Wka

Hur man gör en platonisk relation arbete

Vad är en vän? En enda själ bostad i två kroppar. ~ Aristotle


Djupa vänskap mellan vänner av motsatt kön är möjliga och styrks varje dag. Även om det kan finnas tillfällen att ni båda har känslor som går utöver den platoniska typ av din relation, det viktiga är att ingen av er agera på dem och att du behåller respekten för varandra. Platoniska relationer är otroligt när de fungerar väl - en icke-dömande vän av det motsatta könet kan erbjuda dig mycket i vägen för råd, stöd, samtal och olika perspektiv.

Steg

Hur man gör en platonisk relation arbete. Var öppen för möjligheterna att spänningar.
Hur man gör en platonisk relation arbete. Var öppen för möjligheterna att spänningar.
 1. 1
  Var öppen för möjligheterna att spänningar. Om du eller din platonisk vän är homosexuell, det finns alltid en möjlighet att gnistor med någon av det motsatta könet som tänker och känner som du gör. Det är naturens sätt att få oss tillsammans och det tenderar att köra i överväxeln för vissa mer än andra.
 2. 2
  Skapa tydliga spelregler. Undvik att få in den "vänner först" svårigheter. Om ni båda överens om att ha ett förhållande var av kort till sådana skäl som gifta status, arbete eller tryck studier, distans, religion, etc., hänger den "potential" för en romantisk tillhörighet det outtalade. Det är mycket bättre att göra det klart att du har en vänskap som frågor, där ni båda ta hand om varandra i en syskon-liknande sätt genom att titta ut för varandra och umgås tillsammans men att vänskap är allt det förblir.
 3. 3
  Lita på er själva. Alla de "möjligheter" åt sidan, ha förtroende för ditt beslut. Natur och samhälleliga trycket är inte avgörande för dig, din vän eller dina val. Du är ansvarig för dina egna val och beslutet att göra relationen platoniska är ditt tydliga val. Tro på det för vad det är och litar på er båda att uppfylla platoniska kompakt.
 4. 4
  Tänk alla fördelar med en platonisk relation. Det hjälper att komma ihåg vad som vinns genom att förbli platonisk stället någonsin frestas att kasta bort det i ett ögonblick av romantiska svaghet. Fördelarna med platoniska vänskap omfattar:
  • De uthärdar eftersom du litar på varandra och dela en hel del tillsammans med en andlig, emotionell och delade erfarenheter nivå
  • Du är inte plågas av intimitet av romantisk kärlek och sexuella relationer, med alla tillhörande tvivel, svartsjuka, komplikationer etc.
  • Ingen av er behöver uppträda inför varandra, du är den du är
  • Du kan läsa om det motsatta könet från varandra på ett säkert och kompromisslöst sätt
  • Båda du dra nytta av varandras perspektiv på utmaningarna dig i relationer med andra människor
  • Det finns alltid någon du kan gå till för äkta, orädd och rättfram råd - platoniska vänskap tenderar att ha en kvalitet som överträffar de ofta outtalade konkurrenskraftiga och överensstämmande behov av samma kön vänskap
 5. 5
  Lugna andra som kan komma att påverkas av din platonisk relation. Om det finns partners, makar, vänner, etc, är inblandade, kan det vara bra att rensa luften med dem tidigt om naturen av din platonisk vänskap. Gör på samma sätt för din platoniska väns andra halvan där politiskt. Håll dig borta från potentiellt komprometterande situationer, såsom att vara på sin lägenhet sent på natten utan din makes kunskaper / avtal. Erkänna att ibland partnerns oro din platonisk relation kan vara den svåraste delen av att upprätthålla en platonisk vänskap. Din make måste veta att (a) du inte talar eller klaga på dem, (b) du kommer att vara öppen med din make om vad du säger och gör med din platoniska vän, (c) blir det inga hemliga handlingar, och (d) att du inte låter den platoniska vän ersätta den relation du har med din make.
 6. 6
  Var realistisk. Det bara kan mycket väl vara så att en del av det medvetet supressed spänningar i er relation är det som ger er båda med gnistan att få det att fungera så bra. Detta aldrig uppfylls men potentiell verklighet kan vara en källa till otrolig kreativitet, upptäckt, och problemlösning när ni två arbetar tillsammans på något. Medan du aldrig ska agera på det, är det ibland värt att erkänna för dig själv att detta utgör en del av det som gör platonisk vänskap fungerar så bra.

Tips

 • Den moderna idén om "platonisk kärlek" är inte riktigt vad det började som, ursprungligen platonisk kärlek var passionerad, icke-erotiska kärleken. Moderna tider har gjort det till en mening av en fast vänskap mellan en man och en kvinna som inte korsar sexuella gränser.
 • Forskning stora platoniska relationer i historien, detta kommer att hjälpa till att övertyga dig om att de har arbetat och utföra arbete. Till exempel, George Washington och Betsy Ross, Gertrude Stein och Ernest Hemingway, etc. Även några kända fiktiva skildringar inkluderar: Peter Pan och Tingeling, Maxwell Smart och 99, och Harry Potter och Hermione Granger.

Varningar

 • Om du känner romantiskt intrasslade med din platoniska vän och det är inte besvarad, kan du hamna känsla djupt sårad och förrådd och det kan vara mycket svårt att laga vänskapen igen. Även om den är besvarad, kommer det inte vara samma sak igen om vänskap som blev kärlek inte fungerar.
 • Om äktenskapet mellan man är förbjudet, inte tillåter dig själv att diskutera äktenskapliga eller romantik problem. Vänligen omdirigera ämnet eller rekommendera till den andra personen för att diskutera det med en vän av samma kön.