Wka

Hur man undvika att ge fel intryck

Känner du dig som om folk bara inte "får du?" Eller undrar du varför du inte har kunnat göra framsteg på jobbet trots att du är precis lika duktiga (eller mer) än andra? Även om du kan vara en person med stark moral och värderingar, ger hur du agerar och presentera dig själv ett outplånligt intryck på dem omkring dig. Om du tror att du ger bort ett felaktigt intryck och vill ändra hur folk uppfattar dig, måste du göra en del självrannsakan och eventuellt möta några grymma fakta om vilken typ av luft som du har gett bort till andra.

Steg

Hur man undvika att ge fel intryck. Respektera andra om du söker respekt för dig själv.
Hur man undvika att ge fel intryck. Respektera andra om du söker respekt för dig själv.
 1. 1
  Respektera andra om du söker respekt för dig själv. Det gamla ordspråket, "Gör mot andra som du skulle ha dem göra eder" gäller i någon samhällelig situation. Kom ihåg att du får vad du ger - du inte respekterar eller ge andra fälla, kommer de att återgälda tjänsten.
  • Aldrig antar att du vet vad någon står inför. Oavsett om det är en kör med en aggressiv förare på vägen eller en vän som ständigt verkar vara upprörd över en situation hemma, aldrig blir irriterad eller avvisande med någon eftersom du inte kan känna empati. Ge vänner ett pass när de verkar vara upprörd (även om du inte tror att deras situation skulle uppröra dig) och ta ett djupt andetag när någon verkar oförskämd i samhället. Du vet aldrig vad de människor du möter verkligen försöker hantera.
  • Leverera respekt även om du inte får det tillbaka. Vill framstå som någon med klass och värdighet? Stiga över situationer genom att behandla dem med respekt. Inte bara kommer du att komma ut lukta som en ros, andra kommer att finna denna egenskap att vara beundransvärt och eventuellt smittsam.
 2. 2
  Lär dig vilka egenskaper andra beundrar i dig. Utveckla och eventuellt utnyttja de egenskaper som dina vänner och familjemedlemmar finner vara bedårande. Också, ta reda på vad fick du hyrt på jobbet - professionella attribut är också ett utmärkt sätt att ta reda på vad som gör att du accepterat och eventuellt respekterad bland dina kamrater.
  • Identifiera minst tre egenskaper som folk älskar med dig. Oavsett om det är din varma leende eller generös anda eller din orubbliga beslutsamhet, fokusera på tre fasta drag att utveckla.
  • Gör en samlad insats för att utnyttja dessa egenskaper så ofta som möjligt. Till exempel, om ditt leende är det som lockar folk mest, göra en insats för att le mer i sociala situationer (förutsatt möjlighet finns) eller vara tillgänglig för att hjälpa en vän om generositet är ett gemensamt tema.
 3. 3
  Upptäck vilka egenskaper som är mindre än beundransvärt. När du utvecklar positiva egenskaper, skulle det inte skada att ta din "medicin" och ta reda på det bittra med det söta. Fråga betrodda resurser vilka av dina egenskaper är irriterande eller ens något småaktiga. Du kanske inte inser att du avger ett visst intryck eller att en del av dina handlingar eller kommentarer tas mer på hjärtat.
  • Identifiera situationer där dessa ogynnsamma egenskaper kan uppfostra sina fula huvuden. Kanske när du känner press eller stress eller ens om när du är uttråkad, räkna ut när några av dina mindre än önskvärda egenskaper visas.
  • Överväg särskilda möten där man kan ha lett med ett av dina mindre än attraktiva egenskaper. Oavsett om det var under en stressig möte på jobbet eller en första dejt, kanske du undrar varför du inte får en befordran eller en andra dejt - dessa egenskaper kan vara att skylla.
  • Utveckla ett sätt att ersätta de oönskade kvaliteter med en positiv egenskap. Vill du bister uppsyn när de kritiseras eller rulla dina ögon när andra får går för långsamt? Tänk på hur du kan se över detta beteende och ersätta det med något annat. Till exempel, om du är en stor öga rulle, istället försöka leende och skakar på huvudet. Du kan fortfarande uttrycka irritation, men med en mjukare mindre öppet irriterad beteende.
 4. 4
  Identifiera de egenskaper du beundrar hos andra. Om du funderar på att göra en viss typ av intryck (mer professionella, roligare etc.) tänker på någon som du beundrar och de kvaliteter som de besitter.
  • Undvik helt kopiera någon annans beteende eller manér. Var sann mot dig själv och försök inte att klona någon annan att hjälpa dig att uppnå ett visst mål. Istället identifierar några egenskaper du beundrar och tycker om olika sätt du kan integrera dessa egenskaper i din stil.
  • Endast överväga drag som skulle vara intuitivt för dig att integrera i ditt liv. Om att vara en fantastisk shopper är något du skulle älska att vara, men försöker göra det på en budget, hitta andra drag inom denna personen istället. Också, inte gå emot din inneboende personlighet i ett försök att anta drag. Hitta något som skulle vara en naturlig plats i för att undvika att se ut som du försöker helt enkelt vara någon du inte är.
 5. 5
  Håll dig till din moral och värderingar i alla situationer. Även om du kanske vill se mer ut som en våghals (om det är det intryck du vill ge) eller aggressiv i affärer, hitta andra sätt att få din punkt över utan att överge din hemsnickrade moral och värderingar ingjutit på dig som barn.
  • Beter sig inte på ett visst sätt som kan få dig i trubbel. Kanske du vill umgås med de "populära" barnen och vill göra den typ av intryck som skulle få dig accepteras av gruppen. Men om det innebär att ljuga eller stjäla (om det är vad barnen är i) överväga hur ska accepteras av denna grupp (eller leta efter en annan grupp).
  • Håll dig till dina principer, även om de kan tyckas vara impopulär. Om att hacka på en annan person är vad som anses vara cool, motstå att gå in och kanske visa hur människor egentligen borde behandla varandra. Ge bort intrycket av att du är över beteendet och kanske påverka andra runt omkring dig.
 6. 6
  Utvärdera din yttre utseende. De flesta människor gör faktiskt döma en bok efter omslaget och om din "cover" ger ett intryck motsatsen till vad du vill, är det dags för en makeover.
  • Fundera på hur folk behandlar dig innan de lär känna dig. Närma de dig med försiktighet eller prata ner till dig? Första intryck börjar med ditt utseende. Kanske du älskar punkrock och fräcka stilar, men innerst inne du vill att folk ska ta dig på allvar. Kommer du att uppnå den nivå av respekt du önskar genom att klä detta sätt (även om dess hur du känner dig mest bekväm eller expressiva)?
  • Klä dig för hur du vill uppfattas, inte hur du tror att människor idag ser dig. Om du vill vara ge ett intryck att du är en professionell, en konstnär eller en vuxen (t.ex.) börja klä sig som en. Du kanske tror att eftersom människor behandlar dig på ett sätt, måste du klä eller stylas på detta sätt. Den enda som kan förändra andras intryck är dig.
  • Hitta en modell stil roll du kan använda för inspiration. Liksom hur en av dina medarbetare behandlas och märker att hans / hennes stil består av klassiska linjer och dämpade färger? Du behöver inte kopiera stilen ordagrant utan istället väva delar av stil i ditt eget utseende för att hjälpa dig att ge bort en liknande intryck.

Tips

 • Inte bara övervaka ditt intryck av personen, men också hur du visas för andra på sociala medier. Skanna dina inlägg och fundera på om de är för aggressiva, personligt, gnällig eller rent av irriterande. Titta på hur människor du beundrar publicera och följa deras exempel.
 • Experimentera med olika metoder eller stilar tills du uppnår den effekten du önskar.

Varningar

 • Glöm det intryck du vill ge bort är en positiv, sund intryck. Att försöka ge intryck av att vara en "bad boy (eller flicka)," eller en brottsling kommer bara få dig i trubbel... fängelse.