medan en positiv attityd gör att du kan släppa taget om personen samtidigt erkänna att du en gång haft en relation med den här personen utan att orsaka att du känner dig upprörd.
  • Var snäll mot dig själv. Behöver du verkligen sätta dig igenom detta? Nej!
 2. 2
  Spendera inte tid att tänka på vad din svartsjuka är "egentligen" om. Fokusera på de negativa känslorna kommer att sätta dig i en utsatt position. Du kan lätt förväxla ilska och rädsla på så sätt att du fortfarande kär i ditt ex och att du måste få dem tillbaka. Bekymrar dig över sin nya flamma - vilka de är, vad de gör, hur de kan elimineras - är ännu värre och farligare. Tankar om dem kommer inte att hjälpa dig att inse vad du inte gillar om dig själv och vad du behöver ändra. Sådana tankar kommer bara att fälla dig i mer rädsla, självtvivel, smärta och svartsjuka och kommer att hindra dig från att gå vidare.
  • Tänk på att dissekera Nitty Gritty på vad som kunde eller borde ha varit lever i det förflutna genom att låta nostalgi fälla dig i en tidigare period i livet. Även om det ofta påstås, apt devisen "Det är bättre att ha älskat och förlorat än att aldrig ha älskat alls" förbises som lika ofta, men det är mycket sundare att inse att du en gång älskat den här personen, men att det nu är dags att gå vidare. Det är möjligt att vårda upplevelsen för vad det var utan att låta det dra dig tillbaka hela tiden.
  • Och om du verkligen inte kan sluta undra, i sin mest grundläggande, svartsjuka är att vilja något du känner att du inte har. Det enda lektion för dig att ta bort från detta är att svara för dig själv vad det är som saknas inom dig och att åtgärda det genom att koncentrera sig mer på personlig utveckling (se stegen nedan). Tänk på det här sättet - även om du fick X personen tillbaka, skulle denna djupa gnagande gap inuti fyllas? Nej - eftersom ingen människa kan fylla en inre missnöje, bara du har den makten.
 3. 3
  Titta runt. Ja, titta runt - ditt hem, ditt kontor, din familj, vänner, karriär, etc. Kvittera alla fantastiska människor och omger dig. Fokusera på de människor som gör dig glad. Tänk så många som möjligt trevliga saker människor har gratulerat dig om, detta kommer att hjälpa dig att börja känna självsäker och tacksam, utlöser du vill åstadkomma mer av de goda saker som ger dig glädje, räddar de brännskador från svartsjuka och fyller tomhet.
 4. 4
  Få en buffert, åtminstone i början. Om du är extremt lycklig, kommer du sällan eller aldrig ser ditt ex och deras nya boy-/girlfriend igen. Men om du inte kan undvika att krocka med dem, se till att du är inte ensam när du vet att du inte kan undvika den besvärliga möte. Att ha en buffert, en medbrottsling, kommer att få dig att känna dig mer trygg. Vänner och kollegor kommer också distrahera dig och hindra dig från bekymrar dig över det lyckliga paret.
  • Lyssna på dina vänner och familj. Det är möjligt att de har en sund perspektiv av situationen som den har utvecklats och kan ge dig goda råd för att klara det. Inte automatiskt anta att de kommer att säga något bara för att få dig att må bättre, leta efter pärlor av sanning.
 5. 5
  Ta stora vägen. Naturligtvis kan du inte alltid åtföljas av någon annan att hjälpa dig balansera den känsliga situationen. När det oundvikliga möta upp händer och du är själv, är både trevlig och reserverad. Det är viktigt att vara artig, men ingen förväntar sig att du ska behandla dem som dina bästa kompisar. Försöker att skulle se både besvärligt och lurpassar och vill bara betona dig mer.
  • Ha snabb exit ursäkter redan planerade, till exempel: ". Det är fantastiskt att se dig Bob / Jane Jag är ledsen att jag inte kan stanna och prata, jag har en hårtidsbeställningen jag är redan sen till.", Eller "! Härligt att se dig Bob / Jane Önskar jag kunde prata men jag måste hämta min chef från flygplatsen och trafiken är dåliga ", eller helt enkelt:". Hej Bob / Jane Det är bra att se att du ser så bra.. Jag ser du runt! " Du behöver inte ge en förklaring om du inte vill, men gör ditt bästa för att inte ge bort dina känslor genom ansiktsuttryck eller genom att borsta dem ohövligt.
 6. 6
  Se din bästa. Detta är inte för att göra ditt ex inser vad han eller hon har förlorat (och vill ha dig tillbaka) eller att bevisa för någon att du är bättre än deras nya älskade en. Gör det för att du förtjänar det, du är skyldig dig själv att lysa och visa världen det bästa du kan vara. Det finns inget bättre botemedel för att övervinna svartsjuka och trots än en ny infusion av.
 7. 7
  Håll dig sysselsatt. Att hitta något att hålla dig sysselsatt hela tiden kommer att ta upp all din tid, se till att i slutet av dagen kommer du att vara för trött och stolt över dina prestationer att ens tänka på negativa saker. Å andra sidan kommer detta garanterar dig beundran och avundsjuka (!) Av de andra och återigen övertyga dig hur fantastisk du är. Detta kan vara ett bra tillfälle att låta din kreativa sida blossom och förbättra professionella jaget, om du behandla det som en tid för personlig utveckling och ge dig själv de nödvändiga möjligheter.
 8. 8
  Var din viktig prioritet. Vad du än gör, kom ihåg att alla dina handlingar bör fokuseras på. När du blir den viktigaste personen i ditt liv, kommer du att inse att du har gått vidare så snabbt, att det förflutna kommer att vara alltför långt efter för att tänka. Ditt ex och den andra kvinnan / mannen blir bara ett vagt minne, en del av din erfarenhet och inget mer.

Tips

 • Kom ihåg alla dessa saker du aldrig haft tid att göra eftersom du var för upptagen med din relation? Skäm bort dig i det saftiga högen av olästa tidningar, tillbringa en hel helg som arbetar på din bil, förbereda dig att syndigt läckra ser dessert eller gå till den nya butiken du alltid köra med men aldrig gick in. Nu har du både möjlighet och nödvändighet för att hålla upptagen med trevliga aktiviteter som dessa.
 • Förändring, förändring, förändring! Omorganisera din lägenhet, måla några väggar, få en ny frisyr. När du är klar, göra samma sak för din bästa vän. Varje ny förbättring i ditt liv kommer att uppdatera ditt sinne och få dig att må mycket bättre.
 • Det finns fler människor där ute!

Varningar

 • Flirt, men försiktigt! Det är aldrig rekommenderas att rusa in i ett nytt förhållande direkt efter ett break-up. Än mindre så om ditt motiv är att utjämnade eller göra ditt ex svartsjuk. I slutändan kommer du bara ha fler frågor att hantera. Istället tillåter dig friska små portioner av icke-engagerande flörtig chattar eller dansa en gång i en stund. Men ingen seriös dejting tills du känner förmågan och behovet att begå igen.

Saker du behöver

 • Journal - för vissa människor, skriva ner känslor är det bästa sättet att sortera igenom dem
 • Nya möjligheter och hobbies
 • Tron att allt kommer att gå som det är tänkt att
 • Förtroende för dig själv