Wka

Hur man bygger ett socialt nätverk

Ett socialt nätverk består av en grupp av vänner och bekanta som delar liknande intressen, karriär eller båda. Att bygga ett effektivt socialt nätverk innebär att du alltid kommer att ha kontakter för att hjälpa dig med dina personliga eller karriär strävanden.

Steg

Hur man bygger ett socialt nätverk. Gå igenom din adressbok, filofax, eller annan kontaktinformation för dina nuvarande vänner och kontakter.
Hur man bygger ett socialt nätverk. Gå igenom din adressbok, filofax, eller annan kontaktinformation för dina nuvarande vänner och kontakter.
 1. 1
  Gå igenom din adressbok, filofax, eller annan kontaktinformation för dina nuvarande vänner och kontakter. Gör anslutningen med dem bara för att prata. Ämnet för samtalet är egentligen inte viktigt i detta skede. Bara hålla kontakten underverk och kommer att utgöra grunden för nästa steg.
 2. 2
  Kasta ett party. Antingen en födelsedagsfest eller bara en vänlig träffas. Be alla dina nära vänner att komma och tala om för dem att de kan ta med en gäst. Tala med alla på festen och få telefonnummer och kontaktuppgifter från dem som du inte vet och att du delar gemensamma intressen med.
 3. 3
  Gå med i en styrelse internet budskap eller gemenskap som fokuserar på en av dina intressen (t.ex. google;)). Inlägg i ämnet och dela din kunskap. Om någon på forumet har liknande intressen eller kan lära dig något, och sedan skicka dem ett mail eller ett personligt meddelande och lära känna dem.
 4. 4
  Delta bröllop, begravningar och fester som du är inbjuden till. Visar att du bryr dig om människorna i ditt nätverk, även om du bara pop i och säga hej, kommer att orsaka dem som finns i ditt "nätverk" för att gå tillbaka samma artighet. Och, kan du träffa andra människor där också.
 5. 5
  Skicka ett veckovis mail till några av dina mest värdefulla kontakter bara för att röra bas. Fråga hur de gör, hur deras familj är, hur deras jobb kommer. Var ärlig!
 6. 6
  Överväg volontärarbete och gå en orsak som du tror på. Kanske en cancer eller aids promenad eller fundraiser. Eller kanske en politisk kampanj för en kandidat som du delar politiska åsikter med.
 7. 7
  Delta i konferenser som rör de ämnen som du är intresserad av. Oavsett om de handlar om teknik, skidåkning eller scrapbooking, kommer du träffa nya människor som delar liknande intressen.
 8. 8
  Starta din egen grupp. Detta kan vara lite av en skrämmande uppgift, men om du startar en egen grupp, om en internet anslagstavla grupp eller en faktisk träffas och hälsar gruppen, kommer folk att komma till dig istället för att du letar efter dem. Detta är ett bra sätt att träffa nya kontakter och vänner.
 9. 9
  Skulle du vara söker ett jobb, tveka inte att berätta för alla i ditt nätverk om det. Skicka ut meritförteckningar som du är närmast eller de som delar intresse för näringslivet.

Tips

 • Aldrig "snäsa" någon som introduceras till dig. Du kanske inte gillar det sätt som de klär, handling, eller ens titta, men en av de personer i ditt sociala nätverk bryr sig om dem, så var mycket tillmötesgående när man möter en ny kontakt. Du behöver inte hålla kontakten med dem, men du bör vara artig - alltid! Också, inte vara dömande, kan du vara träffa någon som kommer att bli en av dina bästa vänner.
 • Var inte rädd för att lämna din komfortzon. Om du är på en fest, inte bara stå i hörnet. Bara göra små prata med folk. Snart kommer du att vara i ett fullskaligt samtal som kan leda till en närmare relation.
 • ALDRIG kontakta gamla vänner och försöka sälja dem något om du inte har talat med dem i tid. Detta kan vara en stor turn-off och kan kosta dig en vänskap. Om du vill dela en affärsplan med en gammal vän, komma nära dem igen först.
 • Bär alltid visitkort. De har dina kontaktuppgifter på dem och är ett enkelt sätt att ge din information till personer som du vill höra från igen.

Varningar

 • Om du är på en fest med alkohol, drick inte för mycket. Du kan bli trist och oförskämd och förstöra relationer istället bygga vidare på dem.
 • Lär känna och lita på människor innan de ger ut för mycket personlig information. Även om de flesta relationer kommer att vara helt säker, är det möjligt att ge för mycket information till någon som i slutändan kan orsaka dig skada.