Wka

Hur man talar dina föräldrar till att du har flera piercingar

Vissa föräldrar kommer att vara ovilliga att låta dig få hål upp. Men om du går omkring saker på rätt sätt, kommer de att komma runt.

Steg

Hur man talar dina föräldrar till att du har flera piercingar. Berätta för dem varför du vill ha det.
Hur man talar dina föräldrar till att du har flera piercingar. Berätta för dem varför du vill ha det.
 1. 1
  Vara ledig om det. Ta upp ämnet nonchalant, som vid en familjemiddag. Till exempel säger något i stil med, "Hej mamma, kan du passera ärtor? Förresten, är de nya örhängen? Tal om det, kan jag få ett andra hål i mitt öra?" Om du tar upp det i förbifarten, kommer det verkar inte som så mycket av en big deal till dina föräldrar.
 2. 2
  Vänta på nej. Var beredd, eftersom du förmodligen kommer att få ett öga rulle eller en straight-up "nej". Se till att du förväntar dig att dina föräldrar att säga "nej", så på det sättet har du en backup plan. Om de säger ja, bli glatt överraskad.
 3. 3
  Berätta för dem varför du vill ha det. Bara att säga "Jag vill ha en piercing" inte kommer att få dig långt. Förklara för dina föräldrar varför du vill ha en piercing. Påpeka att du är ung nu, och måste få chansen att prova nya saker och ta reda på vem du egentligen är. Säg att du älskar utseendet på dem, det är mycket på modet, vill du prova det innan du måste ta hänsyn klädkod för en karriär, eller tala om för dem att det är ditt sätt att uttrycka dig själv och visa vem du egentligen är.
 4. 4
  Arbetet med en förälder i taget. Om dina föräldrar bara inte ha det hela piercing saken, försöka få en av dina föräldrar för att se din sida av historien. Du bör nog välja den mer lättvindig förälder. När du har övertygat dem att se din sida av historien, kan de hjälpa dig att övertyga den andra föräldern.
 5. 5
  Använd fraser som är svårt för dina föräldrar att argumentera om. Till exempel:
  • "Jag vill vara mig själv, jag bryr mig inte vad folk tycker om mig."
  • "Jag växte upp, och känner att jag måste uttrycka mig."
  • "Detta kommer att få mig att känna som om jag verkligen bli belönad för de bra saker jag gör."
  • "Jag kommer aldrig att bära den när jag är i huset." - Det sista är bra om du inte behöver ha dem i hela tiden.
 6. 6
  Fras det rätt. Leta efter nyckelord som hjälper övertyga dina föräldrar om att få hål. Använd ord som snälla, hjälp, kommer, jag själv, mig, jag, fri, dekorera, personlighet, uttrycka, vem jag är, etc. Bara vara noga med att inte använda dem för mycket och få super-repetitiva.
 7. 7
  Gör det verkar som om att få en piercing är en konstform. Faktiskt inte använda ord som "Pierce" för mycket, använd dekorera, använd inte "örhänge", användning prydnad, använd inte "gillar", använd "kärlek", som om det vore din favorithobby.
 8. 8
  Ta inte upp dina vänner. En av de värsta och mest omogna saker du kan göra är att säga "Men Jane har piercingar, varför kan inte jag?".
 9. 9
  Undvik att bli för arg på dina föräldrar. De kommer inte att ändra sig om man skriker åt dem. Detta kommer att visa en stor brist på mognad.
 10. 10
  Diskutera med dina föräldrar. Diskutera de skäl du vill få flera piercingar och vara beredda att svara på frågor som "Vad är fördelarna med att få det?". Se till att ge bra, övertygande skäl.
 11. 11
  Practice! Öva vad du ska säga precis innan du frågar. Om du vill, skriv ner det och memorera det, men inte sitta där och läsa av ett papper, det ser för repeterat. Bara ha en god uppfattning om vad du ska säga, så att du inte får off-topic eller distraherad.
 12. 12
  Research. Ju mer du vet om piercingar du vill ha, desto bättre. Dina föräldrar kommer att se till att du vet exakt vad du vill, och kommer att se att du är väldigt mogen. Dessutom, ju mer du vet om den piercing du vill ha, desto mer vet du om du verkligen vill det säkert eller om det inte är rätt piercing för dig.
 13. 13
  Använd dina egna pengar. Om du kan, ta reda på priset på piercing du vill spara dina pengar, och erbjuder sig att betala för det själv.
 14. 14
  Vara säker. Ett stort bekymmer för föräldrarna är att ha sina barn få hål på riskabla platser med certifierade piercers. Titta på certifierade piercers i ditt område och räkna ut var du vill få hål. De billigaste platserna är vanligtvis inte det bästa alternativet.
 15. 15
  Var villig att prata och göra kompromisser. Om dina föräldrar säger nej, diskutera med dem varför de inte är bekväm med det, och försöka hitta någon medelväg: Till exempel kan du ha ett andra hål i varje öra i stället för en näsa ring. Om du är mogen om det och visa att du är villig att överväga deras oro, kan de vara mer öppna för diskussion.
 16. 16
  Berätta för dem i vilken ålder de hade sina öron bryggor. Var mycket försiktig med vad du säger tycker om det! Fråga inte varje dag. De kan säga nej

Tips

 • Vet dina föräldrar, och deras humör och reagera därefter.
 • Ge aldrig upp! Det kan ta 6 månader att prata din förälder [s] till att låta dig få en piercing.
 • Om de säger nej du kan säga "Kan du tänka på det?"
 • Fråga artigt
 • En-mot-en möten är bra, även om det inte är ett alternativ, en biltur eller under frukost är en bra tid, det gör dem tänka igenom resten av dagen.
 • Om dina föräldrar säger nej på grund av att de inte gillar piercingar personligen erbjuda att bära tydliga smycken eller ta ut dem när du är hemma / runt din familj och sedan bära synliga smycken när du är med vänner.
 • Om du inte hör något, inte prata tillbaka, men kanske släppa en fras som "Jag är ledsen att du inte känner som jag gör."
 • Om du har en faster eller farbror som är i piercings, försöka få dem att prata dina föräldrar i det.
 • Fråga efter det som en belöning för att få bra betyg, gör dina sysslor, etc. eller som en födelsedagspresent / julklapp.
 • Ibland föräldrarna inte är så avslappnad om piercingar eftersom deras dag, det var en sak som "dåliga kids" hade. Gör allt i din rätt att låta dem veta att tiderna har förändrats.
 • Om dina föräldrar inte är bekant med piercingar och som gör dem osäkra ta dem att få det gjort med dig eller få dem att kolla in platsen i förväg.
 • Tänk på att när du fyller 18 (16 i Storbritannien) dina föräldrar inte kan styra hur många piercingar du bör och inte bör få, så om de säger nej, vänta bara några år.
 • Det kan verkligen suga men om dina föräldrar säger nej så är det verkligen inte mycket du kan göra men acceptera det och vänta tills du är äldre.
 • Få syskon ombord.
 • En bra idé är att börja med piercingar som inte är lika hardcore som andra, till exempel öronen, sidan av näsan eller naveln, innan vi går vidare till mer "seriösa" piercingar, såsom tunga, ögonbryn, septum etc. Bygg upp långsamt.
 • Hot fungerar ibland, beroende på vilken typ av personer dina föräldrar är. Saker som "Jag ska genomborra mig om du inte tar mig för att få hål!" kan eller inte kan motivera dina föräldrar att ge dig vill att du ville ha.
 • Fråga dina föräldrar om de vill ha några piercingar. Ni kan alla få genomborrat tillsammans!

Varningar

 • En dålig idé är att gå bakom dina föräldrars tillbaka och göra en DIY eller få en vän att göra din piercing om de inte är en professionell. Detta kan gå mycket illa och sluta med många komplikationer såsom infektion, migration, en ostadig eller missriktad piercing, trauma, ärrbildning och många andra, att inte tala om hygien och faktorer smärta! Det är bättre att vänta 6 månader och få dina föräldrars tillåtelse att gå till en professionell än att bli förbannad och göra det genast själv i skolan badrum med en synål.
 • Se till att du vill ha piercing för en lång tid, eftersom du normalt har att hålla med piercingar för ett par år.
 • Om du ser dina föräldrar blir argare och argare, precis tillbaka från ett par dagar till en vecka och sedan artigt försök igen.
 • Var beredd på att höra "nej".
 • Om du får piercing som en belöning för gott uppförande / bra betyg eller något liknande vara medveten om att om du röra dig eller få problem senare dina föräldrar kan få dig att ta ut det.
 • Se till att dina föräldrar inte blir för arg på dig annars kommer de bara vet att säga "nej" om och om igen.
 • Föräldrar kan få galna.

Saker du behöver

 • Pengar för piercings, smycken och rengöringsmedel.