Wka

Hur att acceptera skulden när du förtjänar det

Saker går fel ibland. Det finns tillfällen när det är oavsiktligt. Det finns tillfällen när det är någon annans fel. Men vid de tillfällen när du vet att du är på fel för problemet, den mogna och ansvariga är sak att göra stå upp och äga upp till misstag, acceptera konsekvenserna, och vara en del av lösningen på problemet till följd av dina misstag.

Steg

Hur att acceptera skulden när du förtjänar det. Intensifiera och bekänna så fort du inser vad som gick fel.
Hur att acceptera skulden när du förtjänar det. Intensifiera och bekänna så fort du inser vad som gick fel.
 1. 1
  Intensifiera och bekänna så fort du inser vad som gick fel. Väntar på att se hur saker och ting skaka ut är en dålig idé. Så snart en situation börjar gå söderut, kliva upp och peka ut var problemet började - med dig, själv. Ju tidigare problemet är identifierat, ju förr en är möjlig, och att minimerar konsekvenserna.
 2. 2
  Vill åka skridskor inte kring frågan. Detta betyder att du bör ange problemet direkt, tydligt och enkelt snarare än katten kring het gröt eller försöker förvirra frågan för att få dig att se mindre ansvarig. Återigen, när problem dyker upp, är det snabbaste sättet att lösningen enkel, direkt identifiera problemets ursprung och detaljer. Försöker att åka skridskor runt en fråga är bara frustrerande, och till slut problemet tar längre tid att ta itu med och blir mer komplicerat ju längre det pågår.
 3. 3
  Försök inte att flytta ens en del av skulden. Detta betyder inte att du ska acceptera skulden som du inte förtjänar. Men att säga saker som, "Ja, om han inte hade gjort det skulle jag inte ha gjort det." Det är lamt. Istället säger, "Jag är så ledsen för det här. Jag hade ingen aning om att det jag gjorde skulle kunna orsaka denna typ av problem. Hur kan jag hjälpa fixa det?"
 4. 4
  Inse att sanningen kommer att upptäckas så småningom. Det har sagts, och är generellt sant, att "sanningen är bara en genväg till vad som kommer att hända ändå." Om du är runt när sanningen kommer ut, och du har inte bekänt din del i problemet, din trovärdighet kommer för alla framtida situationer äventyras fruktansvärt. När andra inser att du hade den sista klar chans att kliva upp och äger det misstaget, utan du får dem att dela skulden med dig, kommer de uppskattar inte det alls. När din chef inser att du får andra att ta ansvar för dina misstag, kommer dina dagar vara räknade, eller åtminstone, kommer dina utsikter till avancemang förkortas avsevärt.
 5. 5
  Lita motparten att hjälpa. Förhoppningsvis har du en anständig förälder, andra större eller förvaltare, eller om du är i skolan, är din lärare rättvist. Förutsatt att din chef är en bra chef (eller vad auktoritet är i spel) är den smartaste antagande att göra i det här fallet. Verkligheten är att den person som har auktoritet över dig kan skydda dig bättre än någon annan, men om du inte erkänna att du orsakat ett problem, blir det ingen sköld när sanningen så småningom kommer ut. Om det är en arbetssituation, och du går till din chef så snart du inser vad som hänt, kan han / hon hjälpa dig mer än du kanske vet. Lita din chef för att hjälpa dig ur en knipa kan faktiskt betala stora utdelningar senare - genom att bekänna på detta problem, har du just visat din chef att om ett problem är verkligen ditt ansvar, kommer du att kliva upp och säga det. När problem dyker upp senare och bevis pekar på dig, om du säger, "Nej, det var inte jag," din chef kommer att tro dig - han / hon vet att du är mogen nog att erkänna dina misstag, eftersom du har gjort så i det förflutna.
 6. 6
  Hjälp lösa problemet När du har orsakat ett problem, inte vänta med att tvingas eller pressas för att avhjälpa det. -. Fråga inte om du kan hjälpa till - fråga hur du kan hjälpa till. Titta noga på dem som hjälper de flesta gör sitt arbete, och ta del av hur de löser problemet. Fila denna information i minnet och ha den nära till hands för senare användning.
 7. 7
  Förklara dig själv. När återhämtningen är på gång, bör du försöka att förklara vad din tankeprocess var, så att din chef, kan andra större eller föräldern förstår vad som ledde dig till den punkt där saker och ting gick päronformad. Många gånger, när du har förklarat ditt tänkande, kommer andra att säga, "Ja, gör det vettigt på ett sätt, men..." Genom att göra detta, du gör dem för att hjälpa korrigera ditt sätt att tänka om saker, och hjälpa dig för framtiden.
  • Var noga med att inte motivera misstag eller beteende. Titta på skillnaden i dessa två påståenden: "Jag är ledsen att jag skrek åt dig, men jag har inte sovit bra." (Motivering) kontra "Jag har varit på kanten eftersom jag inte har varit att få mycket sömn på sistone, men det var fel av mig att skrika på dig och jag är ledsen." Lär dig att be om ursäkt ordentligt.
 8. 8
  Acceptera konsekvenser. Det kan finnas vissa - det är därför det är skrämmande att kliva fram och erkänna ansvar. Men axla skulden tidigt och hjälpa till att lösa problemet kommer att göra något straff eller botgöring lindrigare. Ta ditt straff så modigt som möjligt, och när det är gjort, det är verkligen över - du har lärt dig din läxa och underhållen personlig integritet i processen.
 9. 9
  Recover graciöst. Det är inte misstag som bör definiera oss - det återhämtning. De flesta klienter, när de frågade, kommer att säga att deras mest betrodda entreprenörer och leverantörer inte har varit perfekt, men att när misstag gjordes, gjorde entreprenören det upp till dem genom att erkänna sitt ansvar och erbjuder antingen en rejäl rabatt eller ersättning kostnadsfritt, eller erbjuds rabatter på framtida jobb i utbyte mot de olägenheter som orsakas av deras misstag. Det är inte misstaget - det är så du studsar från det som är viktigt för de flesta människor.
 10. 10
  Håll upp huvudet och gå vidare. Ingen är perfekt. Vi gör alla misstag. Om vi ​​är smarta, lär vi av dessa misstag och ta del så att vi inte upprepar dem. Erfarenheter av lärande som är det mest smärtsamma är också ofta det mest värdefulla. Kom ihåg att ditt misstag var just det - det var inte avsiktligt, gjorde du inte ställa ut för att avsiktligt skada eller skruva någon annan upp. Och så fort du insåg att det var du som orsakade problemet, klev du in, redo att hjälpa gräva alla ur hålet du sätter dem i. Du kan hålla huvudet upp och må bra att veta att du gjorde ditt bästa för att hjälpa alla återhämta med ett minimum av smärta.

Tips

 • Förutsätt inte att din chef, förälder eller lärare kommer att tro det värsta om dig om du gör ett misstag. Äga upp till misstag tidigt tjänar du respekt från dem, kommer det inte göra dem tror att mindre av dig. Det är nästan garanterat att de har gjort ett misstag eller två på vägen.
 • Du behöver inte göra en stor sak av vissa saker. Små misstag hanteras enkelt genom att säga, "Oh. Det var min dåliga. Jag är ledsen." Sedan den andra parten kan säga, "Oh. Tja, det är okej. Men i framtiden, här är hur jag vill att du ska göra det, okej?" Om du gör en stor, hysterisk scen, då blir det allt om lugnande ner dig och lugna dig, och det tar tid från att lösa problemet.

Varningar

 • Det kanske inte är säkert att erkänna misstag till ett missbruk person som är någon som skriker överdrivet eller fysiskt attackerar dig. Om du är med en missbrukande personen få hjälp från en betrodd källa och lämna situationen omedelbart om möjligt.
 • Vara beredd att acceptera negativa konsekvenser. Att vara mogen nog att äga upp betyder att vara mogna nog att acceptera straff om misstaget är illa nog att motivera det. Ändå är det bättre att acceptera straff för ett misstag som kunde vara snabbt korrigeras än det är att acceptera straff för något som gick så upp och ner att återverkningarna kommer att märkas i år - din chef kommer inte att uppskatta det, så bekänner och hantera problem innan de kommer till den punkten är det mycket bättre alternativ.