Wka

Hur man ser bra på en bal

Det är din speciella dag, och naturligtvis du vill se ditt bästa. Men hur? Detta är ett speciellt tillfälle där samma utseende kommer att få arbeta för pre-prom bilder, en speciell middag, och några timmars dans, så du kommer att vilja ta en look som är bekväm och lätt att underhålla samt vara smickrande. Här är grunderna.

Steg

Hur man ser bra på en bal. Lämna inte till sista minuten.
Hur man ser bra på en bal. Lämna inte till sista minuten.
 1. 1
  Lämna inte till sista minuten. Titta igenom tidningar eller titta på röda specialerbjudanden mattan kändis, letar efter ser att fotografera och gå väl. Titta igenom din garderob för en guide om vad stilar och färger har försökt-och-sant i det förflutna. När du äntligen göra det till affären, ta med en kamera och en tillförlitligt ärlig vän eller förälder.
 2. 2
  Köp skor i god tid. Med klänningen framför dig, börja beskriver vad du letar efter. Tänk priset på klänningen - är dina skor en plats att snåla eller att betala? Metalliska toner (silver, guld) passar färgen på din klänning är utprovade sann, och kan hittas med en rad olika höjder av hälen. Håll borta från flashiga skor och istället överväga komfort. Tänk skorna mellan intervallet två till tre inches - klackar kan jämna ut utbuktningar och, men en hobble är knappast lockande.
 3. 3
  Plocka andra tillbehör som du tror passar din stil. En enkel klänning kan ofta stärkt av, men om din klänning är redan flashig nog, kanske minimalism vara nyckeln.
 4. 4
  När man överväger hår, tidningar är en utmärkt resurs - Klipp ut bilder med frisyrer som du verkligen älskar. Tänk vilken typ av balen som du vill ha: är de pre-prom bilder vad du mest upphetsad över? Eller är du sannolikt att visa upp dig på dansgolvet? Välj strukturerade eller mer avslappnad stilar därefter. Alltid hålla stilen på din klänning i åtanke, och köpa håraccessoarer i god tid.
 5. 5
  Makeup är området med störst sannolikhet för fel. Detta är en mycket fotograferade händelsen, så foundation är inte frivilligt, men tänk på att detta sker under våren / sommaren. Tonade fuktkräm och pulveriserad foundation täcker utan att vara stökigt i värmen. Ögon och läpp bör tillämpas som är din egen. Om du vill experimentera, prova det i god tid och fortsätta finslipa det. Du vill inte göra ett misstag som kommer att lägga till stress på natten av.
 6. 6
  Den sista nyckeln till ett perfekt utseende är att upprätthålla det hela natten! Ta en koppling med endast de nakna dagliga nödvändigheter (mobiltelefon, ID, etc), och inkluderar ett pulver fall, ditt läppstift, en våt-torkar (för att köra smink, etc.) och hårnålar. Tillämpa och söka efter problem innan din dag anländer, innan de lämnar restaurangen, och sedan flera gånger på evenemanget.

Tips

 • Schemalägga möten och dagar planera för shopping, etc., i din planerare. Om du inte har en, gör en! Det är det enda sättet att garantera att du inte kommer att vara kvar i helgen innan, gör göra.
 • Glöm inte grunderna i sig redo för alla evenemang. Raka benen, är tweezing dina ögonbryn och fuktgivande särskilt viktigt på nätter som dessa!
 • En manikyr och pedikyr är subtila, men du vet att de är där. Gör en dag med vänner där du kan alla få dem gjort eller gör det för varandra.
 • När det är möjligt, lämna din look till proffs. Många varuhus har gratis personliga shopper tjänster: utnyttja deras hjälp! Leta efter en frisör eller makeup artist - med hjälp med din stil är en spänning reliever, så länge du gör det tydligt vad du vill och aldrig betala för en look du inte är tokig. Återigen, alltid planera i förväg!
 • Dessutom, när man vet hur man ska sy kläder och är en professionell, kan du göra din egen balklänning! Gör ser det som något alla skulle vilja, och ingen skulle "råka" bära samma klänning som du.

Varningar

 • Kom ihåg att du kommer att ha bilder av denna natt för många år framöver - Titta efter vad som verkligen passar dig, inte bara vad som är populärt nu.
 • Med all tid i planering, du kommer att vilja överdriva. Det är oundvikligt. Gör inte! Varje steg i processen, utvärdera varför du behöver detta tillbehör eller att kosmetisk. Om svaret inte är "att få mig att se bättre," sedan ta bort det.
 • Aldrig göra en drastisk förändring i ditt utseende precis innan natten! Dramatiska hår nedskärningar och sista-minuten garvning utnämningar är ett definitivt nej, även om de verkar som en bra idé då.

Saker du behöver

 • Mode / skönhet tidningar (Seventeen, Glamour, etc.)
 • Kamera
 • Powder Foundation
 • Tonade fuktkräm
 • Läppstift
 • Hårnålar
 • Planner