Wka

Hur man sparar en massa pengar som barn, på egen hand, utan att använda ett bankkonto

Föräldrar stöder oftast sina barn genom att ge dem pengar när de har höga betyg, hjälpa andra, inte göra buller, och göra sysslor. Många barn tycker om att spara sina pengar och försöka få mer. Detta kan få dig att känna att dessa pengar är din och du arbetat för att få det på många sätt. Det finns barn vars föräldrar öppna ett bankkonto för dem och låta dem spara sina pengar där. Här kan du läsa steg för att göra detta utan en och kanske de kommer att hjälpa dig att få mer pengar.

Steg

Hur man sparar en massa pengar som barn, på egen hand, utan att använda ett bankkonto. Varningar.
Hur man sparar en massa pengar som barn, på egen hand, utan att använda ett bankkonto. Varningar.
 1. 1
  Fråga dem, om de inte redan har ett barn, om du kan klippa sin gräsmatta för en viss summa pengar. Var realistisk i den summa pengar som de kommer att betala dig. Fråga om du kan rengöra sina hängrännor, eller om du är mer tekniskt inriktade och de är inte, be om deras datorer behöver fastställande, eller om de behöver något installerat.
 2. 2
  Under semesterperioder, många par vill lämna hemmet för en bra utekväll. Men de kan inte göra det genom att lämna sina barn så fråga om du kan sitta barnvakt. En bra utgångspunkt är 5€ en timme.
 3. 3
  Dina föräldrar kan betala dig extra om du regelbundet gå din hund, ta ut soporna, ta ut återvinningen, städa ditt rum, vakuum etc.
 4. 4
  Familjer är ett bra sätt att tjäna pengar. Be dina familjemedlemmar om de behöver något gjort.
 5. 5
  Fråga dina föräldrar om du kan samla aluminiumburkar i ditt hus, och sedan ta dem till en återvinningsstation. På vissa ställen, kommer de att betala dig 9:55 cent per can.However, andra ställen bara ge dig 2:58 cent så ring innan du åker.
 6. 6
  Om möjligt, förvara den i en spargris eller en säker plats, t.ex. en plånbok, burk, eller box.
 7. 7
  När du får pengar, skriv upp det datum och det belopp du fick i en loggbok. Detta hjälper dig hålla koll på dina pengar, så du vet om du har förlorat någon, samt hjälpa dig att hålla koll på hur mycket du har sparat.
 8. 8
  När du ska köpa något, fundera på det. Hur ofta kommer du faktiskt använda den? Vad ska du göra med det? Är det verkligen nödvändigt? Slösa inte pengar på saker du inte behöver, och du kommer att få mer pengar för de saker du behöver.
 9. 9
  Det finns massor av restauranger och caféer som kan behöva lite hjälp. Fråga några familjemedlemmar eller vänner för att se om de har någon information om det. Eller titta i din lokala telefonbok.

Tips

 • Förvänta dig inte att tjäna 75€ per dag. Chansen är att du inte kommer att tjäna pengar flesta dagar. Dock är en dollar sparat lika bra som en dollar förtjänat, och ju längre du sparar, desto mer kommer du att kunna köpa. Bara hålla på att göra det, och innan du vet det, kommer du att ha de pengar du behöver.
 • Gör ett mål i början så att du alltid har något att arbeta mot. Så att du vet hur mycket du behöver. Varje liten summa hjälper.
 • Håll i kvitton för att hålla koll på vad du har köpt.

Varningar

 • Inte spendera pengar på små saker som du kommer snart att glömma och ångra att köpa. Fundera på om detta köp är värt innan du köper.
 • De flesta människor är förtrollad med ett objekt, betyder inte att de ska få det? Nej Göra en del efterforskningar. Är det billigaste i den butiken, eller en annan butik? Är det värt det?
 • Vissa länder kan kräva en barnvakt licens för dig att sitta barnvakt.