Wka

Hur man gör avokadoolja

Avokadoolja är en samling av den olja som har utvunnits ur köttet av avokado. Det är mycket aromatisk och har flera användningsområden inom kulinariska och kosmetiska aktiviteter. Men eftersom den avokado är en relativt dyr bit frukt, inköp avokadoolja från en butik kan kosta en betydande mängd. Om du har ett antal överblivna avokado, även om de har gått dåligt, kan du använda dem för att extrahera din egen avokadoolja. När lärt, är utvinning av avokadoolja enkel och kan utföras när som helst. Här är de grundläggande stegen för att göra avokadoolja hemma.

Steg

Hur man gör avokadoolja. Skrapa köttet off av 2 kg (4, 4.
Hur man gör avokadoolja. Skrapa köttet off av 2 kg (4, 4.
 1. 1
  Skrapa köttet off av 2 kg (4, 4 kg.) Av avokado i mixern.
 2. 2
  Häll 1 L (4 0,2 dl) av kokos grädde i mixern med avokado köttet.
 3. 3
  Blanda tills blandningen blir helt slät utan några klumpar eller bitar. Den slutliga konsistensen ska vara som en våt pasta.
 4. 4
  Häll innehållet i biandaren in i en stor kruka och ställ in den över spisen. Ställ in värmen till medel-låg.
 5. 5
  Röra om i grytan med en träsked var 5 minuter, och se till att skrapa sidorna och botten av krukan för att förhindra bränning.
 6. 6
  Fortsätt att koka blandningen tills all fukt har utvisats och förångades, sedan stänga av värmen.
 7. 7
  Placera den stora tygstycke över en stor skål. Detta kommer att användas för ansträngande.
 8. 8
  Dumpa den kokta avokado köttet ovanpå duken i skålen.
 9. 9
  Ta tag i kanterna på duken och föra dem samman över avokado. Duken ska se ut som en påse med avokado köttet inuti. Pressa avokado köttet inuti trasa för att utvinna så mycket olja som möjligt.
 10. 10
  Häll den extraherade avokadoolja i en liten, tom glasbehållare. En lufttät mörka glasbehållare skulle vara bäst för att säkerställa maximal varaktighet friskhet för oljan.

Tips

 • Konsumtionen av avokado olja kan bidra till att förbättra kvaliteten på din hud tack vare närvaron av vitaminerna A, D, och E, som alla är involverade i tillväxt och förnyelse av hudceller. Dessutom, vitamin A och E hjälp främja en snabbare hud läkning och hjälpa till att förhindra ärrbildning.
 • Avokadoolja kan förebygga en rad cancerformer från att utvecklas. Den alfa-linolensyra i avokadoolja har visat sig hjälpa till vid förebyggande av cancer, särskilt bröstcancer och koloncancer, medan vitamin E i avokadoolja har visats både förebygga och behandla hudcancer och prostatacancer.
 • På grund av omega-3 och omega-6-fettsyror och vitamin E i avokado, har avokadoolja en stark antioxidant effekt. Antioxidanter minska antalet fria radikaler i blodet, vilket kan skada dina blodkärl över tiden. Minska fria radikaler resulterar i större blodkärl styrka och integritet, vilket leder till ökad kardiovaskulär hälsa.
 • När konsumeras, hjälper avokadoolja skydda kroppens kardiovaskulära systemet på grund av den oljesyra finns i oljan. Konsumtionen av oljesyra har visat sig minska det onda kolesterolet och öka det goda kolesterolet, vilket resulterar i en minskad risk för hjärt-kärlsjukdom.

Saker du behöver

 • 2 kg (4.4 pund.) Avokado, helst färska
 • 1 L (4.2 dl) kokosgrädde
 • 1 stor skål
 • 1 stort tygstycke
 • 1 mixer eller matberedare
 • 1 stor kruka
 • 1 träslev
 • En liten, tom, lufttät glasbehållare