Wka

Så för att eliminera solkräm och inte bränna

Solen är inte din fiende! Du kan tryggt utsätter huden för sol under förutsättning att du tar dig tid att vårda din hud genom måttlig exponering. Följ stegen för att uppnå uthållighet när utsätta huden för en hälsosam dos av solen.

Steg

Så för att eliminera solkräm och inte bränna. Slutet av februari till början av mars.
Så för att eliminera solkräm och inte bränna. Slutet av februari till början av mars.
 1. 1
  Slutet av februari till början av mars: Börja gå in i solen med benen och täckta armar. Värmen från solen denna tid på året är så uppfriskande - särskilt efter en lång vinter. Låt solen värma ditt ansikte, händer och fötter. Sitt stilla i en bekväm position i 10 - 30 minuter.
  • Sätt dina skor på och göra en del trädgårdsarbete. Detta kommer att försäkra att solen inte träffar något ställe flera gånger. Om du känner något område blir för varmt, sedan söka lite skugga eller gå inomhus. Detta bör vara tillräckligt med sol för den första veckan av konditionering. Sitt inte stilla i solen mer än 1 timme i taget under de första 2 veckorna av att utsätta huden. 20 minuter för ljus hy.
 2. 2
  Mitten av mars till början av april: Klänning i en kortärmad skjorta - när temperaturen klättrar in i den övre 40-talet eller 50-talet. Fortsätt att hålla benen täckta.
  • Sitt stilla i solen under 20-45 minuter. (Om du känner att din hud blir för varm innan tiden är slut sedan söka skugga).
  • Fortsätt att göra mindre uppgifter runt gården - flytta mellan skuggiga och soliga områden.
 3. 3
  Slutet av april - Solen är väldigt varm även om luften är fortfarande coolt! Var försiktig när du utsätta huden upprepade gånger under mer än 45 minuter.
  • Bära shorts och en t-shirt.
  • Om du har ljus hy begränsa din exponering till 20 minuter. på morgonen och 15 eller 20 minuter när solen står högt på himlen. Inte sitta i solen flera gånger hela dagen.
  • Om du är oliv flådda eller mörkare sitta i solen i 20 -30 minuter för varje timme mellan klockan 10 och 15:00. Du kan sitta i längre om du vet att du inte bränner.
 4. 4
  Maj - Om du har följt de riktlinjer från ovan bör du redan har uppnått en bas solbränna på dig armar och ben. En solbränna är melanin i huden kommer upp till ytan och är kroppens egen solkräm.
  • Om du är ljushyad - försöka utsätta dig själv i en baddräkt i 20 min. till 1 timme. Inte förlänger inte exponeringen om du känner att din hud blir för varm. Om du är bekväm för en hel timme prova att lägga 10 minuter längre varje gång du utsätter din hud. Du måste fortfarande vara försiktig hela sommaren, men du bör inte behöva använda solskyddsmedel om du växlar mellan sol och skugga för varje timme du är ute för resten av sommaren.
  • Om du är oliv syndade eller mörkare kan du nu utsätta dig själv i en baddräkt i 1-2 timmar åt gången - ännu längre om du är säker på att du har uppnått en bas solbränna. Du är nu redo för sommaren med ingen solkräm - förutsatt att du tog dig tid att villkoret dig hud som tidigare nämnts.
 5. 5
  Juni fortsätter att utsätta din hud till en del för måttliga mängder tid. Om du inte har gjort det tidigare konditionering steg, kan din hud brinna i juni solen! Om du fick en sen start, kan du fortfarande tillstånd hudens exponering för solen.
  • Vecka 1: Börja i 15 minuter. två gånger dagligen. En gång på morgonen från 10:00 till 11:00 och igen på eftermiddagen 2:00 till 03:00. Gå inte längre än så för första veckan! Bara utsätta dig själv för 5 - 10 minuter. Om din hud är riktigt rättvist.
  • Vecka 2: Upprepa vad du gjorde den första veckan men öka tiden till 30 minuter. eller lägga till 15 minuter. kl. Du bör inte ha en brännskada som peeling om du följer dessa instruktioner, men du kan vara bara lite rosa. Om du är allt annat än guld - undvika solen i 3 dagar som en försiktighetsåtgärd innan du fortsätter konditionering din hud.
  • Vecka 3: Om du hade framgång i solen utan att bränna för de första 2 veckorna, öka tiden med 15 minuter. två gånger dagligen eller eller lägga till 15 minuter. kl. Följ försiktighetsåtgärderna i vecka 2, om din hud är rosa alls.
  • Vecka 4: Din borde ha nog av en bas solbränna att uthärda en måttlig mängd exponering, men inte förlänga din exponering i mer än 1 1/2 timme varaktighet utan att ta en paus för och timme för att låta melanin för att stiga till ytan. När som helst din hud känns väldigt varm, söka skugga under minst en timme!
 6. 6
  De flesta hudtyper ska nu konditioneras nog att gå för en längre tid i solen.

Tips

 • Begränsa din tid i solen till 1 timme - mellan klockan 11:00 och 03:00 under juli månad. Vinkeln av solen under denna månad är hårda och kan orsaka solbränna i ens mörkt perfektionerade hud!

Varningar

 • Tänk på att även om din hud brinner inte, din hud kan fortfarande skadas, vilket kan leda till allt från rynkor till hudcancer senare i livet.
 • Ya det är sant att du bör se upp för stora mullvadar och konstiga stora födelsemärken, om du har något du kanske har hudcancer och du bör ha en läkare kolla upp det.