Wka

Hur man handskas med mobbare

Mobbare finns i alla former och storlekar, och de flesta av oss måste ta itu med dem på ett eller annat. Däremot kan hantera mobbare i skolan vara särskilt besvärande. Detta fungerar även för vuxna! Mobbning kan vara ett allvarligt problem, både i skolan och på arbetsplatsen. Det har även förekommit fall av både barn och vuxna som begår självmord på grund av mobbning.

Steg

Hur man handskas med mobbare. Vet vilken typ av översittare du sysslar med.
Hur man handskas med mobbare. Vet vilken typ av översittare du sysslar med.
 1. 1
  Vet vilken typ av översittare du sysslar med. Vad gör han för andra, och hur han reagerar med olika situationer?
  • Aggressiv mobbarna är benägna att missbruka fysiskt och utan tvekan. Försök att känna den inre du alltid tror att du har ditt liv att han / hon inte kan ta det ifrån dig. Tror du kommer att vara starkare än honom, är du starkare än honom.
  • Smädar mobbarna är verbalt kränkande (ringa namn, gör skämt, retas, osv).
  • Indirekt mobbare spred rykten, utesluta andra, och trakassera sina offer när så är möjligt. Försök att övervinna rykten, berätta för alla dess inte sant och mobbaren bara vill ha uppmärksamhet.
  • Cyber ​​mobbare trakasserar andra barn via snabbmeddelanden, e-post och andra elektroniska medel. Det finns mer specifika sätt att hantera online-mobbare. Det bästa sättet är att ta bort dem och inte läsa något de säger. Var noga med att blockera mobbaren också.
 2. 2
  Arbeta dig runt mobbarna. Prova och undvika dem i skolan och sociala situationer. Om de går någonstans på samma sätt som du gör, prova ett annat sätt, om de inte kan hitta dig, kan de inte mobba dig. Gå inte någonstans nära dem, gör ditt bästa för att undvika dem, men inte visa att du undviker dem. De kommer oftast läsa detta som rädsla / framgång, och de kommer att mobba dig mer som en följd.
 3. 3
  Visa minimal reaktion på mobbning. Visa inte mobbarna att du känner dig sårad om de gör något som gör dig obekväm, bara gå bort. Mobbare vinna tillfredsställelse från att göra andra känner sårad eller obekväm, så ge dem en reaktion kan bara uppmuntra dem ytterligare. Mobbaren vill ha uppmärksamhet och om du visar dem att de är känslomässigt skada dig, kommer de att få mer glädje av att göra detta.
  • Denna taktik kan slå beroende på mobbaren, så läs situationen noggrant. Några mobbare kommer känna sig trygg plågar dig, (som de åtnjuter att själva handlingen) om de ser att du inte lider av sina handlingar.
  • Du kan inte tala förnuft med en irrationell person. Promenad med värdighet, säger att du har bättre saker att göra med din tid. Om det fortsätter, stå upp för dig själv. Om det fortsätter eller inte fortsätter, se till att stå upp för andra.
 4. 4
  Gör inte skämta på egen bekostnad för att försöka bevisa att det finns inget de kan göra för att såra dina känslor. Detta kommer bara att behaga dem, och de kommer ofta chip i med sin egen förlöjligande och förnedring för att sänka din självkänsla.
 5. 5
  Istället reflekterar en förolämpning tillbaka till en verbal angripare. Om åstadkommit offentligt, kan detta framkalla skratt från omgivande kamrater eller offer vid översittare bekostnad. Detta är en översittare värsta mardröm, eftersom de är de-throned från sin maktposition över dig. Tänk på att inte visa mobbaren den uppmärksamhet de är hungriga för, eftersom detta gör att mobbaren för nöjet att faktiskt skada andra känslomässigt.
  • Undvik förolämpa mobbaren om de har en historia av att kunna fysiskt mobba dig, eftersom detta anstiftar en konflikt som du inte kan vinna. I stället för att förvärra situationen, gå bort. Rapportera detta till en auktoritet om du tror att du är i fara.
 6. 6
  Rapportera alla mobbning till en auktoritet. Tänk på dina föräldrar, skolans studie-och yrkesvägledare, rektor, eller någon annan som kan ta itu med eller straffa mobbaren och skydda din säkerhet. Det är viktigt att du pratar med någon om dina problem att få det att sluta. Oroa dig inte om hämnd att mobbaren kan ta om du rapportera händelsen, de kommer att skada dig ändå och blidka dem inte lösa ditt problem. Du kan också gå att berätta en god vän. En god vän inkluderar dem som står upp för dig och att du står upp för dem samt vid alla tidpunkter.
  • Om det finns en mobbning undersökning i din skola alltid skriva ditt namn. Var inte generad. Du kommer förmodligen att börja prata med någon som är mycket erfarna och detta kan vara förvånansvärt bra. Du kanske känner mig väldigt liten men i verkligheten du är större då översittare.
 7. 7
  Hjälp andra. Mobbare är människor som försöker göra sig se bra. Allt de vill ha är uppmärksamhet ta ifrån dem och de har ingenting. Men du kan se bättre genom att hjälpa andra! Prova att fråga mobbaren varför de plockar på människor. Det finns aldrig ett tillräckligt bra svar på denna fråga. Om du inte vill ställa mobbaren denna kraft dem in i att vara obekväma, men se till att din inte mobbning dem!
 8. 8
  Ta karate lektioner. Detta kommer att ge dig självförtroende och förmåga att försvara dig själv och kämpa ordentligt. Du får också lära dig att inte framstå som ett lätt mål.
  • Promenera med en målmedveten självförtroende och ett "du inte vågar bråka med mig attityd."
  • Var medveten om din omgivning. Promenad med huvudet upp ser framåt i den riktning du går, använd din perifera seendet att vara medveten om människorna omkring dig. Oavsett hur osant det är, agera självsäker och står högt.
 9. 9
  Lära sig självförsvar. Detta är mycket viktigt om du skulle behöva kämpa, göra det med all din styrka, inte motvilligt. En Tang Soo Do Självförsvar klass kommer att lära dig att göra detta.
  • En snabb spark i skrevet gör att personen känner sig förvirrad och ser generad länge nog för en flykt. Mobbare är inte alltid används för andra att få det bästa av dem.
  • Om mobbaren är att ta tag dig eller skjuta dig, det är faktiskt en fördel. Försök riktigt svårt att hålla balansen. Ta tag i ett av hans armar med vänster hand och slog hans / hennes armbåge med den andra. Därefter, med vänster hand, skjuta bort den kvarvarande armen.
  • Om ljumsken inte fungerar, prova solar plexus (höger under revbenen), eller sparka en knä för att göra personen resan.
  • Kör, få till en säker plats, och kalla på hjälp.
 10. 10
  Överlista dem. Mobbare är oftast inte särskilt smarta eller kvick, så att du kan använda detta till din fördel.
  • Håller med dem om allt. Till exempel, om mobbaren säger, "Vad är det för fel med dig!?" säger, "Ganska mycket allt, varför frågar du?" Att agitera dem ännu mer, även om de försöker berömma dig efter det, inte håller med dem. Så om mobbaren säger "Du är ett geni," säger "Nej jag är inte, men jag är en idiot."
  • Skratta åt allt de säger, och värre förolämpning, ju hårdare du ska skratta. Ingen fejkade! Försök att tänka på det som något riktigt roligt och faktiskt skratta. Detta är onekligen frustrerande att en mobbare, eftersom de vill att du ska gråta, inte skratta. (Jag tror inte att skratta så hårt att du gråter räknas.)
  • Scream en offert på toppen av dina lungor att deras ansikte. Du ska bara prova detta när de har trampa på fötterna eller i allmänhet göra något ordlöst irriterande. Det finns många bra saker att citera, såsom den första versen av Jabberwocky låtar som har mest bortglömda, ("jag är jag, Don Quijote, mannen av LAMANCHA") eller göra upp några av dina egna ("Jag skulle vilja en dollar så jag kan köpa en fisk! "). I detta fall är slumpmässigt nyckelordet.
  • Använd gamla - gammaldags förolämpningar. "Attercop" och "Simple" är några bra sådana.

Tips

 • Ta ingenting mobbare säger till hjärtat - de är inte värda dina tårar! Låt inte deras ord stoppa dig från att uppnå dina mål! Visa förtroende och visa dem att deras ord har ingen effekt på dig.
 • Några mobbare kan bara vara avundsjuk på dig. De bara mobba dig för att du har en stor talang som de inte har, så var stolt över vad du gör. Calling namn är inte kul. Egentligen, vad är djupt inne mobbarna är att de inte har modet att göra det du gör bäst.
 • Var självsäker och stå ditt marken.
 • Tipsa andra du känner dig hotad. Om du har läst några skrämmande historier om människor mobbad i 8 år, är det största problemet bristen på kommunikation.
 • Aldrig försöka hämnas. Det kommer att glädja dem ännu mer. Prova den tysta behandlingen.
 • Aldrig säga något dåligt att vara defensiv. Gör vad mobbaren gör för "hämnd" betyder att du är precis lika illa som de är.
 • Ignorera dem och gå bort-det är din bästa insats. Allt de vill ha är uppmärksamhet.
 • Var medveten om din omgivning. Promenad med huvudet upp ser framåt i den riktning du går, använd din perifera seendet att vara medveten om människorna omkring dig.
 • Promenera med en målmedveten självförtroende och ett "du inte vågar bråka med mig attityd."
 • Vad du än gör, inte faktiskt slåss mobbaren om du inte är i allvarlig fara för personskador.
 • Kom ihåg att mobbare inte kan skada dig. De vill bara visa att de är "kraftfull", trots att de visar precis det motsatta: De är ynkryggar. Riktigt mäktiga människor visar sin makt på andra sätt, inte genom att förnedra andra som är "svagare" än dem. Visa dem att du inte är rädd för dem.
 • Håll dig lugn hela tiden, eftersom detta kommer att pussel och hindra en typisk översittare i deras försök att framkalla en negativ reaktion.

Varningar

 • Kom ihåg-allt de vill är att du ska reagera. Att ignorera dem är bättre än tattling eller står upp för dem. Så småningom kommer de att bli uttråkad.
 • Många barn får lära sig att mobbarna inte får fysiskt om de bara gör narr av dig. Detta är inte alltid sant, eftersom det kan alltid eskalera. Var försiktig runt någon översittare, alltid bo på offentliga platser eller bland andra (speciellt auktoriteter) när en översittare plockar på dig.
 • Försök att hålla dig borta från slagsmål. Det är smart och du hamnar säkert.
 • Om mobbaren är vuxen eller ung vuxen och hotar dig eller skada dig, är det kallas missbruk. Prata med någon omedelbart, eller barn kallar Hjälp Phone (1-800-668-6868)
 • Återigen, ta inte allt de säger om dig till hjärtat. Låt dig inte luras av dem heller. Om de försöker agera snäll mot dig och de ser ut som om de menar det, ge dem en chans. Om de ser ut som de fejkar det, ignorera dem.
 • Låt inte mobbare störa dig och göra dig självmordsbenägen. Varför skadar dina nära och kära bara på grund av dessa otäcka människor?