Wka

Hur att köpa kläder som passar


Är du belägrade med utmaningen av att köpa kläder eftersom de ser så bedårande men sedan behöva lämna tillbaka dem eftersom de verkligen inte passar din figur? Inte bara är du inte ensam i denna vana, men det är också en som är lätt att bryta och förbättra din kurs mode hit för framtiden. Den här artikeln ger några bra tips som hjälper dig med din mode shopping. Oavsett vilken storlek du är, bör du alltid köpa rätt storlek inte skämmas om din stora eller små, att vara nöjd med den kropp du har.

Steg

Hur att köpa kläder som passar. Förstå kläder mönster.
Hur att köpa kläder som passar. Förstå kläder mönster.
 1. 1
  Förstå kläder mönster. Varje plagg passar olika bra, på grund av formgivare, mönster, och tillverkare. Ju tidigare du godkänner detta, desto bättre, vad som kan vara en storlek 8 i ett varumärke kan mycket väl vara en storlek 6 eller 10 i ett annat. Detta innebär att vara öppen om det passar. Ha detta i åtanke och ge mer än en storlek i omklädningsrummet.
 2. 2
  Göra en del efterforskningar. Lär dig vad stilar ser bäst för din kropp. Detta kommer läras genom trial and error, så försök på dessa kläder och inte bara ta och köpa!
 3. 3
  Prova flera storlekar av samma klädmärke och design. Även om du tror att du är en annan storlek, dina ögon är bättre på att bedöma vad som ser bra ut än dina önskemål. I allmänhet kommer du att upptäcka omedelbart den storlek som passar din figur bäst, inte ens tänka på taggen storlek efter att du lär denna vana att handla nu blir om din personliga kroppsstorlek, inte tillverkarens dimensionering.
 4. 4
  Prova en större storlek för en lämplig längd och bredd. Var inte blyg, bara för att det är större betyder inte att det är smickrande. Du kan alltid klippa ut taggen om du tror att dina mindre pålitliga vänner ska kolla. Om det ser bra ut på, och du kan flytta in den väl, är att det som räknas.
 5. 5
  Planerar att göra några enkla förändringar om objektet är en lite för stor (kom ihåg att på det hela, kan du inte göra något för litet större). Några sätt att byta kläder som är för stora inkluderar:
  • Flytta knapparna över för en bättre passform. (Detta är en tid när ett mindre plagg kan bli lite större, men inte mycket.)
  • Lägg ett bälte för att skapa en mindre midja.
  • Ta i sidsömmarna.
  • Korta ärmar eller en nederkant.
 6. 6
  Ta med en vän du litar på shopping. Be om deras åsikt. Det är bäst att ha en pålitlig vän, som inte kommer att styras av varumärket eller limning.
 7. 7
  Fråga en anställd i butiken för ett andra utlåtande. Här behöver du vara försiktig dock, eftersom de har en anledning att berätta något ser bra ut även om det inte gör det. Först vill de inte att avskräcka dig från att köpa det och andra, är deras jobb att smickra.
 8. 8
  Använd en helfigursspegel. Detta ger den bästa övergripande visionen för gott omdöme. Bara se delar av kroppen kan förvränga din slutliga utseende.
 9. 9
  Var helt säker på färg och tyg. Detta kan vara svårt i vissa omklädningsrum som använder dålig eller ljus, overklig belysning. Fråga assistenten om du kan visa plagget i naturligt ljus, antingen genom ett fönster eller utomhus (de kommer sannolikt att komma med dig utomhus om du inte bor i en stad där alla känner alla).
 10. 10
  Var noga med ett nytt plagg samordnar med din befintliga garderob. Det finns inget mer tidsödande och demoraliserande än att köpa kläder som inte fungerar med din befintliga garderob. De kommer antingen sitta på hängaren oanvända evigt, eller du kommer att återvända dem. Om du har möjlighet att genom separerar att gå ihop gör det på den tiden. Om du tar upp tänkande hittar en botten för att matcha en annan gång, kanske du hittar aldrig något att gå med det.
 11. 11
  Om du kan - Prova på i butiken!! Lita på mig - innan du köper se till att du gillar det. Om du inte gillar det än inte köpa det! Du kommer inte känna dig säker, eller ser bra ut! Lax flicka <3

Tips

 • Prova något nytt om du känner din klädstil blir lite för trött. Återigen, följ alla stegen för att se till att den nya stilen passar din figur.