Wka

Hur att gå förbi ett missbruk relation

Grattis på lämnar detta missbruk relation!

Nu när du är redo att gå vidare, det finns vissa saker som du måste göra, för att läka från och att få starkare av denna erfarenhet.

Steg

Hur att gå förbi ett missbruk relation. Vet att du är en skadad person, och att din främsta uppgift nu är att reparera och läka dig själv.
Hur att gå förbi ett missbruk relation. Vet att du är en skadad person, och att din främsta uppgift nu är att reparera och läka dig själv.
 1. 1
  Vet att du är en skadad person, och att din främsta uppgift nu är att reparera och läka dig själv.
 2. 2
  Vad hände, har den andra personen att ta ansvar för övergreppet, det var inte ditt fel och du var mottagaren av missbruk. Den andra personen hade tydligen några allvarliga psykiska problem. Du måste fråga dig själv: "Hur i hela friden hamnade jag intrasslad med den här personen"? Hitta svaret, antingen genom egen reflektion eller terapi.
 3. 3
  Gör en plan för att läka: Lista de drömmar som gör dig den du är: det här är ditt liv plan. Om du kan se hur denna relation har spårat ur dig från ditt liv syfte, då kan du gå tillbaka till det och arbeta på att göra ditt syfte.
 4. 4
  Gör saker som gör dig glad och som gör dig växa till en mogen person.
 5. 5
  Hantera tid för att kunna vårda dig själv
 6. 6
  Spendera lite tid med familj, vänner och folk som bryr sig om dig

Tips

 • Du måste utbilda dig själv om relationen övergrepp och dess konsekvenser
 • Hitta det inre barnet som du var, undersöka om han / hon blev misshandlad och göra saker för att reparera henne: återfå sina drömmar, nöjen och hitta sätt att ansluta igen med allt som gav henne glädje.
 • Du kanske vill gå till rådgivning eller se en professionell för att få bra hjälp
 • Du måste utforska vad svaghet inom sig själv gjorde dig sårbar för denna persons manipulation, så det inte händer igen med andra

Varningar

 • Inte under några omständigheter gå tillbaka till den missbrukande personen du var i relationen med!
 • Var medveten om dina känslomässiga behov som kan driva dig till ohälsosamma relationer, "bara för att vara med någon"

Saker du behöver

 • En eller två goda vänner i ditt liv, kan vem reflektera tillbaka till dig den underbara personen du var innan missbruket. Hitta dem och lyssna på dem!
 • Ett strukturerat liv rutin där du vet vad du gör, och varför, så att du inte behöver stå ut med övergrepp eftersom du har andra viktiga saker i ditt liv att gå till.