Wka

Hur man säkert träffa en person du träffat på nätet

Träffa nya människor ska alltid vara roligt. Men det finns vissa risker med att träffas i person och någon som du har träffat online. Här är några steg på den personliga säkerheten i dessa situationer.

Steg

Hur man säkert träffa en person du träffat på nätet. Lägg inte för mycket personlig information på din My space / bebo sidan.
Hur man säkert träffa en person du träffat på nätet. Lägg inte för mycket personlig information på din My space / bebo sidan.
 1. 1
  Lägg inte för mycket personlig information på din My space / bebo sidan. För mycket personlig information kan innebära att sätta vilken stad du bor i, där du går till skolan, dina för-och efternamn, och där du umgås med dina vänner. Anledningen till att du inte vill sätta personlig information på din My space / bebo är för om du gör, kan någon som inte vet att du hittar dig den information som du har lagt på mitt utrymme. Detta kan vara mycket farligt.
 2. 2
  Tipsa en betrodd vuxen (förälder / familjemedlem / vän) som du avser att träffa den här personen och ge dem en kopia av de uppgifter du har fått. Du skulle aldrig vet att de kanske känner dem eller deras familj.
 3. 3
  Gör lite bakgrund kontroll (det är väldigt lätt att vara någon annan på nätet, oavsett hur länge du har känt dem, behöver du egentligen inte känner dem!), Google detaljer, fråga runt i skolan, titta i telefonboken, etc. Du måste få så mycket information om dem som du kan, se till att de är den de säger att de är (ålder, skola etc.) Du kan inte vara för försiktig.
 4. 4
  Ring dem med ett hemligt telefonnummer, förvandla din nummerpresentatör skicka iväg (kom ihåg textmeddelanden alltid ge ditt nummer) eller använd en telefonkiosk. Du bör ringa snarare än text, för att höra deras röst. Du kan berätta en hel del från någons röst. Lär känna dem via telefon för en stund innan du träffar dem. Minst två veckor borde räcka. Alltid göra kallelsen.
 5. 5
  Ska träffa någonstans offentligt. Någonstans du normalt inte skulle gå. Uppfyller inte på sin plats eller din. Du vill göra ditt bästa för att se till att du aldrig träffa dem igen, om det går dåligt. Berätta för dina föräldrar vart du ska, med vem och vilken tid du kommer att bli klara.
 6. 6
  Du måste ta med antingen två eller flera vänner eller en betrodd vuxen, kan de lämna när du vill ha dem och möta dig vid en bestämd tidpunkt (pre-ordna den här gången och hålla fast vid det) när du är klar. Bo på denna plats under hela ditt första möte. Minns den person du möter, om de verkligen är någon som du borde få veta, kommer inte ihåg.
 7. 7
  Möt dem några gånger under dessa förhållanden tills du är säker på att de verkligen är den person som du har lärt känna på nätet, innan du ger dem dina uppgifter.

Tips

 • Undvik att dricka alkohol före eller under mötet.
 • Om du har några reservationer om att möta dem, gör det inte. Lita alltid på din magkänsla. Det är oerhört viktigt att lyssna till "röda flaggor" som dyker upp i ditt sinne när du känner eller hör något som bara inte verkar rätt om personen i andra änden.
 • Ta din tid och behåll kontrollen, bli inte övertalas att göra något du känner dig obekväm att göra, oavsett vad de säger.
 • Var försiktig om han föreslår möte på sin plats eller din. Detta är en annan röd flagga, sluta kommunicera med honom direkt. Alltid träffas på en offentlig, neutral plats, helst under dagen.
 • När du pratar med honom i telefon, och, efter lite chit chat, han plötsligt börjar prata om sexuella saker, eller frågar dig vad du har på dig, hänga upp. Detta är en "Red Flag".

Varningar

 • Möte främlingar är farligt. Det finns alltid en chans att de inte är som de säger att de är.
 • Ge aldrig något av dina vänners personliga uppgifter, eftersom detta skulle kunna sätta dina vänner i fara också.
 • Kom ihåg, du skulle inte låta en främling du träffade på gatan in i ditt hus. Så ska du inte tillåta Internet främlingar, heller.
 • Om de börjar att följa dig agera och låt någon som vet.