Wka

Hur man kan minska brottsligheten i ditt närområde

Medan vi gillar inte att prata om det - eller ens tänka på det - brottsligheten ökar i Europa och i hela världen.

Antalet inbrottstjuvar, rånare, tjuvar auto, rövare, handväska Snatchers och andra brott ökar i en alarmerande takt. Nu kan du, som är bosatt, kan arbeta med grannarna bidra till att minska brottsligheten.

Steg

Hur man kan minska brottsligheten i ditt närområde. Organisera och / eller gå ett kvarter program där du och dina grannar träffas för att lära sig att skydda er själva, din familj, ditt hem och din egendom.
Hur man kan minska brottsligheten i ditt närområde. Organisera och / eller gå ett kvarter program där du och dina grannar träffas för att lära sig att skydda er själva, din familj, ditt hem och din egendom.
 1. 1
  Organisera och / eller gå ett kvarter program där du och dina grannar träffas för att lära sig att skydda er själva, din familj, ditt hem och din egendom. Att arbeta tillsammans, kan du få de brottslingar utanför ditt block och ut ur ditt område.
 2. 2
  Bo i grupper. Det finns säkerhet i antal och kraft genom att arbeta med en grupp. Du lär känna dina grannar bättre, och arbeta med dem du kan minska brottsligheten, utveckla en mer enad gemenskap, ger en allé av kommunikation mellan polis och medborgare, fastställa pågående tekniker brottsförebyggande i ditt närområde, och förnya medborgarnas intresse i gemenskapens verksamhet.
 3. 3
  Använd "medborgarnas säkerhet projekt". De inrättas för att hjälpa dig att göra detta. Det är en gemensam satsning mellan privatpersoner och lokala polisen. Sådana program har startat över hela landet. Kanske en finns redan i ditt samhälle. Dessa organisationer kräver inte frekventa möten (en gång i månaden eller så). De frågar inte vem som helst att ta personliga risker för att förebygga brott. De lämnar ansvaret för att fånga brottslingar där det hör hemma - med polisen. Detta är INTE ett "Vigilante" grupp: Dessa grupper samla medborgare tillsammans för att lära brottsförebyggande från lokala myndigheter. Du samarbetar med dina grannar att rapportera misstänkta aktiviteter i grannskapet, för att hålla ett öga på bostäder när den boende är borta, och att hålla alla i området tänker på de vanliga försiktighetsåtgärder för egendom och jag som alltid bör tas. Brottslingar undviker bostadsområden där sådana grupper finns.
 4. 4
  Lär dig vad du behöver veta. Genom samarbete med lokala brottsbekämpande organ, några av de saker du kommer att lära - och allt gratis - är:
  • Vad du ska göra i en nödsituation.
  • Hur man bäst identifiera en misstänkt person.
  • Hur att identifiera ett fordon som används i en misstänkt kriminell aktivitet.
  • Tecken att se upp för innan ett hus eller lägenhet som kan vara i färd med att burglarized.
  • Vad du ska göra i händelse av skada.
  • Vad göra om misstänkta personer sölig på din gata.
  • Hur att identifiera stulna varor.
  • Hur man känner igen bilstöld pågår.
  • Hur du skyddar ditt hus eller lägenhet.
  • Hur man känner igen ett pågående inbrott.
  • Hur du skyddar dig själv och familjen - och mycket mer.
 5. 5
  Allt du behöver göra är att kontakta dina grannar och ordna ett datum, plats och tid för första mötet. Håll möten på ditt hem eller hos en granne. Försök att planera en tid som är lämplig för de flesta av dina grannar - helst på kvällen. Sedan, ring din lokala polismyndighet. De kommer gärna att ge din grupp informella föreläsningar, gratis litteratur - och i många fall, klistermärken fönster och ID-kort.
 6. 6
  Kom ihåg att poliser inte vara överallt. Din samarbete med dem är till nytta för dig, din familj, dina grannar och ditt närområde.