Wka

Hur man undviker att hamna i en farlig situation


I denna dag och ålder, verkar det som fler och fler människor blir överfallna och sexuellt övergrepp när de är i en utsatt situation. Det finns många saker som kan göras för att inte bara stoppa någon från att attackera dig, men för att undvika att få denna situation i första hand.

Steg

Hur man undviker att hamna i en farlig situation. Om du känner att någon förföljer dig på gatan, var inte rädd för att bara skrika "backa" på toppen av din röst.
Hur man undviker att hamna i en farlig situation. Om du känner att någon förföljer dig på gatan, var inte rädd för att bara skrika "backa" på toppen av din röst.
 1. 1
  Appear självsäker. En potentiell angripare skulle hellre misshandel någon som tittar på marken, och ser osäker. Du kommer att vara mindre benägna att bli attackerad om du upprätthålla en god hållning, och ser direkt framför dig.
 2. 2
  Om du känner att någon förföljer dig på gatan, var inte rädd för att bara skrika "backa" på toppen av din röst. Även om de är oskyldiga, är det bättre att vara säker än ledsen.
 3. 3
  Se till att om du går hem ensam på natten, du antingen ha håret i en bulle eller bär den ut. Kvinnor kan lätt manipuleras av deras hår, och många människor skulle inriktas på kvinnor med sitt hår i en fläta eller en hästsvans, och kontrollera dem med det.
 4. 4
  När man går hem, gå så att du står inför trafiken. Det är lätt för en potentiell våldtäktsman att dra över bakom dig och drar in dig i hans / hennes bil.
 5. 5
  Undvik att ta genvägar genom mörka gränderna, speciellt när det närmar sig nattetid. Om något skulle hända, det finns en liten chans att någon kan höra dig. Det är bättre att gå den långa vägen runt än att riskera att bli rånad på en ödslig sidogata.
 6. 6
  Om något händer och du är i en farlig situation, skrika och göra så mycket buller som möjligt. Var inte rädd för att dra uppmärksamhet till sig själv - det kan rädda dig från att bli misshandlad / våldtagen.
 7. 7
  Var inte rädd för att slå tillbaka. Bra ställen att sträva efter är Guds tempel och ljumsken. Gör inte rör sig fint, och kasta komplexa sekvenser - självförsvar är inte vacker. Gör vad som är praktiskt och effektivt.
  • Ett av de mest effektiva sätten att bekämpa tillbaka är att använda en strejk palm hälen. Handflatan hälen är det hårda benet mellan handflatan och handleden. Du hittar den genom att trycka på dig handflatan hårt på en plan yta: det område som blir vit är handflatan hälen. Utför strejken palm hälen genom att hålla fingrarna tillbaka och stack handflatan häl framåt.

Tips

 • Om någon har en kniv strategiskt placerad på halsen eller ljumsken, lyssna på dem och inte riskera att bli trotsig. Dina huvudsakliga artärerna finns i din hals och ljumske, och om de skär dessa artärer, kommer du att bli medvetslös i åtta sekunder, och död i tretton. Vänta tills de har tagit bort kniven från dessa områden innan du försöker att slå tillbaka.
 • Bara generellt vara medveten om din omgivning. Det är bevisat att de flesta attacker sker vid offrets hus, och 86% av dessa är av personer som är kända av offret. Vi säger inte att du har att spendera resten av ditt liv på kanten och inte behandla alla som en potentiell mördare, men du måste vara försiktig om din omgivning.
  • En av de mest utsatta positioner som du kan vara i är vid en bankomat. Forskning har visat att när du har ryggen mot alla bakom dig, det gör du ett lätt mål. Medan hämta dina pengar, med några sekunders titta runt för att kolla din omgivning.
 • Om du misstänker märker några misstänkta aktiviteter kring du leta efter skuggor som kan avslöja någon gömmer runt hörnet väntar på att överraska dig. Om du ser någon nära dig, och om du är en bra bit bort, stanna och lyssna. Om du har rätt där, vänd inte ryggen, men ta steg tillbaka långsamt, sedan om det är en angripare, vänder ryggen och springa.
 • Om en situation känns obehagligt, ta bort dig från det. Till exempel, om du inte litar på en viss person, inte hänga runt! Gå med din första tanke om denna situation, och lita på din magkänsla.